تیکاگو‌

رئیس اتاق بازرگانی از کاهش 40 درصدی مصرف بنزین خبر داد

به گزارش تیکاگو به نقل ازگجت نیوز

ارسال شده توسط: پوریا هاشم پور 25 آذر 1404 ساعت 16:18

طبق اظهارات رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مصرف بنزین پس از سه‌نرخی شدن کاهش 40 درصدی یافته است.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که کشور تا پایان سال با هیچ‌گونه کمبود در تأمین کالاهای اساسی روبه‌رو نخواهد شد و ذخایر استراتژیک در وضعیت مطلوبی قرار دارد. او با اشاره به آثار اقتصادی اجرای طرح سه‌نرخی شدن بنزین عنوان داشت که این سیاست که با هدف کنترل مصرف و ساماندهی یارانه‌ها به اجرا درآمد، باعث کاهش ۴۰ درصدی مصرف سوخت شده است. به گفته‌ وی، نتیجه‌ این طرح علاوه بر صرفه‌جویی قابل‌توجه در منابع انرژی، ایجاد نوعی وفاق و همراهی میان مردم و مسئولان در مسیر اصلاح الگوی مصرف بوده است.

پیامد مثبت سه‌نرخی شدن بنزین بر کاهش مصرف

کاهش مصرف بنزینکاهش مصرف بنزین

در تازه‌ترین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اجرای طرح سه‌نرخی شدن بنزین را بزرگ‌ترین تحول اقتصادی سال دانست و گفت: «با وجود تأثیر اولیه این اصلاح بر معیشت مردم، همراهی و همکاری عمومی نشان داد که جامعه ایران ظرفیت بالایی برای همدلی و مشارکت در سیاست‌های اصلاحی دارد.»

او تأکید کرد که این تغییر، بدون بروز ناآرامی یا تنش اجتماعی، با وفاق ملی و اعتماد متقابل میان مردم و دولت پیش رفت. حسن‌زاده با اشاره به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور افزود: «در نخستین روز پس از اصلاح قیمت‌ها، مصرف بنزین در کشور حدود ۴۰ درصد کاهش یافت؛ آماری که پیامدهای مثبتی بر کاهش ترافیک شهری و بهبود وضعیت محیط‌زیست گذاشته است.»

همچنین بخوانید کاهش مصرف بنزینکاهش مصرف بنزین

رئیس اتاق بازرگانی ایران از این روند به‌عنوان یکی از دستاوردهای کم‌نظیر سیاست‌گذاری در حوزه انرژی یاد کرد و گفت که استمرار چنین برنامه‌هایی می‌تواند پایه‌گذار انضباط مصرف و عدالت در بهره‌برداری از منابع ملی باشد. در ادامه، حسن‌زاده به موضوع کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف پرداخت و شفاف‌سازی کرد که هرچند برخی ناهماهنگی‌ها در فرایند صدور این کارت‌ها به وجود آمده، اما اتاق در این زمینه هیچ اقدام غیرمنطقی یا خارج از ضابطه‌ای انجام نداده است.

او افزود که بررسی دقیق مشکلات و نواقص در این حوزه از طریق کمیسیون‌ها و تشکل‌های تخصصی در دستور کار قرار دارد تا نظام تجارت کشور به شفافیت و پایداری بیشتری برسد. بخش دیگری از سخنان حسن‌زاده به نگرانی‌های مربوط به کمبود نهاده‌های دامی اختصاص داشت. وی ضمن اذعان به تأثیر این کمبود بر فعالیت دامداری‌ها و مرغداری‌ها گفت: «با همکاری دولت، مقرر شده تمام نیاز واحدهای تولیدی حوزه دام و طیور به‌صورت کامل تأمین و به استان‌ها بارگذاری شود، تا دیگر خللی در تأمین غذای مردم ایجاد نشود.»

رئیس اتاق بازرگانی ایران اطمینان داد که در روزهای آینده هیچ‌گونه کمبودی در عرضه نهاده‌ها وجود نخواهد داشت. حسن‌زاده در پایان با تأکید بر ثبات شرایط بازار و استمرار مدیریت هوشمندانه ذخایر گفت: «خوشبختانه ذخایر کالای اساسی تا پایان سال کاملاً پاسخ‌گوی نیاز کشور است. این موضوع نتیجه‌ی همکاری نزدیک میان تولیدکنندگان و شبکه توزیع در سراسر کشور است.»

منبع

مطالب مشابه را ببینید!