رنگ قرمز از پوست حشره در محصولات غذایی: تایید بهداشتی و فقهی
به گزارش تیکاگو به نقل ازسلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، حسین رستگار، با اشاره به نگرانیهای اخیر در خصوص استفاده از رنگ طبیعی قرمز (E120) در محصولات غذایی، اظهار کرد که پس از انجام بررسیهای دقیق فقهی و بهداشتی، استفاده از این رنگ که از پوست نوعی حشره تهیه میشود، برای مصرف در محصولات غذایی تایید شده است.
چرا نگرانیها ایجاد شد؟
موضوع استفاده از E120 در برخی فرآوردههای غذایی، به ویژه اسنکها و خوراکیهای صنعتی محبوب میان کودکان، اخیراً در فضای مجازی مطرح و برخی نگرانیها را به وجود آورده بود. برخی افراد به دلیل منشأ حیوانی این رنگ، سوالاتی در خصوص حلال بودن آن و تأثیرات بهداشتی آن داشتند.
بررسیهای فقهی و بهداشتی
رستگار در این خصوص توضیح داد که بهمنظور اطمینان از سلامت و تطابق این رنگ با معیارهای شرعی، بررسیهای علمی و فقهی دقیقی انجام شد. وی افزود: «فرآیند تولید و منشأ رنگ قرمز طبیعی از پوست حشره، بهطور کامل تحت ارزیابیهای بهداشتی قرار گرفته است و پس از اطمینان از رعایت اصول بهداشتی و فقهی، استفاده از این رنگ در محصولات غذایی مورد تایید قرار گرفته است.»
نظارت و رصد مستمر فرآیند تولید
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو همچنین تاکید کرد که با این تاییدیه، استفاده از رنگ طبیعی قرمز در خوراکیها، مخصوصاً محصولات صنعتی که کودکان به آنها علاقه دارند، بلامانع است. کارشناسان این مرکز، همچنان بهطور مستمر فرآیند تولید و تأمین این رنگ را رصد میکنند تا اطمینان حاصل شود که همزمان با رعایت شرایط بهداشتی، اصول شرعی نیز رعایت میشود.
آگاهیبخشی به مصرفکنندگان
رستگار از مردم خواست هنگام خرید محصولات غذایی، به برچسب مواد تشکیلدهنده توجه کنند و در صورتی که هرگونه مورد مشکوک یا ناهمخوانی مشاهده کردند، اطلاعرسانی نمایند تا اقدامات نظارتی لازم انجام شود. وی افزود: «آگاهی مصرفکنندگان به حفظ سلامت عمومی و رعایت اصول بهداشتی و شرعی در محصولات غذایی کمک میکند.»
در نهایت، با تایید استفاده از رنگ قرمز طبیعی (E120) در فرآوردههای غذایی، این رنگ که از پوست حشره به دست میآید، به عنوان یک رنگ مجاز در صنایع غذایی شناخته شد. با این حال، نظارتهای دقیق و مداوم برای اطمینان از رعایت استانداردهای بهداشتی و شرعی همچنان ادامه خواهد داشت.





