خود مراقبتی

چطور تنهایی بهتری داشته باشیم؟ + ۸ راه برای لذت بردن از انجام کارها به تنهایی

تا به حال به تنهایی سینما یا رستوران رفته‌اید؟ آیا صرف وقت به تنهایی را ترسناک می‌دانید یا به استقبال آن می‌روید؟ در این مطلب به شما می‌گوییم که چطور از انجام کارها به تنهایی، لذت بیشتری ببرید.

ما معمولاً فکر می‌کنیم که سپری‌کردن لحظات به تنهایی، شکنجه‌آور است در حالی که می‌توانیم بهترین دوست خودمان باشیم. صرف وقت با خود، رفتن به جاهای مختلف و انجام کارها به تنهایی، می‌تواند بسیار مفید باشد. تنها بودن و انجام هر کار کوچک و بزرگی در تنهایی، آدمی را از نقطه امن خود بیرون می‌کشد. همین موضوع، ظرفیت او را برای پذیرفتن انواع چالش‌ها افزایش می‌دهد. پس از فواید تنهایی غافل نشوید.

تنهایی، همه‌گیری عصر حاضر محسوب می‌شود؛ با این حال پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اگر شبکه و روابط اجتماعی خوبی داشته باشید، گذراندن زمان به تنهایی می‌تواند شادی شما را افزایش، استرس‌تان را مهار و رضایت از زندگی را بهبود دهد. این کار حتی بهره‌وری و خلاقیت شما را بیشتر می‌کند. وقتی تنها هستید، ارتباطی با خود برقرار می‌کنید که در حضور دیگران، عقاید و نقطه نظرات آن‌ها قادر به ایجاد آن نیستید. در واقع، فضایی خواهید داشت تا از هیاهوی اضافی و تأثیراتی که دیگران می‌توانند بر شما داشته باشند، رها شوید.

اهمیت سپری‌کردن لحظات به تنهایی آنقدر زیاد است که قصد داریم در این مطلب از «چطور» بررسی کنیم که چگونه می‌توان زمان خود را در تنهایی، به بهترین نحو گذراند و سلامت عاطفی خود را حفظ کرد. برای جمع‌آوری نکات این مقاله، از نقطه نظرات متخصصان سلامت روان بهره گرفته شده است.

با یک گردش کم هزینه شروع کنید

روی یک کاغذ برای خود یادداشت کنید که دوست دارید چه کارهایی را به تنهایی انجام دهید؛ این فعالیت‌ها را به ترتیب از سخت‌ترین تا آسان‌ترین، رتبه‌بندی کنید. ممکن است شما به مسافرت خارجی یا رفتن به کنسرت، نمره ۱۰ بدهید اما رفتن به پارک نمره ۳ بگیرد. پس از تهیه فهرست، به راه‌هایی فکر کنید که بتوانید آسان‌ترین فعالیت در فهرست خود را با سختی کم‌تری انجام دهید. برای مثال، می‌توانید تا پارک رانندگی کنید و در این زمان، با خود بیندیشید که چه مسیری را طی خواهید کرد، کجا می‌توانید پیاده‌روی کنید و چطور به محیط پارک، حس بهتری پیدا کنید. قدم بعدی می‌تواند یک پیاده‌روی کوتاه به تنهایی باشد.

مشخص است که این تمرین، اصلاً سخت نیست و می‌توانید آن را به راحتی انجام دهید. همین موجب می‌شود تا آمادگی انجام‌دادن مورد بعدی در فهرست خود را پیدا کنید.

از پیش آماده شوید

وقتی حس آمادگی پیدا کردید، در اینترنت جستجو کنید تا دقیقاً بدانید که کجا می‌توانید بروید. به دنبال مکان‌هایی در نزدیکی خود بگردید که (برای مثال) مناسب تنها غذا خوردن باشند. شما می‌توانید رستوران‌های زیادی پیدا کنید که صندلی‌های دنج کنار پنجره دارند و برای صرف غذا به تنهایی ایده‌آل هستند (به جای اینکه در نقطه‌ای بنشینید که رفت و آمد زیادی دارد، برای مثال، وسط سالن). نشستن در قسمت بار یا کانتر کافه‌ها هم همیشه خوب است؛ چرا که شانه به شانه افراد دیگر قرار می‌گیرید و در عین حال، وعده خوراکی یا نوشیدنی خود را به تنهایی میل می‌کنید.

در اینترنت، اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی هم می‌توانید با مکان‌های دیگری که مناسب تجربه فعالیت‌ها به تنهایی هستند، آشنا شوید. به جز کافه و محیط‌های کار، موزه، گالری‌های هنری، بازارهای کشاورزان و اسپا، جاهایی هستند که می‌توانید زمانی را در آن‌ها با آسودگی، به تنهایی بگذرانید. هر چه بیشتر برای تجربه زمان تنهایی خود هیجان داشته باشید، احتمال لذت‌بردن از این لحظات بیشتر خواهد شد.

در ابتدا، یک عامل حواس‌پرتی همراه داشته باشید

وقتی شروع به رفتن به مکان‌های مختلف به تنهایی می‌کنید، خوب است چیزی مانند کتاب یا دفترچه یادداشت همراه‌تان ببرید تا بتوانید روی آن تمرکز کنید. این کار، به شما انگیزه می‌دهد و به یادتان می‌آورد که حتی اگر کس دیگری کنارتان نباشد، می‌توانید خود واقعی‌تان باشید. مثلا می‌توانید چند کتاب در مورد تنهایی با خود ببرید.

هدست گذاشتن و گوش‌دادن به پادکست یا کتاب صوتی دلخواه‌تان هم همین خاصیت را دارد. وقتی احساس راحتی بیشتری با جو کردید، قدرت پیدا می‌کنید تا کتاب یا هدست خود را کنار بگذارید و بیشتر با اطراف‌تان ارتباط برقرار کنید. اما این عوامل حواس‌پرت‌کن می‌توانند در روزهای اولیه تجربه تنهایی، به شما حسی از آرامش القا کنند.

برای ارتباط با دیگران گشاده‌رو باشید

در ماجراجویی‌های تک نفره، خود را تنها تصور نکنید! درست است که به تنهایی رهسپار می‌شوید، اما معنایش این نیست که قرار است به اطرافیان‌تان بی‌توجهی کنید. کسانی که در لحظات تنهایی خود با آن‌ها مواجه می‌شوید، فرصت تبدیل شدن به دوستان جدید شما را دارند. کسانی که باش شما همدلی کردند را فراموش نکنید.

اگر به گالری هنری می‌روید، به خود بگویید که درست است از تنها بودن مضطرب هستید اما نمی‌توان جلوی دیدن این همه زیبایی هم مقاومت کرد یا از شخص میز کناری بپرسید که چه غذایی را پیشنهاد می‌کند. با این تغییر ذهنیت، تنهایی کمتری احساس خواهید کرد و به خود می‌فهمانید که قرار است خارج از حلقمده آشنایانتان، به دنبال ارتباط باشید و ارتباط با دیگران را جدی بگیرید. تنها با این ارتباط‌ها می‌توان غلبه بر تنهایی را ممکن کرد.

اگر حس ناخوشایندی پیدا کردید، چرایی خود را به یاد آورید

Lovely modern girl enjoying her time at a coffee shop.

ممکن است شک داشته باشید که به تنهایی کاری انجام دهید، آن هم فقط به خاطر اینکه نگرانید دیگران شما را تنها و بدون دوست تصور کنند. برای مثال، شاید نزد خود فکر کنید که اگر تنها به رستوران بروید و یک میز برای خودتان رزرو کنید، دیگران هاج و واج به شما زل می‌زنند و قضاوت‌تان می‌کنند. این طرز فکر، به خاطر یک سوگیری شناختی، به نام «اثر نورافکن» به وجود می‌آید. اثر نورافکن چیست؟ ما تصور می‌کنیم که دیگران بیش از آنچه حقیقت داشته باشد، به ما توجه می‌کنند. این در حالی است که در واقعیت، کسی متوجه نمی‌شود یا اهمیت نمی‌دهد که آیا شما تنهایی به رستوران آمده‌اید یا با همراه؛ چرا که هر کس، مشغول کار خود است.

پس وقتی این احساس را پیدا کردید، به چرایی انتخاب خود بیندیشید؛ به اینکه چرا قصد دارید در صرف وقت به تنهایی، احساس راحتی کنید. اگر هدف‌تان، سفر به کشوری خارجی است، به خود یادآوری کنید که کارتان، قدمی به سوی این هدف است. همچنین می‌توانید از تکنیک‌های ذهن‌آگاهی، مانند تنفس عمیق یا تجسم مکانی آرامش‌بخش، کمک بگیرید.

تجربه‌هایی تنهایی خود را مرور کنید

از مرور تجربه خود در گردش‌های تک نفره می‌توانید نکات ارزشمندی بیاموزید. زمانی را اختصاص دهید و به این فکر کنید که در اولین لحظات ورود به رستوران در تنهایی، چه احساسی به شما دست داد؟ چه تصوراتی در ذهن‌تان گذشت که کمک کرد تا قدم به رستوران بگذارید، یک صندلی انتخاب کنید و وعده غذایی‌تان را میل کنید؟ چه فکرهایی، شما را به پیش راند؟ چه چیزهایی را به خودتان یادآوری کردید که قدرت پیشروی به شما دادند؟ پاسخ این سوال‌ها می‌توانند در موقعیت‌های دیگر هم به کمک‌تان بیایند.

اگر در آینده قصد داشتید تنهایی سوار هواپیما شوید یا در صف کنسرت منتظر بمانید، این پیام‌های انرژی‌بخش را برای خود تکرار کنید تا آرامش بیشتری پیدا کنید.

موفقیت‌های‌تان را جشن بگیرید

دفعه بعدی که خواستید تنها بیرون بروید، اینطور تصور کنید که خودتان را به یک قرار دعوت کرده‌اید. پیشنهاد می‌کنیم وقتی به خانه برگشتید، چند دقیقه‌ای را به نکوداشت این تجربه، جشن بگیرید و خوش باشید. این خوشی برای شما می‌تواند خاطره‌نویسی یا قرار دادن عکس خودتان از این تجربه در اینستاگرام باشد. به خود، آفرین بگویید که از دایره امن‌تان خارج شدید؛ حتی اگر تجربه‌تان سخت سپری شده یا دقیقاً طبق انتظارتان پیش نرفته باشد. به این طریق، سپری‌کردن کاری به تنهایی را با خوش‌گذرانی و جشن گرفتن مرتبط می‌کنید که شما را در تلاش‌هایتان به پیش می‌راند. ما باید یاد بگیریم چگونه از تنهایی لذت ببریم.

با خود تکرار کنید: صرف زمان در تنهایی، به معنی تنها بودن نیست

یکی از بزرگ‌ترین تصورات غلط این است که تجربه انجام کارها در تنهایی، به شما احساس تنهایی می‌دهد! حقیقت این است که اگر تصمیم بگیرید کارهایتان را به تنهایی انجام دهید، معنایش این نیست که دیگر قرار است همه زمان‌ها را تنها بگذرانید. زندگی ما در اجتماع، و در کنار دیگران سپری می‌شود. بودن در اجتماع به آدمی قوت می‌دهد و روحیه او را تقویت می‌کند. اما گاهی هم می‌توان فعالیت‌هایی را به تنهایی انجام داد؛ برای مثال، تنها به کنسرت و سینما و تماشای مسابقه والیبال رفت.

صرف وقت به تنهایی ممکن است از اهداف و رویاهای شما باشد؛ یعنی کاری که سال‌ها بعد، یادآوری آن، لبخندی به لب‌تان بنشاند و بابت آن به خود افتخار کنید. این کار می‌تواند باعث شود که قدر لحظات‌تان کنار دیگران را نیز بهتر بدانید و آن را بهتر درک کنید؛ و البته برعکس! همه ما باید فکر کنیم چگونه تنهایی را یاد بگیریم.

آیا از صرف وقت به تنهایی لذت می‌برید؟

همه ما مجبور هستیم زمان‌هایی را در تنهایی و زمان‌هایی را در کنار دیگران بگذرانیم. اما اگر امکان انجام کارها به تنهایی را داشته باشیم، از آن لذت می‌بریم؟ صرف وقت به تنهایی می‌تواند بسیار لذتبخش باشد و روحیه شما را قوی‌تر کند. آیا شما از لحظاتی که به تنهایی می‌گذرانید، لذت می‌برید یا می‌ترسید؟ در چنین مواقعی، معمولاً چه افکاری به ذهن‌تان هجوم می‌آورند؟ به نظر شما، صرف وقت به تنهایی چه ویژگی‌هایی دارد که آن را به زمانی ارزشمند تبدیل می‌کند؟ لطفاً نظرات خود را درباره انجام‌دادن انواع فعالیت‌ها به تنهایی، با ما و دیگر خوانندگان «چطور» در میان بگذارید.

منبع: time

div:empty {display: none;}]]>


فروشگاه چطور - مجموعه صوتی خودمراقبتی

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است




۱۰،۰۰۰ تومان

div:empty {display: none;}
]]>


فروشگاه چطور - مجموعه صوتی روابط عاطفی و ازدواج


دلیل بسیاری از خیانت‌های زناشویی یا طلاق‌ها این است که نمی‌دانیم با شریک زندگی یا همسر خود چگونه ارتباط برقرار کنیم.



این مجموعه صوتی را گوش دهید و تأثیرش بر زندگی مشترکتان را حس کنید.




۷،۰۰۰ تومان

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا