تیکاگو‌

واقعیت‌هایی درباره غذای هواپیما که هیچ‌کس به شما نمی‌گوید!

به گزارش تیکاگو به نقل از کجارو

پرواز در ارتفاع حدود ۱۰,۰۰۰ متری، چالش‌های خاص خود را در زمان غذا خوردن دارد. مسافران پر تردد خوب می‌دانند که حس چشایی در هوا تغییر می‌کند و خدمه پرواز نیز از دشواری‌های لجستیکی آگاهی دارند. با اینکه غذای هواپیما به‌ خاطر دلایل مشخصی، شهرت چندان خوبی ندارد، داستان آن پیچیده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. در این نوشتار کوتاه، هفت نکته پنهان و کمتر شنیده‌ شده درباره غذای هواپیما را مرور می‌کنیم. (MSN)

غذاهای ویژه در اولویت هستند

در ایرلاین‌های دنیا، مسافرانی که رژیم غذایی خاصی مثل غذاهای گیاهی یا بدون گلوتن دارند، معمولا غذای با کیفیت‌تری نسبت به وعده‌های معمولی دریافت می‌کنند. دلیلش این است که این غذاها در تعداد محدودتر تهیه و زودتر از بقیه به هواپیما منتقل می‌شوند. همچنین هنگام سرو غذا نیز این افراد در اولویت هستند. به همین دلیل، خیلی از مهمانداران پیشنهاد می‌کنند که حتی اگر رژیم خاصی ندارید، برای خودتان یک وعده غذای ویژه سفارش دهید.

سینی غذای مخصوص هواپیما

عکاس: نامشخص / msn.com

آب گوجه‌فرنگی در هوا خوشمزه‌تر است

در حالی که طعم بیشتر غذاها در طول پرواز کم و ملال‌آور می‌شود، غذاهایی که آب گوجه‌فرنگی دارند در هوا طعم بهتری پیدا می‌کنند. دلیل آن این است که طعم اومامی موجود در گوجه‌فرنگی در شرایط کابین تقویت می‌شود. از این رو، آب گوجه‌فرنگی در پروازها، در مقایسه با مصرف آن روی زمین یا در رستوران، محبوبیت بیشتری دارد و مسافران حرفه‌ای، به خوبی از این نکته آگاه هستند.

یک لیوان آب گوجه فرنگی در هواپیما

عکاس: نامشخص / msn.com

غذای بیزنس‌ کلاس همیشه بهتر نیست

با اینکه تهیه غذای «بیزنس‌ کلاس» برای خطوط هوایی هزینه بیشتری دارد، این به‌ معنی کیفیت بالاتر آن‌ها نیست. تفاوت اصلی در حجم بیشتر، ظاهر بهتر، استفاده از کارد و چنگال واقعی و وعده‌های غذایی بیشتر است. روش پخت و محدودیت زمانی، تقریبا همان چیزی است که برای غذای اکونومی هم وجود دارد.

میز غذای بیزینس کلاس هواپیما کنار پنجره

عکاس: نامشخص / msn.com

فر هواپیما واقعا نمی‌پزند

بر خلاف فرهای خانگی، فرهای داخل هواپیما قادر به پختن غذا از صفر نیستند؛ بلکه فقط برای گرم‌ کردن غذا به‌ کار می‌روند. این فرها در دمای بسیار پایین‌تری نسبت به فرهای معمولی کار می‌کنند و تنها غذای از قبل پخته‌‌شده را گرم نگه می‌دارند. همین موضوع روی کیفیت غذا اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که هیچ‌ وقت، حس غذای تازه پخته را در پرواز نداشته باشید.

گرم کردن غذای هواپیما در فر

عکاس: نامشخص / msn.com

غذای شما چند روز قبل پخته شده است

وعده‌های غذایی تازه هواپیما بین ۱۲ تا ۷۲ ساعت قبل از پرواز پخته شده‌اند. آن‌ها در آشپزخانه‌های مخصوص آماده، سپس در کامیون‌های سرد نگهداری می‌شوند و بعد، تنها در فرهای هواپیما آن را گرم می‌کنند. به‌ همین دلیل است که غذاهای هواپیمایی، اغلب بافت لاستیکی یا پروتئین‌های خشک‌شده دارند.

دو فرد در حال آماده سازی غذای هواپیما

عکاس: نامشخص / msn.com

یخ هواپیما معمولا از آب توالت هم آلوده‌تر است

شاید عجیب به نظر برسد؛ اما ممکن است که یخ داخل نوشیدنی هواپیما، باکتری بیشتری نسبت به آب دستشویی هواپیما داشته باشد. به این دلیل که تمیز کردن صحیح دستگاه‌های یخ‌ساز دشوار است و به‌ خاطر تداوم پروازها، کمتر ضدعفونی می‌شوند. از این جهت، برخی مهمانداران ترجیح می‌دهند که در طول پرواز، نوشیدنی بدون یخ مصرف کنند.

لیوان آب یخ در هواپیما

عکاس: نامشخص / Live and Let’s Fly

حس چشایی شما علیه شما عمل می‌کند

هوای خشک کابین و فشار پایین در ارتفاع پروازی، حس چشایی و بویایی را تا حدود ۳۰ درصد کاهش می‌دهد؛ یعنی غذا باید بیش از حد معمول ادویه‌دار و مزه‌دار شود تا مزه عادی داشته باشد. شرکت‌های هواپیمایی این کمبود را با افزودن نمک بیشتر، ادویه‌های قوی‌تر و مواد غنی از اومامی مانند گوجه‌فرنگی و قارچ جبران می‌کنند تا وعده‌های غذایی در آسمان، خوش‌طعم‌تر و خوشایندتر شوند.

فردی در حال خوردن غذای هواپیما

عکاس: نامشخص / msn.com

شما درباره غذاهای هواپیما چه فکر می‌کنید؟ تا به حال، غذایی را در پرواز امتحان کرده‌اید که غافلگیرتان کند؟ لطفا کجارو و کاربران آن را نیز در جریان نگاه، نظر و تجربه‌های ارزشمند خود قرار دهید.

منبع عکس کاور: yahoo.com، نام عکاس: نامشخص

منبع

مطالب مشابه را ببینید!