اخبار سلامت

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟

فاخره بهبهانی: دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: اغلب چای‌های درجه یک معطر هستند و عطر طبیعی چای را دارند. اما اگر منظور چای معطر شده‌ای است که روی بسته‌بندی آن درج می‌شود باید بدانید عطر چای به صورت طبیعی و مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع عطرهای طبیعی از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی با نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطرهای سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی معطر می‌شود و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت مضر است. البته این را هم بدانید در یک نشریه علمی خارجی گزارشی از تاثیر زیان‌آور چای معطر شده با برگاموت روی کبد درج شده است.

تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟

چای، بومی ایران نیست و در زمان قاجار از هندوستان به ایران آمده است و هنوز به‌طور قطعی نمی‌توان گفت، چرا چای خارجی، زوددم و پررنگ و چای ایرانی، دیردم و کمرنگ است، چون تحقیقات کاملی در این خصوص انجام نشده است. این متخصص می افزاید، این احتمال وجود دارد که چای خارجی حاوی مواد رنگی و طعم‌دهنده باشد یا این که هنوز ایرانی‌ها در روش عمل‌آوری چای همچون خارجی‌ها به آن فوت کوزه‌گری دست نیافته‌اند. از سوی دیگر فصل برداشت، شرایط آب و هوایی و نوع گونه گیاه هم می‌تواند تا حدودی در رنگ‌دهی و سرعت دم کشیدن چای تاثیرگذار باشد. به‌طور مثال چای‌ بهاره ایرانی کمرنگ‌، اما معطرتر از چای برداشت شده در فصل پاییز است. بهترین و خوش ‌طعم‌ترین چای ایرانی مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز قرار دارد. همچنین لازم است بدانید پررنگ یا کمرنگ بودن چای به معنای برتر بودن یک چای بر چای دیگر نیست.

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟

بهترین‌ نوع چای ایرانی

به گفته دکتر عزیزی چای شکسته، برگی و قلمی بهترین انواع چای سیاه ایرانی هستند که پس از دم کشیدن، برگ‌های چای در قوری درشت و مسطح می‌شوند. چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ هستند. چای دارجیلینگ و ارل‌گری هم انواعی از چای سیاه هستند که براساس محل پرورش و تولید نام گرفته‌اند و باید بر اساس ذائقه برای مصرف انتخاب شوند. بدترین نوع چای، کیسه‌ای است که از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شود و اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی است. این را هم بدانید چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می‌شود، قابل اعتماد نیست.

خصوصیات چای مرغوب

دکتر عزیزی می‌گوید: چای مرغوب ایرانی باید عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه‌ای و در غلظت کم باشد. مزه آن گس و طعمش کمی تلخ باشد و انواعی که روی بسته‌بندی آن درجه یک و دو قید شده است، خریده شود. به گفته این متخصص، قیمت بالای چای می‌تواند نشان‌دهنده مرغوبیت آن باشد البته این ملاک برای چای هایی که در مراکز غیرمعتبر عرضه می‌شوند، صدق نمی‌کند. بهتر است چای از برندهای معتبر و معروف تهیه شود و هرگز چای فله‌ای را که کارشناسی نشده و اغلب غیربهداشتی است، نخرید.

۴۷۲۳۲

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا