به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در دل شبهای رمضان، وقتی نسیم سحری بر گلدستههای مساجد میوزد و آوای اذان در تار و پود شهر میپیچد، دلهایی که به نور ایمان روشناند، بیش از همیشه به آیات الهی نزدیک میشوند. رمضان تنها ماه روزهداری نیست؛ ماهی است که قرآن در آن نازل شد، ماهی که روح انسان را از بندهای دنیوی رها کرده و فرصتی برای زلال شدن دلها فراهم میآورد. اما آیا این کتاب آسمانی تنها برای قرائت در این ماه نازل شده است، یا راهنمایی است برای زندگی در تمام لحظات؟
بنابر روایت از خبرگزاری شبستان، «زندگی با آیهها» پاسخی است به این پرسش که چگونه میتوان قرآن را نه فقط در کلام، بلکه در عمل جاری ساخت. طرحی که در ۱۵۰ مسجد استان فارس اجرا خواهد شد، تلاشی برای احیای سبک زندگی قرآنی در بطن جامعه و پیوند دوباره دلهای مردم با معارف آسمانی، برای آنکه آیات وحی در رفتار، گفتار و منش افراد جاری شود.
مساجد، با اجرای این طرح، قرار است بار دیگر به مأمن اندیشههای قرآنی بدل شوند. از حلقههای تلاوت تا نشستهای تفسیری، از جلسات هماندیشی تا کارگاههای سبک زندگی اسلامی، همگی بستری خواهند بود برای آنکه رمضان امسال، آغازی باشد برای حضوری عمیقتر و پررنگتر از قرآن در زندگی روزمره. این طرح، نهضتی برای گره زدن دلهای مردم با آیات الهی است؛ حرکتی که اگر در جان جامعه ریشه بدواند، میتواند سبکی نو از زندگی را به ارمغان بیاورد؛ زندگیای که رنگ و بوی قرآن دارد.
اجرای طرح «زندگی با آیهها» در ۱۵۰ مسجد فارس
حجتالاسلام حسین امیدی، مدیر رسیدگی به کانونهای مساجد فارس، با تأکید بر نقش آموزشی مساجد، از اجرای این طرح در ماه مبارک رمضان خبر داده و گفته: «در ماه مبارک رمضان دورههای مختلف قرآنی در مساجد برگزار میشود، از این رو بناست طرح زندگی با آیهها نیز را در ۱۵۰ مسجد اجرا و برگزار کنیم.» اقدامی که، گامی مؤثر در جهت ترویج فرهنگ قرآنی در میان اقشار مختلف جامعه، بهویژه جوانان و نوجوانان محسوب میشود.
نهضتی برای قرآنی شدن جامعه
این طرح در حقیقت یک نهضت فکری و فرهنگی است که سعی دارد ارزشهای قرآنی را از دل محافل و جلسات دینی به بطن زندگی مردم بیاورد.
سید حمیدی موسوی، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی فارس نیز، با اشاره به آرمان اصلی این طرح، آن را راهی برای قرآنیتر شدن جامعه میداند و تصریح میکند: «اهمیت گره خوردن دلهای مردم و ایجاد ارتباط درونی با آیات، از اهداف و آرمانهای قرآنی شدن جامعه و طرح “زندگی با آیهها” است.»
به گفته وی، این طرح در حقیقت یک نهضت فکری و فرهنگی است که سعی دارد ارزشهای قرآنی را از دل محافل و جلسات دینی به بطن زندگی مردم بیاورد.
تقویت سبک زندگی قرآنی در جامعه
موسوی همچنین درباره تأثیرات این طرح در جامعه میگوید: «پویش “زندگی با آیهها” میتواند سبک زندگی قرآنی را تقویت کند. در این سبک زندگی، فضای همدلی، برابری، همفکری، مشورت، همکاری و تعاون تقویت میشود. لذا گسترش محافل، جلسات و حلقههای قرآنی باید در دستور کار امسال قرار بگیرد.»
تأکید بر این ویژگیها، نشاندهنده نگاه جامعهمحور این طرح است که تلاش دارد مساجد را به کانونی برای گسترش فرهنگ قرآنی در تمام ابعاد زندگی اجتماعی تبدیل کند.
در شرایطی که جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به انسجام فرهنگی و اخلاقی نیاز دارد، تقویت برنامههای قرآنی در مساجد، میتواند بستری مناسب برای رشد ارزشهای دینی و اخلاقی باشد.
مساجد؛ پایگاهی برای تربیت قرآنی جامعه
در شرایطی که جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به انسجام فرهنگی و اخلاقی نیاز دارد، تقویت برنامههای قرآنی در مساجد، میتواند بستری مناسب برای رشد ارزشهای دینی و اخلاقی باشد.
اجرای طرح “زندگی با آیهها” در ۱۵۰ مسجد استان فارس، فرصتی مغتنم برای آشنایی عموم مردم با معارف قرآن کریم و بهکارگیری آن در زندگی فردی و اجتماعی است. نهضتی قرآنی که نقطه عطف در ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه خواهد شد.