به گزارش به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یادگار کریمی رئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کرستان اظهار داشت: اختصاص جایزه به تالیف، تصنیف، تدوین، ترجمه و پژوهش در حوزههای ادبیات کُردی، پژوهشهای زبانشناختی و ادبی و بینارشتهای است.
وی افزود: حوزه ادبیات کُردی شامل رُمان، مجموعه داستان، ادبیات کودک ونوجوان، نمایشنامه و شعر است و حوزه پژوهشهای زبانشناختی و ادبی نیز شامل فلکلور، فرهنگ نویسی، مطالعات زبانشناختی (نظری، کاربردی، گویششناسی و تنوع زبانی) و مطالعات ادبی/ زبانشناختی تطبیقی با تاکید بر تعامل زبان کُردی با زبان فارسی و سایر زبانهای ایرانی و غیرایرانی است.
کریمی اضافه کرد: در حوزه بینا رشتهای که شامل دینی و عرفانی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی، هنری ، حقوقی، سیاسی و اقتصادی، آموزش، جنسیت و رسانهای است، پژوهشگران و نویسندگان میتوانند آثار خویش را ارسال کنند.
رئیس پژوهشکده دانشگاه کردستانشناسی در خصوص شرایط شرکت در این جایزه اذعان داشت: آثار در قالب کتاب باشد، در بخش (الف) ادبیات کُردی، زبان آثار باید کُردی باشد، در بخش ترجمه، متن اثر به زبان اصلی باید به همراه ترجمه ارسال شود و از هر نویسنده/ مترجم تنها یک اثر و در یک بخش پذیرفته میشود.
وی در بخشی دیگر از شرایط شرکت در جایزه گفت: قوانین، مناسبات و هنجارهای جامعه در انتخاب آثار ارسالی برای شرکت در جایزه در نظر گرفته خواهد شد، قبل از ارسال اثر، فرم تقاضای شرکت در جایزه باید به صورت آنلاین در وبسایت جایزه به آدرس hajar.uok.ac.ir توسط نویسنده و یا نماینده قانونی او تکمیل شود، آثار تکجلدی باید در ۳ نسخه، آثار دوجلدی در ۲ نسخه و آثار چندجلدی در ۱ نسخه ارسال شوند، کلیه مکاتبات از طریق وبسایت جایزه صورت میپذیرد، لذا شرکتکنندگان باید قبل از ثبتنام، به ساخت ایمیل شخصی اقدام نمایند.
کریمی ضمن دعوت از نویسندگان و پژوهشگران سراسر جهان برای حضور در این جایزه بزرگ خاطرنشان کرد: کلیه آثار ارسالی باید، حداکثر تا تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳، از طریق پست، به دبیرخانه جایزه قلم ههژار به نشانی: استان کردستان، سنندج، دانشگاه کردستان، پژوهشکده کردستانشناسی، دبیرخانه جایزه قلم ههژار، کد پستی: ۱۵۱۷۵-۶۶۱۷۷ ارسال گردد.
وی در پایان بیان داشت: تنها نویسندگان خارج از ایران، میتوانند آثار خود را در قالب فایل PDF به همراه مجوز ناشر اثر، از طریق نشانی الکترونیکی info.ksi@uok.ac.ir به دبیرخانه جایزه ارسال نمایند.
گفتنی است شرکتکنندگان میتوانند آخرین اخبار و اطلاعات درباره «جایزه قلم ههژار» و مراحل داوری را از طریق وبسایت جایزه hajar.uok.ac.ir پیگیری کنند.
46