تیکاگو‌

شب یلدا را با سلامت طی کنید

به گزارش تیکاگو به نقل ازسلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، خانه بزرگ‌ترها امشب گرم و پر از مهمان است و بلندترین شب سال را، کوچک‌ترها در کنار پدرها و مادرها می‌گذرانند. انتظار همه از این شب‌نشینی، خنده و البته سلامتی  برای همه است، اما چه‌بسا کمی سهل‌انگاری در رعایت چند نکته خاص، به مهمانی ویروس‌های فصلی دامن بزند. بماند که پرخوری خودش یک داستان دیگر است و کمی ناپرهیزی می‌تواند چند هفته زحمت و امساک را هوا کند. مورد اول البته کمی جدی‌تر است، به‌خصوص اینکه آنفلوآنزا در کشور به پیک رسیده است‌ و یکی از مهم‌ترین توصیه‌های عمومی برای جلوگیری از شیوع بیشتر آنفلوآنزا و البته سرماخوردگی، دوری از تجمعات انسانی است. اما این رسم دیرین ایرانی‌هاست که یلدا را کنار هم باشند و چه تجمعی از این شیرین‌تر؛ پس چاره رعایت نکات ساده و اثرگذاری است که می‌تواند سلامت ما را بیمه کند.

همه به جز شما دوست عزیز! 

دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی  می‌گوید که این دورهمی برای همه است و کسانی که هیچ نشانه و علامتی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا ندارند، مجازند که در آن باشند و استثنا، تنها برای کسانی است که نشانه‌های بیماری دارند؛ «توصیه کلی در مورد حضور در شب‌نشینی و دورهمی وجود دارد و به افرادی که نشانه‌های بیماری دارند توصیه می‌شود از حضور در مراسم شب‌چله خودداری کنند. افرادی هم که بیمار نیستند و علائم ندارند، می‌توانند در دورهمی و مهمانی شب یلدا حضور پیدا کنند.» 

دوره همی به چند شرط مهم

دکتر مردانی اما به این نکته نیز اشاره می‌کند؛ افرادی که احساس بیماری دارند و حتی دیگران، باید نکاتی را رعایت کنند؛ «شست‌وشوی مکرر دست‌ها در این جمع‌ها برای جلوگیری از انتشار احتمالی ویروس ضروری است. عموما توصیه می‌شود افراد دارای بیماری‌های خاص و افراد در گروه سنی مسن که دارای بیماری زمینه‌ای هستند پیش از حضور در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها و مراکز تجمع، واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده باشند.  دیگر توصیه این است که میزهای محل قراردادن میوه و غذا در زمان مهمانی تمیز باشند.» 

توصیه‌های مهم برای همه 

   دست‌ها را مکررا با آب و صابون بشویید.
   درصورتی که فردی با علامت بیماری در جمع حضور دارد ماسک بزنید.
   میز میوه و تنقلات با وسواس بیشتری تمیز شود.

توصیه‌های تغذیه‌ای شب یلدا

    آجیل‌ها کالری بالایی دارند مصرف آجیل متعادل باشد.
   آجیل‌ها جزو مواد غذایی پرخطر از نظر آلودگی به قارچ و کپک هستند حتما از مراکز معتبر تهیه شوند. 
   به جای آجیل شور، از آجیل خام یا نهایتا بوداده استفاده شود. 
   بیماران قلبی، کلیوی و افراد مبتلا به فشار، مراقب مصرف آجیل شور باشند. 
   خوردن شیرینی در حد متعادل باشد.

 

منبع

مطالب مشابه را ببینید!