اخبار دین

با این روش مدعیان دروغین ارتباط با امام زمان(عج) را بشناسید!

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، این مسئله در عصر غیبت از مهم‌ترین وظایف منتظران واقعی به شمار می‌رود تا با هوشیاری، راه حق را از باطل تشخیص دهند.

بنابر روایت خبرگزاری حوزه، به مناسبت ایام ولادت حضرت ولیعصر (عج)، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا فؤادیان، کارشناس مباحث مهدویت در گفتگویی تخصصی با رسانه حوزه به تبیین و پاسخ‌گویی پیرامون شبهات مهدویت پرداخت که در شماره های مختلف تقدیم شما فرهیختگان خواهد شد.

* پرسش

چگونه می‌توان در برابر موج ادعاهای متعدد ارتباط با امام زمان(عج)، راه درست را از نادرست تشخیص داد؟

* پاسخ

در پاسخ باید گفت که این پدیده منحصر به شیعیان نیست و در سایر ادیان و مذاهب نیز مدعیان دروغین وجود داشته و دارند.

* مدعیان دروغین مرتبط با مهدویت در ادیان مختلف

در میان اهل سنت نیز افرادی بوده‌اند که ادعای مهدویت کرده‌اند. در تحولات اخیر منطقه، شاهد بودیم که برخی به دروغ ادعای «مهدی سودانی» را مطرح کردند. این نشان می‌دهد که پدیده مدعیان دروغین در میان اهل سنت نیز وجود دارد.

در مسیحیت نیز وضعیت مشابهی وجود دارد. افراد متعددی به دروغ ادعا کرده‌اند که منجی مسیحیت یا مسیح موعود هستند. همین امروز در روسیه، فردی مدعی است که مسیح موعود است.

در آیین یهود نیز این پدیده مشهود است. یکی از شاخص‌ترین نمونه‌ها، «شابتای زوی» است که ادعا می‌کرد مسیح یهودیان است و می‌تواند قوم یهود را به سرزمین موعود برساند.

او مردم را تشویق کرد تا خانه‌ها و زمین‌های خود را بفروشند و با پول و گذرنامه همراه او شوند. او با تقلید معکوس از معجزه حضرت موسی (ع)، مردم را به داخل رودخانه فرستاد و با گرفتن اموال‌شان، باعث غرق شدن آنها شد.

این پدیده به دلیل کارکردهای منحصر به فرد بحث منجی‌گرایی و اشتیاق مردم به ظهور منجی رخ می‌دهد.

در تمام مکاتب، افرادی به دروغ یا ادعای ارتباط با منجی را مطرح می‌کنند یا خود را منجی موعود می‌دانند. این ادعاها به دلیل کارکردهای ویژه و جذاب مفهوم منجی در میان مردم مطرح می‌شود.

* معیار تشخیص مدعیان دروغین مرتبط با مسئله مهدویت

سؤال مهم این است که معیار تشخیص ادعای درست از نادرست چیست؟

مدعیان دروغین معمولاً چند ویژگی مشترک دارند:

۱. از مبانی و استدلال‌های محکم بهره نمی‌برند و بیشتر به خواب و رؤیا استناد می‌کنند. باید توجه داشت که خواب و رؤیا نمی‌تواند ملاک و معیار تشخیص حق از باطل باشد.

۲. دیگران را بی‌سواد می‌خوانند و مردم را از رجوع به علما نهی می‌کنند.

۳. اهل اباحه‌گری هستند و احکام دینی مانند خمس و نماز را تعطیل می‌کنند، و مردم را از دینداری به سمت بی‌دینی سوق می‌دهند.

طبق روایات، وظیفه ما در مواجهه با چنین ادعاهایی، رجوع به علمای دین است.

عالم دینی کسی است که با استناد به کتاب، سنت، اجماع و عقل، اجتهاد می‌کند و دین را تبیین می‌نماید.

اگر دیدیم کسی با اصول دین مخالفت می‌کند، با رجوع به عالم دینی مخالف است، و سخنانش سست و ضعیف و برگرفته از خواب و رؤیاست، باید بدانیم که احتمال دارد در دام این مدعیان دروغین گرفتار شویم.

این شاخص‌ها به ما کمک می‌کند تا از دام مدعیان دروغین در امان بمانیم و راه صحیح انتظار را که همان پیروی از دستورات دین و تبعیت از علمای راستین است، در پیش بگیریم.

این مسئله اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا در عصر غیبت، تشخیص حق از باطل و حفظ عقاید صحیح، از مهم‌ترین وظایف منتظران واقعی است.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا