فرهنگ > موسیقی

جشنواره موسیقی فجر۴۰؛ حذف رپ و افزایش ۴۰ درصدی حضور بانوان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نوشین پاسدار در گفت و گو با خبرنگار موسیقی ایرنا درباره رویکردها و برنامه‌های چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهار داشت: امسال جشنواره موسیقی فجر همچون سال‌های گذشته پربار و سازنده و با حضور قابل توجه هنرمندان برگزار می‌شود، البته تغییراتی داشته و بخش‌های جدیدی به آن اضافه شده است.

وی گفت: امسال در بخش موسیقی و ترانه، آثار ترانه‌سرایان به صورت مستقل و مجزا داوری و بخش تک‌نوازی کودک و نوجوان به جشنواره چهلم اضافه شد. این بخش در فرهنگسرای ارسباران میزبان ۳۸ اجرای کودک و نوجوان در گونه‌های موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک ایرانی است.

پاسدار افزود: امسال بخش شب اساتید با عنوان‌های شب علینقی وزیری، مرتضی محجوبی و جواد معروفی با اجرای هنرمندان و گروه‌هایی متناسب با این شب‌ها برگزار و از هنرمندان برجسته و پیشکسوت در این حوزه‌ها تجلیل می‌شود.

عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بیان کرد: پژوهش (کتاب موسیقی، پایان‌نامه و رساله) و اهدای جایزه «باربد» به عنوان مهمترین جایزه موسیقی به آثار برگزیده در بخش‌های اجرای صحنه‌ای، آهنگسازی، آلبوم موسیقی و تک‌آهنگ، اجرای ارکسترال موسیقی نواحی و موسیقی پاپ از بخش‌های مورد توجه در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر است و بخش‌های دیگر نیز به صورت کامل‌تر و جامع‌تر برگزار می‌شوند.

وی گفت: سال‌های گذشته موضوع بین‌المللی بودن جشنواره موسیقی فجر مطرح بود؛ اما امسال بسیار بر این موضوع تاکید شده است. ۶ گروه و هنرمند بین‌المللی از کشورهای ترکیه، هند، ارمنستان، هلند، اسپانیا و تونس در چهلمین جشنواره بین‌المللی فجر حضور دارند که برخی از آنها نیز اجراهای مشترکی را با هنرمندان ایرانی خواهند داشت.

پاسدار افزود: جشنواره موسیقی فجر در دهه ۷۰ زیر سایه سایر جشنواره‌های فجر بود اما چند سالی است که به صورت مستقل از این جشنواره‌ها، قوی‌تر و با امکانات بیشتر برگزار می‌شود. امسال تصمیم گرفته شد که آثار منتخب جشنواره موسیقی فجر منتشر شوند و این موضوع بستگی به بودجه و شرایطی دارد که در آینده مهیا شود.

عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره حذف بخش‌هایی از این جشنواره بیان کرد: امسال قرار بود موسیقی رپ و خوانندگان این گونه موسیقی در جشنواره فجر حضور داشته باشند که با تمام هنرمندان فعال حوزه رپ مذاکره شد؛ اما در نهایت ممکن نشد و بخش موسیقی رپ حذف شد.

حضور قابل توجه بانوان در جشنواره چهلم

جشنواره موسیقی فجر۴۰؛ حذف رپ و افزایش ۴۰ درصدی حضور بانوان

پاسدار با اشاره به بخش بانوان در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: بانوان به‌رغم محدودیت‌ها، نقش قابل توجهی در رویدادهای موسیقایی دارند و بسیار قوی و با کیفیت آثارشان را اجرا می‌کنند. امسال نیز تعداد بانوان در جشنواره موسیقی فجر نسبت به سال گذشته افزایش ۴۰ درصدی داشته و ۱۲ کنسرت ویژه بانوان در گونه‌های مختلف موسیقی طی دو سانس در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.

این آهنگساز و نوازنده عود گفت: وجود محدویت‌ها برای حضور بانوان در حوزه موسیقی، توسط هنرمندان فعال و مسئولان مربوطه در این حوزه انجام نمی‌شود، محدویت‌های موسیقی بانوان به موضوع‌هایی مرتبط است که شریعت و فقه نیز در این باره نظرهای صریحی ارائه نکرده و متاسفانه شاید به طور جدی به آن پرداخته نشده است، محدودیت‌هایی در حوزه موسیقی بانوان هست اما بانوان سعی می‌کنند تا جایی که برای آنان امکان داشته باشد در رویدادهای موسیقایی حضور پیدا کنند.

 نوشین پاسدار آهنگساز، نوازنده عود و عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

وی که با گروه آنسامبل «نکیسا» در بخش بانوان چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی حضور دارد، درباره این گروه بیان کرد: آنسامبل «نکیسا» سال ۱۴۰۰ به سرپرستی بنده تشکیل شد و در همان سال با اجرای قطعات آلبوم موسیقی «چله‌نشین» (آهنگساز و نوازنده عود نوشین پاسدار) به خوانندگی حسین علیشاپور در سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فجر حضور داشت و آقای علیشاپور برای این آلبوم دیپلم افتخار جایزه باربد را در بخش خوانندگی دریافت کرد.

پاسدار درباره علت حضور در اجرای صحنه‌ای جشنواره موسیقی فجر گفت: قصد داشتم محدودیت در اجرا نداشته باشم و با نام گروهم که یکی از خنیاگران عودنواز ایران باستان است، بتوانم در هر شرایطی در این رویداد موسیقایی حضور داشته باشم.

چهل سالگی جشنواره موسیقی فجر

جشنواره موسیقی فجر۴۰؛ حذف رپ و افزایش ۴۰ درصدی حضور بانوان

عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره چهل سالگی این جشنواره بیان کرد: چهل سالگی جشنواره در وهله اول نشان می‌دهد این رویداد با وجود سختی‌ها و مشکلات تاکنون تداوم داشته است و این راه همچنان ادامه دارد و همان طور که جریان آب می‌تواند از میان سنگ‌ها راه خود را پیدا کند، موسیقی هم توانسته با همه سختی‌ها به مرحله رشد و تعالی برسد و این مایه شور و شعف ماست که بتوانیم موسیقی آن را حفظ کنیم.

وی اظهارداشت: در دهه‌های گذشته موسیقی ایران به بالندگی خوبی رسید اما کاستی‌ها در بخش مادی و اقتصادی همیشه پررنگ است و متاسفانه موسیقی تا حدودی در حاشیه بوده و مظلوم واقع شده است.

پاسدار گفت: اگر بودجه و امکانات بیشتری در اختیار جشنواره‌ها و رویدادهای موسیقایی قرار بگیرد، تعامل‌های بین‌المللی تقویت خواهد شد و هنرمندان موسیقی می‌توانند به عنوان سفیران فرهنگی و هنری در جوامع مختلف حضور داشته باشند و موسیقی ایران را به جهانیان معرفی کنند و نشان بدهند این هنر والا با تمام جدیت و سختی‌ها به بهترین شکل ارائه می‌شود؛ اما گاهی اوقات موانعی وجود دارد و اگر آنها نباشند امیدوارانه می‌توان گفت که موسیقی ایران به بالاترین درجه خود می‌رسد.

به گزارش ایرنا، چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی ۲۳ تا ۲۹ بهمن امسال با بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی در تهران و ۲۱ استان کشور برگزار می‌شود.

معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.

۲۴۴۵۷

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا