احمدرضا دوریش که گفته بود تا «رستاخیز» اکران نشود فیلمی نخواهم ساخت ، قصد دارد فیلم «درخشش» را کارگردانی کند | درویش عهدش را شکست
به گزارش تیکاگو به نقل از فیلم نیوز
احمدرضا درویش که بعد از توقیف فیلم «رستاخیز» اعلام کرده بود تا این فیلم اکران عمومی نشود فیلمی نخواهم ساخت ، قصد دارد عهدش را بشکند و با ساخت فیلم «درخشش» به عرصه کارگردانی برگردد.از ساخت فیلم «رستاخیز» 12 سال میگذرد.
به گزارش فیلمنیوز، احمدرضا درویش یکی از کارگردانان صاحب سبک سینمای دفاع مقدس در اواخر دهه هشتاد تغییر ژانر داد و فیلم «رستاخیز» را با محوریت قیام امام حسین (ع) در سال 61 هجری در ژانر تاریخی جلوی دوربین برد. فیلمی که بعد از توقیف آن درویش اعلام کرد تا مادامی که اکران عمومی نشود ، فیلم جدیدی نخواهد ساخت.
فیلم «رستاخیز» در سال 1392 آماده نمایش شد و در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. رستاخیز در آن دوره مورد توجه هیات داوران قرار گرفت و در 13 رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در 9 رشته از جمله بهترین فیلم و کارگردانی این جایزه را از آن خودش کرد.
اما ماجراها برای فیلم «رستاخیز» بعد از جشنواره آغاز شد. این فیلم به دلیل نمایش چهره حضرت ابوالفضل (ع) و اهل بیت امام حسین(ع) و چند مورد محتوایی مورد اعتراض مداحان قرار گرفت. خبرآنلاین روز یکشنبه 26 بهمن سال 92 در خبری از تجمع اعتراضی مداحان به این فیلم در سالروز شهدای مسجد ارک خبر داد و نوشت :«همزمان با نهمین سالگرد شهدای مسجد ارک به همت هیئت محبان المرتضی(ع) مراسمی در مسجد ارک تهران برگزار می شود. در این مراسم هیئات مذهبی تهران در اعتراض به تحریفات و تقدس زدایی های فیلم رستاخیز تجمع خواهند کرد.»
«رستاخیز» تیرماه 94 روی پرده رفت، اما اکران آن یک روز بیشتر دوام نداشت.
بعد از موضعگیری مداحان، نمایش عمومی فیلم «رستاخیز» با مشکل مواجه شد، اما در نهایت بعد از رایزنیها انجام شده و بعد از گذشت نزدیک به 18 ماه پروانه نمایش آن صادر شد تا به عنوان یکی از فیلمهای اکران تابستان سال 94 باشد.
رستاخیز 24 تیرماه سال 1394 روی پرده رفت ، اما در همان روز اول اکران معترضین جلوی برخی از سینماهای این فیلم تجمع کردند و در نتیجه این تجمع اعتراضی اکران فیلم بعد از گذشته 24 ساعت متوقف شد. این اتفاق در حالی افتاد که یک روز قبل از شروع اکران عمومی فیلم ایسنا به نقل از دفتر آیتالله وحیدخراسانی اطلاعیهای منتشر کرد که در آن آمده بود :«ائمه علیهم السلام و امامزادگان عظیمالشأن مانند حضرت اباالفضل العباس علیه السلام بالاتر از آن هستند که در فیلم و غیر آن تصویرشان نشان داده شود و این عمل جایز نیست.»
تمامی این اتفاقات منجر به این شد تا فیلم «رستاخیز» به بایگانی منتقل شود. حدود یکسال بعد از این اتفاقات و در آستانه محرم سال 1395 خبرگزاری میزان گفت وگویی از احمدرضا دوریش منتشر کرد که در این گفتوگو در او به صراحت اعلام میکند تا زمانیکه «رستاخیز» اکران عمومی نشود فیلمی نخواهد ساخت:« این فیلم هویتم، اعتقادم، فرزندم و روح من است، روح من الان در زندان است و اگر اکران نشود قطعا دیگر فیلم نمی سازم، البته فیلم یک روز در سینماهای جمهوری اسلامی ایران اکران شده و قطعا دیده خواهد شد، این فیلم صاحب دارد.»
درویش 12 سال بعد از ساخت فیلم «رستاخیز» میخواد به دنیای کارگردانی برگردد.
از این اظهار نظر تند و صریح احمدرضا درویش 9 سال میگذرد. طی این 9 سال فیلم «رستاخیز» امکان این را پیدا کرد تا به زبان عربی در پلتفرمی با نام «هلال چنل» اکران آنلاین شود اما هیچگاه رنگ پرده را به خود ندید.
با وجود عدم اکران عمومی «رستاخیز»، دوریش عهدش را شکست و تصمیم گرفت تا با فیلم «درخشش» به عرصه کارگردانی برگردد. این فیلم قرار است با سرمایهگذاری سازمان اوج و به تهیهکنندگی مهدی فرجی تولید شود و آنطوریکه «ایسنا» خبر داده داستان فیلم درباره آزادسازی خرمشهر است. فیلمی که گویا پیش از این«شکوه یروزی» نام داشت.





