اجتماعی

رژیم مبتنی بر گوشت یک ‌ساله ای که نتایج قابل توجهی داشت

یک سال پیش، وزن پاتریک انسلی حدود ۱۳۶ کیلوگرم بود. دور شکم او آن‌قدر بزرگ بود که اندازه‌گیری آن با متر دشوار بود و افسردگی شدید زندگی‌اش را مختل کرده بود. پاتریک که در شهر میلفورد در ایالت نبراسکا به‌عنوان تکنسین سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع کار می‌کند، با شروع یک رژیم غذایی کاملاً مبتنی بر گوشت تغییر بزرگی در زندگی‌اش ایجاد کرد. رژیم او شامل ۴۵۰ گرم استیک، ۴۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده و شش عدد تخم‌مرغ در روز بود.

در نتیجه این تغییر، او توانست ۶۳ کیلوگرم وزن کم کند. اکنون انرژی بیشتری دارد و می‌تواند وقت بیشتری را با پسرش بگذراند و افسردگی‌ که سال‌ها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کرد، از بین رفته است. او می‌گوید که تا به حال این‌قدر احساس سلامتی نکرده است.

محبوبیت رژیم مبتنی بر گوشت هر سال بیشتر می‌شود و افراد مشهوری مانند جو روگان و جردن پیترسون از تاثیر مثبت این رژیم بر توانایی‌های جسمی و ذهنی‌شان صحبت کرده‌اند.

با این حال، شکاف بزرگی میان تجربیات مثبت پیروان این رژیم و نتایج تحقیقات علمی وجود دارد.

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف بالای گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان مرتبط است.

برخی پزشکان معتقدند که این مطالعات بین گوشت قرمز طبیعی و گوشت‌های فرآوری‌شده مثل هات‌داگ یا همبرگر تفاوتی قائل نمی‌شوند.

پیش از شروع رژیم، دور سینه پاتریک ۱۳۰ سانتی‌متر بود، اما حالا ۳۳ سانتی‌متر کاهش یافته است.

دور شکم او از ۱۴۵ سانتی‌متر به ۹۷ سانتی‌متر رسیده و دور باسنش از ۱۲۶ سانتی‌متر به ۹۴ سانتی‌متر کاهش پیدا کرده است.

پاتریک در ویدیویی که از تجربه کاهش وزن خود منتشر کرده، گفته است:

هنوز ۷ تا ۹ کیلوگرم دیگر باید وزن کم کنم تا به هدفم برسم، اما تغییراتی که تا حالا دیده‌ام، شگفت‌انگیز است.

او قبل از این تغییرات، بعد از کار آن‌قدر خسته بود که فقط روی کاناپه می‌افتاد و بیشتر وقتش را در خواب‌ می‌گذراند.

حالا وقتی به خانه برمی‌گردم، انرژی کافی دارم که با پسر دو ساله‌ام بازی کنم. حتی بعد از این کارها، هنوز انرژی برای خانواده‌ام باقی می‌ماند.

او همچنین از خروپف شدید رنج می‌برد که باعث می‌شد همسرش بیشتر شب‌ها مجبور شود که روی کاناپه بخوابد.

اما اکنون نه‌تنها خروپفش متوقف شده، بلکه خوابش بسیار عمیق‌تر و بهتر شده است.

قبل از این، حتی اگر ۱۰ ساعت هم می‌خوابیدم، باز هم صبح‌ها خسته بیدار می‌شدم و دردی که در مچ پا، کمر و زانوهایم داشتم، زندگی را برایم سخت کرده بود. اما حالا صبح‌ها پرانرژی و بدون درد بیدار می‌شوم و آماده شروع روز هستم.»

بهبود وزن و سلامتی پاتریک باعث شده که عملکرد کاری او نیز بهتر شود. پاتریک که قبلاً برای بالا رفتن از پله‌ها یا نردبان به مشکل برمی‌خورد، اکنون می‌تواند چندین طبقه را بدون نفس‌تنگی طی کند و به‌راحتی در فضاهای کوچک جای بگیرد.

همچنین، افسردگی و مه ذهنی که او را برای سال‌ها آزار می‌داد، کاملاً از بین رفته است.

حالا ذهنم روشن‌تر شده و بهتر می‌توانم افکارم را بیان کنم. قبلاً احساس می‌کردم که در بدن خودم زندانی هستم و نمی‌توانم کارهایی را که دوست دارم، انجام دهم.

تنها یک یا دو ماه بعد از شروع رژیم، تغییرات بزرگی در روحیه و انگیزه ام دیدم. این تجربه زندگی‌ام را کاملاً دگرگون کرده و دوباره هدفم را پیدا کرده‌ام.

با این حال، موفقیت‌های پاتریک و افرادی مانند جو روگان و جردن پیترسون، با نتایج تحقیقات علمی که آسیب‌های رژیم مبتی بر گوشت را نشان می‌دهند، همخوانی ندارد.

برای مثال، پژوهشی در سال ۲۰۲۳ که توسط دانشگاه هاروارد انجام شد، نشان داد که مصرف تنها دو وعده گوشت قرمز در هفته، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

این تحقیق که شامل داده‌های ۲۱۶ هزار نفر به مدت ۳۶ سال بود، نشان داد کسانی که بیشترین میزان گوشت قرمز را مصرف می‌کنند، ۶۲ درصد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت هستند.

همچنین، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد داده‌های مربوط به ۱.۴ میلیون نفر را تحلیل کرده و دریافتند که مصرف بیشتر گوشت قرمز، خطر بیماری قلبی را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

اما برخی متخصصان با این نتایج مخالف‌اند.

دکتر عاصم مالهوترا، متخصص قلب بریتانیایی، معتقد است که گوشت قرمز به ناحق مورد انتقاد قرار گرفته است.

هیچ گونه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد گوشت قرمز باعث بروز این بیماری‌ها می‌شود. این اتهامات بیشتر مربوط به گوشت‌های فرآوری‌شده هستند، نه گوشت قرمز طبیعی.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا