اجرای نخستین «پرواز فرمیشن مهار آتش» برای اطفای حریق جنگلهای الیت
به گزارش تیکاگو به نقل از اقتصاد آنلاین
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، فرمانده عملیات هوایی نیروی هوافضای سپاه با اشاره به وضعیت بحرانی منطقه الیت چالوس گفت: «حدود ده روز است که جنگلهای هیرکانی الیت با آتشسوزی گسترده مواجهاند. بهمحض دریافت درخواستها، دو فروند بالگرد و یک فروند هواپیما را به منطقه اعزام و استقرار دادیم.»
وی با توصیف شرایط دشوار منطقه افزود: «جنگلهای هیرکانی الیت در ارتفاعات ۱۳ تا ۱۴ هزارپا قرار دارند؛ منطقهای کاملاً کوهستانی و صعبالعبور. نیروهای زمینی عملاً امکان دسترسی به نقاط بالایی را ندارند و همین موضوع بار اصلی عملیات را بر دوش پرندهها گذاشته است.»
آمار عملکرد بالگردها و هواپیماها
بهگفته فرمانده عملیات هوایی گفت: بالگردها از روز نخست روزانه ۵ تا ۶ سُرتی پرواز انجام دادهاند. در مجموع، در روزهای ابتدایی روزانه پنج سُرتی توسط هواپیماها انجام شد. در ادامه، با گسترش آتش و دستور فرمانده نیروی هوافضا سردار موسوی برای افزایش ظرفیت، عملیات توسعه یافت. طی روز شنبه ۶ سُرتی پرواز توسط هواپیماها بهصورت «فرمیشن» اجرا شد.
فرمانده عملیات هوایی با اشاره به تماس مدیریت بحران کشور و اعلام وضعیت توضیح داد: «به دلیل شرایط ویژه، مشخص شد که اطفای حریق تنها با بالگرد کافی نیست و نیاز به افزایش ظرفیت هوایی است. با دستور فرمانده محترم نیرو، آمادهسازی هواپیماهای دوم و سوم در سریعترین زمان انجام شد.»
نخستین اجرای «پرواز فرمیشن اطفای حریق» در خاورمیانه
وی یکی از بخشهای مهم عملیات را چنین توضیح داد: «برای اولین بار در خاورمیانه، عملیات اطفای حریق با پرواز فرمیشن توسط هواپیماهای سنگین انجام شد. پرواز فرمیشن معمولاً برای جنگندههاست و بسیار نادر است که هواپیماهای ترابری با وزن و ابعاد بالا چنین پروازی انجام دهند. این کار ریسک خاص خود را دارد، اما به فضل الهی و تجربه خلبانان با موفقیت کامل اجرا شد.»
وضعیت فعلی عملیات
او درباره آخرین وضعیت افزود: «ارتفاعات منطقه توسط پروازهای ایلوشین و دیگر واحدها تا حد زیادی خاموش شده است. اکنون بیشتر مشکل در کف درههاست که قرار است امروز نیز تیمها برای ادامه اطفا اعزام شوند. عملیات متوقف نشده و تا خاموشی کامل آتش ادامه خواهد داشت.»
فرمانده عملیات هوایی در پایان گفت: «هماکنون پنج فروند بالگرد و چند فروند هواپیما در منطقه فعالاند و همه نیروها، از سپاه، ارتش، فراجا و با تمام توان در حال خدمترسانیاند. امیدواریم با همکاری همه دستگاهها، این بحران بهطور کامل پایان یابد.»





