اخبار خودرو

جنرال موتورز استارتاپ سازنده روبوتاکسی خود را پس از 8 سال تعطیل کرد

شرکت جنرال موتورز اعلام کرده که استارتاپ Cruise آن پس از چندین سال آزمون و خطا، تعطیل خواهد شد و دیگر فعالیتی برای ساخت تاکسی‌های بدون راننده نخواهد داشت.

استارتاپ کروز که هنگام شروع فعالیت توانست توجه زیادی را به خود جلب کند، به‌تازگی توسط شرکت مالک خود، یعنی جنرال موتورز تعطیل شده‌ است. «مری بارا»، مدیرعامل این شرکت خودروساز این خبر غافلگیرکننده را اعلام کرده و گفت که این سرویس حمل‌ونقل مستقل هرگز بخشی از «کسب‌وکار اصلی آن» نبوده است.

دلایل تعطیلی کسب‌وکار روبوتاکسی جنرال موتورز

موانع قانونی و مجوزهای متعدد در کنار هزینه‌های بالا از جمله مواردی بودند که مدیران جنرال موتورز را مجبور به اتخاذ چنین تصمیمی کرده است. درعوض، جنرال موتورز تصمیم گرفته تا تمرکز خود را روی خودروهای بدون راننده متمرکز کند.

از دیگر مواردی که در شکست استارتاپ کروز نقش داشته، می‌توان به مشکلات متعدد مدیرعامل آن با رئیس جنرال موتورز اشاره کرد. وی پیش از اخراج از سمت خود، روی اختصاص منابع برای عرضه گسترده‌تر تاکسی‌های بدون راننده اصرار داشت؛ درحالی‌که مدیرعامل جنرال موتورز عقیده داشت که منابع کروز باید در اختیار سایر محصولات این شرکت از جمله خودروهای لوکس کادیلاک قرار بگیرد.

طبق گزارش‌ها، ضرر مالی مربوط به بخش تاکسی‌های خودران این شرکت در سال ۲۰۲۳ به رقم ۳.۴۸ میلیارد دلار رسیده و سود عملیاتی چندانی هم به‌دنبال نداشته‌است. انتظار می‌رفت کروز بتواند از سال ۲۰۲۵ حدود ۱ میلیارد دلار درآمد سالانه کسب کند؛ اما مانند بسیاری دیگر از استارتاپ‌ها، این شرکت حتی تا پایان سال ۲۰۲۴ هم دوام نیاورد.

البته استارتاپ کروز اولین نمونه از شکست در زمینه تاکسی‌های بدون راننده محسوب نمی‌شود و شرکت فورد هم حدود دو سال قبل، خبر تعطیلی استارتاپ Argo AI با زمینه فعالیت مشابهی را اعلام نمود. فورد در آن زمان به این نتیجه رسیده‌ بود که بهبود رانندگی خودکار در خودروهای خودران احتمالاً سود بیشتری در کوتاه مدت به‌همراه خواهد داشت و ترجیح داد سرمایه‌گذاری خود را به این سمت سوق دهد. اگرچه انتظار می‌رود در طی دهه‌های آتی شاهد حضور ناوگان عظیمی از خودروهای عمومی بدون راننده در کشورهای توسعه‌یافته باشیم؛ اما حداقل فعلاً خبری از همه‌گیری ایده مذکور نیست.

با تعطیلی کروز، استارتاپ‌های کمی در حوزه تاکسی‌های بدون راننده باقی‌مانده‌اند که شناخته‌شده‌ترین گزینه در میان آنها، استارتاپ Waymo گوگل است. کارشناسان اعتقاد دارند که گوگل پتانسیل بیشتری برای برتری در این حوزه دارد و از منابع مالی وسیعی هم برای سرمایه‌گذاری برخوردار است. همچنین علاقه شدید گوگل به تحقیق و توسعه باعث می‌شود تا صرف هزینه‌های هنگفت برای مدیران شرکت چندان دشوار نباشد و انتظاری هم برای کسب سود در کوتاه مدت نداشته‌باشند. البته نباید فراموش کرد که شرکت‌های بزرگ دیگری مثل تسلا، آمازون و هیوندای هم رویای مشابه را در سر دارند و احتمالاً در دو الی سه سال آتی، رقابت عمومی میان آنها جهت کسب سهم بیشتر از بازار تاکسی‌های خودران آغاز می‌شود.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا