پونه شیرازی: دیابت به معنای کنار گذاشتن قند و دسرها نیست بلکه با دانش و راهنمایی صحیح میتوان از خوردنیهای شیرین بدون به خطر انداختن سلامتی لذت برد. کما اینکه دسرهای خوشمزهای وجود دارند که برای مبتلایان به دیابت مناسب است.
اگر مبتلایان به دیابت به کنترل مقدار مصرفی شیرینیجات توجه کنند، همچنین از شیرینیهایی با شیرین کننده های طبیعی مثل استویا با عسل استفاده کنند و آردهای کم کربوهیدرات مثل آرد برنج و نخودچی را در انتخاب شیرینیها مدنظر قرار دهند،لزومی ندارد که خود را از لذت مصرف شیرینیها کاملا محروم کنند.
دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در این باره با تاکید بر اینکه مصرف کربوهیدراتها اصلیترین نکته تغذیهای است که افراد دیابتی باید رعایت کنند،میگوید: دیابتیها در ایام نوروز نیز نباید از احتیاط در مصرف کربوهیدرات ساده غافل شوند. اما برخی شیرینیها هستند که میتواند خطر کمتری برای افراد دیابتی داشته باشد.
وی میافراید: برخی شیرینیها مثل شیرینی برنجی و شیرینی نخودچی، کیک یزدی و فرنی که از آرد برنج تهیه میشود گزینههای مناسبتری هستند که افراد دیابتی میتوانند از آنها البته با توجه به کنترل میزان مصرف استفاده کنند.