به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، شهاب قصری در نشست خبری با اصحاب رسانه، بر اهمیت اجرای کامل نظام برچسبگذاری مواد غذایی بر اساس استانداردها تاکید و اظهار کرد: همه محصولات غذایی باید دارای برچسب نشانگر رنگی تغذیهای باشند تا مصرفکنندگان بتوانند به راحتی میزان انرژی، چربی، قند و سدیم محصولات را مقایسه کنند.
وی افزود: در مورد روغنها، توصیه می شود که روغنهایی با میزان اسیدهای چرب ترانس کمتر از ۲ درصد انتخاب و به تاریخ مصرف روغن توجه شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: در کارخانجات تولید روغن، کارشناسان کنترل کیفیت به بررسی میزان اشباع اسیدهای چرب روغنها میپردازند تا اطمینان حاصل کنند که روغن تولید شده، استانداردهای کیفی را برآورده میکند.
قصری با اشاره به اینکه هر نوع روغن، با توجه به نوع اسیدهای چرب و نقطه دود آن، کاربرد خاصی دارد، عنوان کرد: روغنهای مخصوص سرخ کردن معمولاً دارای ترکیباتی هستند که نقطه دود بالاتری دارند و در برابر حرارت مقاومترند. این ویژگی باعث میشود تا این روغنها در حین سرخ کردن، کمتر تجزیه شده و ترکیبات مضری تولید نکنند.
وی گفت: روغن های زیتون به سه دسته روغن های فرابکر، بکر و تصفیه شده تقسیم شده است که توصیه شده روغن زیتون فرابکر مصرف شود چون بالاترین کیفیت و بیشترین خواص تغذیه ای دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اضافه کرد: روغن تفاله زیتون پومیس که در بازار به وفور پیدا می شود مصرف آن در استاندارد ایران ممنوع و غیر قابل استفاده است چرا که از تفاله زیتون تولید شده که به هیچ عنوان مصرف انسانی ندارد.
قصری یادآور شد: وجود برچسب سلامت بر روی روغن زیتون خارجی نشاندهنده رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفیت محصول است ، تولید روغن زیتون بسیار راحت است و برخی از تولیدکنندگان می توانند به نام زیتون خارجی آن را تولید کنند.
۴۶