غذاهای خوشمزه

۱۵ شام ساده و سبک زمستانی برای لذت بردن از شب‌های سرد

هوا که سرد می‌شود، گاهی نجات‌دهنده در قابلمه است. آن هم با غذای گرم و وسوسه‌انگیز. از دغدغه‌ مادرانه‌طور ناهار چی بپزم؟ به‌سلامت گذشته‌اید و حالا برای تهیه شام در شب‌های سرد و بلند زمستانی فکری می‌شوید؟ در این مطلب قرار است ۱۵ غذای زمستانی معرفی کنیم. بعضی‌هایشان شاید مانند دوستان قدیمی برایتان گرمابخش و آشنا باشند و بعضی دیگر هم ممکن است تازگی داشته باشند.

۱. سوپ مرغ و بروکلی

یکی از پرسش‌های بحث‌برانگیز خانه‌های ایرانی این است که سوپ هم غذا است؟ اگر بخواهیم از زاویه‌ای تازه به این موضوع نگاه کنیم، می‌شود گفت که اگر برویم مهمانی یا قرار بر مهمان‌داری باشد، سوپ پیش‌غذا به حساب می‌آید. اما اگر قرار است شام را فقط برای خودمان یا خانواده فراهم کنیم، سوپ یکی از غذاهای سالم و مقوی است که سرمای شب‌های زمستان را گرم و خوشمزه می‌کند.

سوپ مرغ و بروکلی یکی از غذاهای بسیار مغذی و دلپذیر برای فصل زمستان است. این سوپ زمستانی با ترکیبی از مرغ تازه و بروکلی که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، می‌تواند یک وعده غذایی کامل و پرانرژی را برای شما فراهم کند. ترکیب طعم ملایم مرغ با کمی طعم تند بروکلی، این سوپ را به یکی از گزینه‌ها‌ی عالی به شمار می‌رود.

۲. مرغ شکارچی

مرغ شکارچی یکی از غذاهای سنتی ایتالیایی است که به‌شیوه‌ای ساده و روستایی تهیه می‌شود. در این غذا، مرغ با سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و قارچ پخته می‌شود. علاوه بر این، می‌توانید ادویه‌هایی مانند ریحان و فلفل قرمز هم اضافه کنید. این غذا به‌خاطر ترکیب طعم‌های عمیق و عطرهای خوشمزه‌اش بسیار محبوب است و معمولاً با پاستا یا برنج سرو می‌شود.

۳. لازانیا تابه‌ای

شاید خودتان یا بچه‌هایتان عاشق لازانیا باشید اما حوصله نداشته باشید که دشواری‌های پخت لازانیا در فر را تحمل کنید. قابل‌درک است! لازانیا تابه‌ای جایگزینی مناسب است که هم زود و آسان حاضر می‌شود و هم در شب‌های زمستان کانون خانواده را گرم می‌کند.

لازانیا تابه‌ای در واقع، نسخه ساده و سریع از لازانیا است که به‌جای استفاده از فر، در تابه تهیه می‌شود. این غذا برای کسانی مناسب است که وقت آشپزی ندارند یا می‌خواهند فوری‌فوتی لازانیا درست کنند.

لازانیای تابه‌ای شامل لایه‌هایی از لازانیا، سس گوجه فرنگی، گوشت چرخ‌کرده (معمولاً گوشت گاو یا مرغ)، پنیر ریکوتا یا کاتیج، و پنیر موزارلا است. همه این مواد را در تابه با هم ترکیب می‌کنیم و سپس می‌گذاریم تا به‌آرامی پخته ‌شوند تا پنیرها ذوب شوند و همه طعم‌ها با هم مخلوط شوند. این روش پخت لازانیا این امکان را فراهم می‌کند که بدون نیاز به فر بتوانید به‌همبن سادگی، غذایی به دلپذیری لازانیا نوش جان کنید.

۴. دلمه کلم‌برگ

دلمه کلم‌برگ یکی از غذاهای محبوب در بسیاری از فرهنگ‌ها است. این غذا شامل برگ‌های کلم است که ابتدا با ترکیبی از گوشت چرخ‌کرده ، برنج یا غلات دیگر، پیاز و ادویه‌جات پر می‌شود و سپس در سس گوجه فرنگی یا سس دیگری پخته می‌شود.

ابتدا برگ‌های کلم را به مدت کوتاهی در آب جوش می‌گذارند تا نرم شوند و بتوان آن‌ها را به‌راحتی پر کرد. سپس مواد را در وسط هر برگ از کلم قرار می‌دهند و آن‌ها را مانند رول می‌پیچند. این رول‌ها را در ظرفی قرار می‌دهند و روی آن‌ها سس گوجه فرنگی یا سس دلخواه دیگری می‌ریزند. در پایان هم دلمه‌ کلم‌برگ را در فر یا روی گاز می‌پزند و می‌گذارند با سس آغشته و طعم‌دار شود. این غذا بسیار خوشمزه و مغذی است و می‌تواند شام گرم و دلپذیر در فصل‌های سرد سال باشد.

۵. سوپ مرغ و نودل

سوپ مرغ و نودل یک غذای کلاسیک و دلپذیر است. این سوپ معمولاً شامل تکه‌های مرغ و نودل است. علاوه بر این، سبزیجات مختلف و آبگوشت مرغ هم در این سوپ می‌ریزند. سوپ مرغ و نودل هم خوشمزه و گرم و مغذی است و هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تسکین علائم سرماخوردگی مفید است.

۶. خوراک دنده و سیب‌زمینی تنوری

دنده گاو یا گوسفند را در آبگوشت و با ادویه‌جات بپزید. سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت تکه‌های کوچک بریده‌بریده و همراه با ادویه‌جات و روغن زیتون در فر تنوری کنید. می‌شوند تا ترد و طلایی شوند.

این خوراک‌ها معمولاً به‌همراه سبزیجات یا سالاد سرو می‌شود و یک وعده غذایی کامل و مغذی برای شام‌های زمستانی یا مهمانی‌های خانوادگی به حساب می‌آید.

۷. کوفته مرغ با زنجبیل و کنجد

کوفته مرغ با زنجبیل و کنجد یک غذای خوشمزه و معطر است که با ترکیبی از طعم‌های آسیایی تهیه می‌شود. در این غذا، کوفته‌های مرغ با زنجبیل تازه، سیر، سس سویا، و عسل طعم‌دار می‌شود و سپس با کنجد برشته تزئین می‌شون. این ترکیب باعث می‌شود تا کوفته‌ها طعمی تند، شیرین و نمکی داشته باشند که بسیار دلپذیر است. این غذا بسیار خوشمزه است و معمولاً با برنج یا نودل سرو می‌شود.

۸. لازانیای فلفل و بوقلمون

لازانیای فلفل و بوقلمون غذایی خوشمزه و خلاقانه است. در این غذا به‌جای ورق‌های لازانیا از فلفل‌ دلمه‌ای ورقه‌شده استفاده می‌شود. لازانیای فلفل و بوقلمون ترکیبی از بوقلمون چرخ‌کرده، پنیر، سس گوجه‌فرنگی و ادویه‌جات است که داخل فلفل‌ دلمه‌ای قرار می‌گیرد و در فر پخته می‌شود. این غذا را می‌توانید به‌همراه نان یا سالاد میل کنید.

۹. پیتزا تابه‌ای

پیتزا تابه‌ای یکی از روش‌های عالی برای تهیه پیتزای خانگی است. در این روش، برای پخت پیتزا از تابه‌های چدنی استفاده می‌کنند. این روش، به شما کمک می‌کند تا پیتزایی با خمیر طلایی و ترد و یک لایه‌ی رویی لذیذ و پر از تاپینگ‌های مختلف درست کنید.

در این روش، پخت پیتزا کافی است خمیر پیتزا را در تابه چدنی پهن کنید و سپس تاپینگ‌های دلخواه مانند پنیر، سس، سبزیجات، و گوشت‌های مختلف را روی آن قرار می‌دهند. تابه چدنی کمک می‌کند تا حرارت به‌طور یکنواخت توزیع شود و خمیر به‌خوبی پخته شود و لبه‌های ترد و رنگ‌طلایی به دست آید. این روش پخت پیتزا مناسب کسانی است که دوست دارند پیتزای خانگی با کیفیت رستورانی درست کنند.

۱۰. چیزبرگرکبابی

چیزبرگر کباب یک غذای ترکیبی و خوشمزه است که عناصر کلاسیک همبرگر و میت‌لوف (نوعی کباب پخته) را در کنار هم می‌آورد. در این غذا، گوشت چرخ‌کرده به همراه پنیر چدار و مواد دیگر مانند پیاز، تخم‌مرغ، و خرده‌نان مخلوط می‌شوند و سپس در فر پخته می‌شود. این غذا طعمی شبیه همبرگر دارد اما با ساختار و بافت کباب. معمولاً با سس کچاپ یا باربیکیو سرو می‌شود و می‌تواند وعده غذایی عالی و لذیذ برای تمام خانواده باشد که معمولاً در شب‌های زمستانی میل می‌کنند.

۱۱. خوراک سبزیجات با کاری قرمز تایلندی

خوراک سبزیجات با کاری قرمز تایلندی نوعی غذای خوشمزه و تند است که از سبزیجات مختلف و کاری قرمز تایلندی تهیه می‌شود. این غذای محبوب تایلندی با استفاده از خمیر کاری قرمز، شیر نارگیل، و سبزیجات متنوعی مانند فلفل دلمه‌ای، کدو سبز، هویج، بادمجان و نخود سبز درست می‌شود. اغلب به آن برگ‌های ریحان تایلندی و لیموترش نیز افزوده می‌شود تا طعم‌ها بیشتر برجسته شوند.

کاری قرمز تایلندی به‌خاطر طعم تند و معطرش شناخته می‌شود و ترکیب شیر نارگیل با خمیر کاری، طعمی کرمی و غنی ایجاد می‌کند. این غذا معمولاً با برنج تایلندی سرو می‌شود و می‌تواند یک وعده غذایی گیاهی و سالم باشد. نوش جان!

۱۲. خوراک گوشت و کلم بروکلی

خوراک گوشت و کلم بروکلی یک غذای خوشمزه و مغذی است که از ترکیب گوشت (معمولاً گوشت گاو یا مرغ) و کلم بروکلی تهیه می‌شود. این غذا معمولاً با سس سویا، سیر، زنجبیل و گاهی اوقات با کمی عسل یا شیره، طعم‌دار می‌شود.

برای تهیه این غذا، تکه‌های گوشت در ابتدا سرخ می‌شوند تا قهوه‌ای و خوشمزه شوند و سپس کلم بروکلی به آن اضافه می‌شود تا به حالت تردی برسد. نتیجه نهایی یک غذای خوشمزه و کامل است که می‌تواند به همراه برنج یا نودل سرو شود.

این غذا معمولاً در بین غذاهای آسیایی و به‌ویژه در آشپزی چینی محبوب است. ترکیب گوشت و کلم بروکلی نه‌تنها از نظر طعم بلکه از نظر تغذیه‌ای هم بسیار مفید است.

۱۳. خوراک گوجه بادمجان

خوراک گوجه بادمجان یک غذای ساده و خوشمزه است که از ترکیب بادمجان و گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود. در این غذا، بادمجان‌ها به‌صورت حلقه‌ای یا مکعبی خرد می‌شوند و سپس سرخ یا کبابی می‌شوند تا نرم و طلایی شوند. گوجه‌فرنگی‌ها نیز به‌صورت خردشده یا رنده شده به بادمجان‌ها اضافه می‌شوند.

این غذا معمولاً با سیر، پیاز، و ادویه‌جات مختلف مانند نمک، فلفل، زردچوبه و گاهی نعناع خشک یا ریحان تهیه می‌شود تا طعم و عطر بهتری پیدا کند. این خوراک گرم و خوشمزه معمولاً برای وعده شام و به همراه نان سرو می‌شود.

۱۴. خوراک قارچ و اسفناج

خوراک قارچ و اسفناج یک غذای سالم و خوشمزه است که از ترکیب قارچ‌ تازه و اسفناج تهیه می‌شود. این غذا به‌طور کلی ساده، سریع و بسیار مغذی است و می‌تواند غذای جانبی یا شام سبک و سالم باشد.

۱۵. خوراک سبزیجات

خوراک سبزیجات یک غذای بسیار متنوع و مغذی است که می‌توان با ترکیبی از انواع سبزیجات مختلف تهیه کرد. این غذا می‌تواند به‌صورت سرخ‌شده، بخارپز، کبابی یا حتی پخته تهیه شود و با توجه به نوع سبزیجات و ادویه‌جات مورد استفاده، طعم‌ها و مزه‌های مختلفی داشته باشد.

خوراک سبزیجات را می‌توانید با حضور انواع سبزیجات فراهم کنید. از پیاز و کدو و بادمجان گرفته تا هویج و کلم و نخودفرنگی. از قارچ و سیب‌زمینی تا گوجه و گشنیز. همه‌چیز به این بستگی دارد که کدام سبزیجات را بیشتر دوست دارید یا کدام سبزیجات در دسترس شما است یا در کنج یخچال چشمک می‌زند.

شب‌های بلند زمستان را با شام گرم و ساده در کنار خانواده سپری کنید!

زمستان با خود سرما، روزهای کوتاه‌تر، و شب‌های طولانی‌تر را به همراه دارد. در چنین شرایطی، تهیه شام گرم و ساده می‌تواند نه تنها به بهبود وضعیت جسمی بلکه به حفظ روحیه نیز کمک کند. اصلاً چرا شب‌های سرد زمستانی شام درست کنیم؟ شب‌ها بلند است و هوا سرد و این یعنی خانه‌مانی بیشتر و شاید گرسنگی بیشتر! پس بهتر است خانه بمانید و دور هم شام درست کنید و میل کنید.

شما برای یک شام خوشمزه و گرم زمستانی کدام غذا را پیشنهاد می‌‌دهید؟

 


فروشگاه چطور - مجموعه صوتی خواص درمانی خوراکی‌ها


تغذیه مناسب، روشی مؤثر برای پیشگیری و درمان بیماری‌هاست. 





۱۰،۰۰۰ تومان




منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا