داشتن تفریح و سرگرمی به خصوص بازی کردن در هر سنی لازم است. افراد با بازی از انرژیهای منفی رها شده و هنگام بازی تعامل خوبی با دیگران برقرار میکنند. داشتن اتاق بازی در چیدمان منزل به خصوص برای کسانیکه در خانه کودک، جوان یا نوجوان دارند، مفید خواهد بود. با طراحی دکور اتاق بازی فرزندان و حتی زوجهای جوان هم در خانه با دوستان و خانواده خود میتوانند سرگرمی داشته باشند و حال خوشی را تجربه کنند.
در این مقاله از چیدانه چگونگی طراحی و ایدههای دکور اتاق بازی در خانه برای تمام سنین بررسی خواهد شد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مراحل طراحی اتاق بازی در خانه
اتاق بازی، یک منطقه تفریحی کامل برای پر کردن اوقات فراغت است. این اتاق تنها برای بازی کردن کودکان آماده نمیشود و میتواند برای سرگرم کردن بزرگترها هم کاربرد داشته باشد یا به صورت ترکیبی برای هر دو اینها طراحی شود. یک اتاق بازی کمک میکند افراد از صفحه نمایشگر دور شده و اجتماعیتر شوند. برخی از پدر و مادرها میگویند فرزندانشان اغلب حتی هنگامیکه در جمع هستند با آنها وقت نمیگذرانند و در حال بازی با گوشی هستند! با طراحی یک اتاق بازی مناسب میتوان از این مسئله جلوگیری کرد. اما توجه داشته باشید که برای طراحی این اتاق حتما نظر و علایق تمام افراد خانواده بهخصوص فرزندان را در نظر بگیرید.
1- طراحی فضایی مناسب برای بازی و سرگرمی
در طراحی اتاق بازی نیاز است برای هر بازی یک فضای مجزا داشته باشید و در صورت امکان کابینت یا قفسهای مناسب و در دسترس را برای وسایل بازی اختصاص دهید. دکوراسیون اتاق بازی را مطابق با تم کلی دکوراسیون خانه طراحی کنید تا مانند جزیی جدا و نامتناسب به نظر نرسد. داشتن یک میز بازی در این اتاق ضروری است. میزی انتخاب کنید که انعطافپذیر باشد و برای موارد و مواقع مختلف کاربرد داشته باشد. سطح میز باید به سطح چرم، چوب و با ارتفاعهای مختلف قابل تبدیل باشد و جابجایی آن آسان باشد.
2- در نظر گرفتن نوع بازی در طراحی اتاق بازی
در نظر گرفتن یک میز بیلیارد برای ورزش و بازی مناسب است. اگر به ایر هاکی و فوتبال دستی علاقه دارید این گزینهها هم برای اتاق بازی بسیار مناسب هستند. آرکید گیمها مانند بازیهای ویدویی، ماشین پینتبال، جرثقیل چنگکی و همچنین دارت هم از بازیهای جذابی هستند که میتوان در اتاق بازی قرار داد. اما توجه داشته باشید دارت در جایی به دیوار نصب شود که کسی از آنجا عبور نکند. دیوار پشت دارت را هم طوری طراحی کنید که با تیرهای دارت خراشیده و سوراخ نشود. کنسولهای بازی هم طرفدارانی در تمام سنین دارد، در صورت استفاده از کنسول بازی لوازم دیگری مانند صفحه نمایشگر و مبلی راحت در اتاق بازی قرار دهید.
3- طراحی محلی برای استراحت در اتاق بازی
افراد هنگام بازی به استراحت نیاز خواهند داشت. بنابراین باید چند صندلی یا نیمکت راحت و یک میز کوچک برای صرف چای، قهوه یا حتی میان وعده انرژی لازم را برای ادامه بازی تامین خواهد کرد.
4- نور و تهویه در طراحی اتاق بازی
برای اتاق بازی نیاز به لوسترهای شیک و گران قیمت نیست، تنها با یک وسیله روشنایی مناسب، نور مورد نیاز برای بازی را تهیه کنید. نور مناسب در روی میز بازی کمک میکند راحتتر بتوان بازی کرد. نور باید از سقف یا منبعی در بالای میز بتابد. اگر نور مناسب و کافی روی میز باشد، باقی اتاق میتواند کم نورتر باشد. از آنجا که معمولا بازیها چند نفره هستند و افراد هنگام بازی تحرک دارند این اتاق باید تهویه مناسبی نیز داشته باشد.
5- عایق بودن صدا در دکور اتاق بازی
بازیها معمولا به صورت دست جمعی انجام میشوند و در برخی از آنها هرچه تعداد افراد بیشتر باشد بازی هیجان بیشتری خواهد داشت. هنگامیکه بازی هیجان انگیز باشد نمیتوان سر و صدا را کنترل کرد. اگر اتاق پنجره دارد، از پنجرههای دو جداره استفاده کنید تا صدا بیرون نرود. زمین را فرش کنید تا صدا در اتاق نپیچد. سقف را با تجهیزاتی با هزینه پایین میتوان عایق صدا کرد. با کمی دقت و اندکی هزینه، میتوان این اتاق را عایق صدا کرد تا هنگام بازی مزاحم دیگران نشوید.
6- لوازم دکوراتیو در طراحی اتاق بازی
با اضافه کردن پرده در اتاق، دیوارها زیباتر نشان داده میشود و فضا را تلطیف میکند. آینهها از دیگر عناصر دکوراتیوی هستند که میتوان در اتاق بازی استفاده کرد که با انعکاس نور فضا را بزرگتر و پرنورتر نشان میدهند. اگر به فضاهای لوکس علاقه دارید میتوانید از یک لوستر زیبا و باشکوه استفاده کنید. اما اگر سادگی را دوست دارید با لامپهای مناسب دکوراتیو، نور کافی را فراهم کنید. نمیتوان گلدان یا دیگر المانهای دکوراتیو را در این اتاق قرار داد. چرا که ممکن است به آن برخورد کرده و آسیب ببینید.
طراحی اتاق بازی بچهها
اگر اتاق بازی را برای بچهها طراحی میکنید باید با ایجاد محیطی دوستانه موجب افزایش خلاقیت و فعالیت آنها شوید. برای طراحی دکوراسیون اتاق بازی کودک در خانه از بافتهای نرم و جذاب استفاده کنید تا به استفاده بیشتر از این فضا ترغیب شوند. اتاق خاک بازی یا شن بازی کودکان نیز فضاهایی مناسب برای کودکان هستند.
دکور اتاق بازی گیم
اگر اتاق بازی برای جوانان و نوجوانان باشد باید آن را متناسب با آنها طراحی کنید. آنها معمولا به اتاق بازی گیم علاقه دارند. توجه داشته باشید که از مبلمان نرم، لطیف و منعطف برای اتاق بازی گیم استفاده کنید. مطلب دکوراسیون اتاق گیمینگ اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار خواهد داد.
مطلب پیشنهادی: اتاق گیمینگ با کمترین هزینه
طراحی اتاق بازی دخترانه
در اتاقهای بازی دخترانه از رنگها و بازیهای مورد علاقه دختران استفاده کنید. رنگهای صورتی و شخصیتهای کارتونی دخترانه میتواند این اتاق را برای آنها جذابتر کند. مبلمان منعطف و میزهایی که به راحتی حرکت میکنند متناسب با ارگونومی کودکان، برای اتاق بازی دخترانه ایدهآل هستند.
کلام پایانی
شاید فکر کنید حتما باید خانهای بزرگ و لوکس داشته باشید تا بتوانید یک دکور اتاق بازی طراحی کنید، اما اگر اولویت شما داشتن اتاق بازی باشد، میتوانید حتی در خانه کوچک خود هم اتاق بازی طراحی کنید. برای طراحی اتاق بازی مناسب برای هر رده سنی از نکات این مطلب استفاده کرده و از داشتن بازی و سرگرمی مراه با خانواده یا دوستان خود لذت ببرید.
برای طراحی دکور اتاق بازی بچهها، مطلب طراحی فضای بازی کودکان را از دست ندهید.