تازه های روز

پشت پرده نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه

چند روز پیش خبری مبنی بر نابینا شدن ۹ بیمار یک بیمارستان تخصصی چشم‌پزشکی پس از عمل جراحی آب مروارید منتشر شد. به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر اساس نظریه اولیه بررسی کنندگان این حادثه یک «کاست» که برای همه این مریض‌ها استفاده شده آلوده بوده و ایجاد عفونت کرده است.

۹ نفر از کسانی که روز ۱۷ مهرماه در این بیمارستان جراحی آب مروارید داشتند، دچار درد، آبریزش، تهوع و علائم غیرعادی شدند. علائم آنها از ۲ ساعت پس از جراحی شروع شده بود و بعضی مجبور شدند به اورژانس مراجعه کنند. ۲۴ ساعت بعد، پزشکان جراح متوجه وضعیت غیرعادی بیماران خود شدند و از بیماران خواستند دوباره به بیمارستان مراجعه کنند. هر ۹ نفر به شدت دچار مشکل شده بودند و باید دوباره به اتاق عمل می‌رفتند. درمان بی‌نتیجه بود و آن ۹ نفر بینایی یک چشم خود را برای همیشه از دست دادند.

علی نیلی، مدیر بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه، در خصوص نابینا شدن ۹ بیمار پس از عمل جراحی آب مروارید، گفت: «بخشی از چشم دو نفر که میزان عفونت‌شان زیاد بود، برداشته شده و از آن‌جا که فقط یک چشم بیماران جراحی شده بود، بینایی همان چشم از دست رفت و بیماران کاملا نابینا نشده‌اند.»

رئیس بیمارستان چشم پزشکی نگاه معتقد است با توجه به شواهد و علائم موجود، این احتمال قوی وجود دارد که عفونت چشمی بیماران نتیجه‌ی یک آلودگی عمدی بوده باشد. او دلیل خود را این‌طور توضیح داد: «وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی نیز غیرعادی بودن وضعیت را تایید کرده‌اند و عمدی بودن حادثه، به عنوان اولین احتمال مطرح شد. شکل عفونت، پرسنل ثابت و بعضی مدارک دیگر نشان می‌دهد احتمالا عفونت عادی و شرایط عادی پزشکی نداشته‌ایم.»

 توضیح وزارت بهداشت درباره دلیل نابینا شدن بیماران پس از عمل آب مروارید

رئیس کمیسیون بهداشت درباره دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در یک بیمارستان چشم پزشکی گفت: هنوز بطور دقیق علت اصلی نابینایی این بیماران مشخص نیست، اما بر اساس نظریه اولیه بررسی کنندگان این حادثه یک «کاست» که برای همه این مریض‌ها استفاده شده آلوده بوده و ایجاد عفونت کرده است، اما این قطعی نیست.

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، درباره خبر نابینا شدن ۹ بیمار در یک بیمارستان خصوصی تخصصی چشم پزشکی توضیح داد: در اتاق عمل این بیمارستان خصوصی چشم پزشکی ۹ بیمار در یک محدوده زمانی عمل چشم داشته اند و به دست چهار پزشک جراحی شده‌اند، یک چشم این بیماران دچار عفونت شده است و با وجود رسیدگی فوری، جراحی مجدد و داروهایی که داده شده، فرایند بی‌نتیجه بوده‌ و این بیماران یک چشم خود را از دست داده‌اند.

این نماینده مجلس ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان پیگیر این موضوع است. ما هم در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وزیر بهداشت را خواسته‌ایم تا بیایند و توضیح دهند که دقیقاًچه اتفاقی رخ داده و چرا این اتفاق افتاده است. 

شهریاری درباره دلیل نابینا شدن این ۹ بیمار توضیح داد: هنوز بطور دقیق علت اصلی نابینایی این بیماران مشخص نیست، اما بر اساس نظریه اولیه بررسی کنندگان این حادثه یک «کاست» که برای همه این مریض‌ها استفاده شده آلوده بوده و ایجاد عفونت کرده است، اما این قطعی نیست. 

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که آیا استفاده که از یک کاست برای چند بیمار استاندارد است گفت: خیر این کار استاندارد نیست.

او در ادامه درباره اینکه مگر اصل بر این نیست که برای هر مریض یک «کاست» استفاده شود توضیح داد: بله برای هر مریض باید به صورت اختصاصی و مجزا کاست استفاده شود و این بیمارستان اگر واقعاً این کار را انجام داده باشد، مقصر است.

شهریاری تاکید کرد: یکی از نگرانی‌های ما در خصوص ارز ترجیحی تعیین‌شده برای سال آینده در بخش دارو و تجهیزات پزشکی همین موضوع است؛ اینکه قیمت  ارز ترجیحی بالا برود و به ۳۸ تومان یا ۴۵ هزار تومان برسد مشکلات بسیاری را به دنبال دارد. این «کاست»ها همه خارجی هستند و ارزبری دارند و قیمت آن هم بالا است و با افزایش قیمت ارز ترجیحی قیمت این اقلام هم بالا می رود، در نتیجه با بالا رفتن قیمت محصولات همانند «کاست»، نه بیمه‌ها هزینه تامین آن را قبول می‌کنند و نه بیمار توان تامین هزینه خریدش را دارد. 

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا