اخبار بین‌الملل > خاورمیانه

رونمایی از نقشه کشور فلسطین برای نخستین بار / به عباس گفتم؛ آن را امضا کن و بگذار تاریخ را تغییر دهیم / آنچه را من به تو میدهم دیگران نخواهند داد!

به گزارش خبرآنلاین، ایهود اولمرت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی نقشه‌ای را منتشر کرد که در سال ۲۰۰۸ به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان بخشی از راهکار دودولتی ارائه کرده بود.

به گزارش فارس، این نقشه که اولمرت برای نخستین بار آن را منتشر کرده است، شامل ۹۵.۱ درصد از کرانه باختری و نوار غزه برای فلسطینی‌ها و همچنین تبادل اراضی برابر در داخل اراضی اشغالی می‌شد.

اولمرت در فیلم مستند «اسرائیل و فلسطینی‌ها: راه به هفتم اکتبر» در شبکه بی بی سی اعلام کرد: این برای نخستین بار است که این نقشه را به رسانه‌ها منتشر می‌کنم.

اولمرت سخنانش به محمود عباس در نشست‌شان را یادآوری کرد: طی ۵۰ سال آتی یک مقام اسرائیلی را پیدا نخواهی کرد که آنچه را که من الان به تو می‌دهم، ارائه دهد، آن را امضا کن، امضا کن و بگذار تاریخ را تغییر دهیم!

رونمایی از نقشه کشور فلسطین برای نخستین بار / به عباس گفتم؛ آن را امضا کن و بگذار تاریخ را تغییر دهیم / آنچه را من به تو میدهم دیگران نخواهند داد!

در سپتامبر ۲۰۰۸، اولمرت نقشه رسمی بزرگی را به عباس ارائه داد که در آن پیشنهادش در مورد ترسیم مرزهای فلسطین به عنوان بخشی از توافق «صلح» دائمی را تشریح می‌کرد. اولمرت از عباس خواست تا به صورت اولیه این پیشنهاد را امضا کند و سپس آن را به مقامات فلسطینی در رام الله ارائه کند، اما محمود عباس مخالفت کرد.

این نقشه نشان می‌دهد که اولمرت می‌خواست به مرزهای قبل از سال ۱۹۶۷ برگردد، اما می‌خواست شهرک‌های صهیونیست‌نشین گوش عتصیون در جنوب قدس و شهر معالیه ادومیم در شرق و شهرک صهیونیست نشین اریئیل در کرانه باختری را همچنان اشغال کند. در مقابل اعلام کرده بود که رژیم صهیونیستی از برخی از «اراضی خود» به نفع کشور جدید فلسطین کوتاه خواهد آمد.

اولمرت همچنین پیشنهاد داده بود تونلی میان غزه و کرانه باختری برای تضمین ارتباط جغرافیایی این دو منطقه ایجاد شود.

در این فیلم مستند، رفیق الحسینی، رئیس وقت دیوان ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که فلسطینی‌ها پیشنهاد اولمرت را جدی نگرفتند؛ چراکه او در رسوایی فساد دست داشت و در آستانه استعفا بود.

الحسینی گفت: تأسف بار است که اولمرت یک سیاستمدار ضعیف بدون نفوذ بود؛ در نتیجه ما با او به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسیدیم.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا