تصویر روز ناسا دنبالهدار ATLAS را که اخیراً به دیدار خورشید آمده، نشان میدهد. امروز، این دنبالهدار به نزدیکترین فاصله خود از خورشید رسید و بسیار درخشان بود. اگر دنبالهدار ATLAS در خارج از هاله نور خورشید قرار داشت، میتوانست یکی از دیدنیترین دنبالهدارهای سالهای اخیر باشد.
دنبالهدار ATLAS که با نام علمی C/2024 G3 شناخته میشود، دنبالهدار غیرتناوبی است که سال ۲۰۲۴ با پروژه ATLAS در شیلی کشف شد. این دنبالهدار تقریباً بهاندازه دنبالهدار سوچینشان-اتلس که در اکتبر ظاهر شد، نور خورشید را بهسمت زمین بازتاب میدهد. همچنین این دنبالهدار درحالحاضر درخشانتر از سیاره زهره در آسمان دیده میشود.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
تصویر روز ناسا دنبالهدار ATLAS را در آسمان سپیدهدم نمایش میدهد. این تصویر اوایل صبح دیروز (23 دی) نزدیکی شهر ترنالا اسلواکی ثبت شده است.
امروز دنبالهدار ATLAS به حضیض خورشیدی خود (نزدیکترین فاصله ممکن به خورشید) در فاصله 0.09 واحد نجومی، معادل 13 میلیون و 500 هزار کیلومتر، رسید. این گلوله برفی بزرگ اکنون آنقدر به خورشید نزدیک شده است که فقط میتوان آن را در سپیدهدم یا اوایل شب مشاهده کرد.
ساکنان نیمکره جنوبی میتوانند این دنبالهدار را با چشم غیرمسلح مشاهده کنند. رصدگران نیمکره شمالی احتمالاً فرصتی برای رصد این دنبالهدار نخواهند داشت؛ زیرا ATLAS فقط در آسمان روز و هنگام حضیض خورشیدی در نیمکره شمالی قابلمشاهده است.
پیشبینی میزان درخشندگی آینده دنبالهدارها همیشه دشوار است اما امیدواریم دنبالهدار ATLAS بتواند از عبور نزدیک خود به خورشید جان سالم به دربرد و چند روز آینده همچنان درخشان بماند.
اگر ATLAS بتواند حضیض خورشیدی را پشت سر بگذارد، دنبالهدار احتمالاً هفتهها سوژهای عالی برای عکاسان نجومی خواهد بود.