به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اطلاعات آنلاین، در زمستان ۱۳۵۳ سریال «سلطان صاحبقران» با کارگردانی علی حاتمی در کاخ گلستان ساخته میشد. خبرنگار روزنامه اطلاعات در پشت صحنه این سریال با جمشید مشایخی بازیگر نقش ناصرالدین شاه در این سریال گفتوگویی انجام داد. در بخشی از این گفتوگو که ۱۳ بهمن ۱۳۵۳ منتشر شده میخوانیم:
جمشید مشایخی با جایزه دادن در سینما مخالف است و معتقد است که هیچ معیاری برای شناخت بهترین به مفهوم مطلق در هنر وجود ندارد و جایزه جز کجراهی هنرمندان و ایجاد غرور در آنان فایدهای ندارد.
مشایخی کارهای گروهی را نیز نمیپسندد و میگوید آنها که در آغاز کار با افراد یک گروه کار میکنند در پایان اگر به موفقیتی رسیدند همه را فراموش میکنند؛ حال آنکه اگر فیلمی به موفقیت رسید آن موفقیت متعلق به همه است. بحث ابتذال در سینمای فارسی پیش میآید. میگوید: من برای آنها که میپرسند ابتذال در سینما چیست پاسخی دارم. اگر معنای واژه ابتذال را میخواهند در فرهنگنامهها نوشتهاند ولی اگر واقعا علاقمندند بدانند ابتذال چیست کمی وقت خود را تلف کنند و بروند به سینماهای تهران عکسالعمل مردم را در مقابل آثار نخبه خودشان و دیگر همکارانشان ببینند. آن وقت کمکم به مفهوم ابتذال واقف میشوند و میبینند که یک فیلم بیآنکه از ابتذال حرفی زده باشد در مجموع با داستانی میانمایه و حالات کابارهای فیلمها و پاره کردن لباس این آن و ایما و اشاراتی به رختخواب و نشان دادن پروپاچه در فیلمها چگونه به فساد جامعه و گمراهی جوانان کمک میکند.
بخشهای دیگر حرفهای مشایخی را بخوانید و عکسی منتشرنشده از مشایخی در کنار شادروان مرتضی احمدی تماشا کنید که در پشت صحنه سریال سلطان صاحبقران ثبت شده است.
۲۵۹