پونه شیرازی: سالهاست که از مضرات مصرفنوشابههای گازدار گفته و شنیدهایم. گرچه همچنان این نوشیدنیها در تمام دنیا طرفداران زیادی دارند. اما خبر جمعآوری تمامی نوشیدنیهای شرکت کوکاکولا در چند کشوراروپایی بسیار تامل برانگیزاست. قضیه از این قرار است که مشخص شده است که میزان ماده شیمیایی «کلرات»موجود درنوشیدنیهایکوکاکولا، فانتا، اسپرایت، فیوزتی، میدنولا، رویال بلیس و تروپیکو دربلژیک،،هلند، بریتانیا، آلمان،فرانسه و لوکزامبورگ بهشکل قابل توجهی بالاتر از حد مجاز بوده است و تمام این نوشیدنیها در اینکشورها از تمام بازارها جمعمیشوند.
دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی به این بهانه درباره مضرات استفاده از کلرات بیش از حد مجاز در این نوشیدنی پرطرفدار میگوید: کلرات در ترکیب با برخی فلزات مثل سدیم،پتاسیم و منیزیوم بواسطه خاصیت ضدمیکروبی که دارد در گندزدایی و ضدعفونیکنندگی کاربرد دارد. این ماده بواسطه استفادهای که در تصفیه آب دارد در فرآیند تولید نوشابه هم کاربرد دارد.
وی میافزاید: اما اگر میزان کلرات در موادغذایی از حد مجاز بالاتر برود مسمومیتهایی را بدنبال خواهد داشت.از جمله بروز نوعی کمخونی بواسطه ناپایدارشدن سطح گلبولهای قرمز اتفاق میافتد.همچنین اختلال در متابولیسم عنصر ید در بدن و بروز کمکاری تیروئید عارضه شایعی است که بدنبال مصرف مقادیر بالای کلرات اتفاق میافتد. بروز مشکلاتی در سیستم کلیوی، گوارشی، عصبی و زمینهسازی برای بروز برخی سرطان نهایتا مشکلاتی هستند که بدنبال مصرف مقادیر زیاد کلرات ایجاد میشوند.