اشتراکگذاری
شاید شما هم برای زیارت اهل قبور به آرامستانها می روید. بسیاری از بزرگان از ابتدا گفته اند که روی سنگهای قبر پا نگذارید. این مسئله ریشه در فرهنگ و مسائل دینی ایران دارد و حکمهای شرعی زیادی در مورد آن در طی سالهای اخیر عنوان شده است. اصلی ترین و مهمترین حدیثی که ما در مورد قدم گذاشتن روی سنگ قبر شنیدهایم، مربوط به حضرت محمد (ص) است که به صراحت اعلام کرده سوختن بدن در نزد خدا بهتر از قرار دادن پا بر روی سنگ مزار افراد فوت شده است. دقیقاً به همین دلیل است که در ایران، بسیاری در هنگام خرید سنگ قبر تلاش می کنند، ارتفاع مزار را بالاتر گرفته تا افراد پای خود را بر روی مزار عزیزانشان نگذارند. حالا این عمل ناشایست را قصد داریم از دیدگاه های مختلف، مورد ارزیابی قرار دهیم.
حکم پا گذاشتن روی قبور
پا گذاشتن روی قبور از نظر شرعی و اخلاقی، عملی ناپسند و بی احترامی به حرمت اموات تلقی می شود. بسیاری از فقه ها این عمل را مکروه می دانند و توصیه می کنند که برای حفظ احترام متوفی، افراد از عبور و مرور مستقیم بر روی قبرها خودداری کنند. در عوض، مسیرهای مشخصی در گورستانها برای رفت و آمد طراحی شده است تا ضمن احترام به حرمت قبور، عبور و مرور افراد، آسان شود. همچنین در آموزه های اسلامی بر لزوم احترام به اموات و رعایت حرمت آنها حتی پس از مرگ تأکید شده است. به همین دلیل، در طی سالهای اخیر در هنگام خرید سنگ قبر، افراد رویکرد جدیدی داشته و تلاش می کنند ارتفاع سنگ قبر را به نوعی قرار می دهند که افراد نتوانند پای خود را بر روی آن بگذارند.
احادیث مرتبط با پا گذاشتن روی قبور
در دین اسلام چندین مورد از احادیث مشاهده می شود که حضرت محمد و امامان معصوم، ما مسلمانان را از قرار دادن پا بر روی سنگ مزار باز می دارند. از نظر حضرت محمد تحت تاثیر اینکه بر روی سنگ قبر اسامی الهی نوشته می شود، قرار دادن پا باعث بی احترامی به ساحت مردگان و دین اسلام بوده و تمامی افراد باید از این کار بر حذر باشند.
هرگاه یکی از شما بر آتشی بنشیند تا لباسش بسوزد و آن آتش به پوست او برسد، بهتر از آن است که بر روی قبری بنشیند. حضرت محمد
اگر بر زغال روشن یا بر لبه ی تیز شمشیر راه بروم و یا این که کفش هایم را به پاهایم بدوزم، بهتر از آن است که روی قبر مسلمانى راه بروم و زشتی قضای حاجت در میان قبور مانند زشتی قضای حاجت در وسط بازار است. حضرت محمد
امام موسی کاظم نسبت به حضرت محمد دیدگاه بسیار متفاوتی داشته و در حدیثی قدم، گذاشتن افراد مومن بر روی مزار را یک موهبت الهی عنوان کرده است. در اصل نیت و قصد شما در قرار دادن پا بر روی سنگ قبر مهم است و دیگر موارد اهمیتی ندارد.
پا گذاشتن روی قبر از نظر فقه ها
از نظر فقه ها، پا گذاشتن روی قبر مکروه است و به عنوان عملی ناپسند و بی احترام به حرمت میت تلقی می شود. فقه های شیعه و اهل سنت عموماً توصیه می کنند که افراد از عبور مستقیم بر روی قبور خودداری کنند، مگر در مواقع اضطراری یا نبود مسیر دیگر. این حکم برگرفته از آموزههای اخلاقی و احترام به مقام انسان حتی پس از مرگ است. برخی از فقه ها همچنین به اهمیت دعا کردن و یادآوری مرگ در هنگام حضور در قبرستان اشاره کردهاند و تأکید دارند که حفظ حرمت قبور نشان دهنده ادب و رعایت شأن اموات است. بسیاری از فقه ها امروزه پیشنهاد می کنند در هنگام خرید سنگ قبر، بهتر است از کاورهای برزنتی یا سنگ قبرهایی با ارتفاع بلندتر استفاده کنید.
آرام نگین طراحی و مجری سنگ قبرهای نمونه در کشور
مجموعه آرام نگین را می توانیم به عنوان یکی از اصلی ترین تولید کنندگان سنگ قبر در داخل کشور معرفی کنیم که با بهره گیری از کارشناسان بسیار برجسته در این زمینه تلاش می کند بهترین خدمات را در اختیار شما قرار دهد. اگر قصد خرید سنگ قبر خاص و با ارتفاع بلند را دارید که از راه رفتن بر روی سنگ قبر عزیزان شما جلوگیری کند، این مجموعه کلکسیونی از بهترین گزینهها را در اختیار شما قرار میدهد. از جمله مهمترین عواملی که سبب می شود مجموعه آرام نگین به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان سنگ قبر در داخل کشور معرفی شود، امکان ارسال و نصب رایگان سنگ قبرها بوده که در داخل کشور نمونهای از آن کمتر مشاهده می شود.
هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسبوکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد. اطلاعات بیشتر