تازه های روز

پرواز مرد آهنی با جت پوشیدنی جدید!

ریچارد براونینگ، مرد آهنی واقعی (آیرون من)، توافقی با ارتش انگلیس به‌منظور استفاده از جت پوشیدنی پیشرفته‌اش امضا کرده است. این تکنولوژی سربازان را قادر می‌سازد تا با سرعتی بیش از ۱۳۵ کیلومتر بر ساعت در مناطق جنگی پرواز کنند.

ریچارد براونینگ به‌خاطر جت پوشیدنی پیشرفته‌اش شهرت بسیاری پیدا کرده است که به‌عنوان مرد آهنی واقعی شناخته می‌شود. حالا این مهندس بریتانیایی، در تلاش است تا این جت‌پک‌ها (جت پوشیدنی) را به ارتش معرفی کند.

این جت پوشیدنی پیشرفته، از پنج توربین گازی استفاده می‌کند که این امکان را به فرد می‌دهد تا در ارتفاع‌ حدود ۶ متر و با سرعت قابل‌توجهی معادل ۱۳۵ کیلومتر در ساعت، حرکت کند.

براونینگ با دو متحد غربی قرارداد بسته است تا ارتش‌ آن‌ها را با این دستگاه مجهز کند و به کماندوهای مسلح این امکان را بدهد تا بر فراز میدان‌های جنگ پرواز کنند و بر روی کشتی‌های دشمن فرود بیایند.

نیروهای نظامی قادر خواهند بود تا مانند جیمز باند و بدون نیاز به پایین آمدن از هلیکوپتر با طناب یا بالا رفتن از نردبان، بر روی کشتی‌های دشمن فرود بیایند.

ریچارد براونینگ به مجله تایمز می‌گوید: «ما کاری انجام می‌دهیم که نظیر آن بیشتر باید در یک فیلم مارول دیده شود و البته واقعاً هم دیدنی است؛ اما هم‌اکنون این کار به یک تجارت بین‌المللی جدی تبدیل شده است… ما در حال امضای چندین قرارداد با دو متحد غربی هستیم، به‌ویژه برای ارتقاء تحرک و عملکرد نیروهای دریایی که به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا به سرعت اهداف دریایی خود را تصرف کنند».

طرفداران مارول که علاقه‌مند به پرواز در آسمان‌ها هستند، می‌توانند تجربه استفاده از جت پوشیدنی را در املاک گودوود واقع در وست ساسکس یا کالیفرنیا داشته باشند، البته این تجربه هزینه‌ گزافی معادل ۶,۶۰۰ پوند (۸,۲۰۰ دلار) خواهد داشت.

نیرو دریایی سلطنتی بریتانیا، پیشتر از این جت‌پک‌ها برای پرواز از یک قایق به قایق دیگر در کانال مانش (تنگه‌ای بین بریتانیا و فرانسه) استفاده کرده‌ تا خود را برای عملیات‌های آینده که نیاز به فرود بر روی کشتی‌ است، آماده کند.

ویدیویی شگفت‌انگیز در این خصوص منتشر شده که نشان می‌دهد، چطور نیرو دریایی از یک سازه ثابت روی قایق کوچکی که پشت کشتی اچ‌ام‌اس تامار قرار دارد، بلند شده و به‌طور مستقیم به روی عرشه کشتی پرواز می‌کند.

آقای براونینگ در ماه مارس ۲۰۱۷ شرکت صنایع گرویتی را با هدف تقویت بدن انسان برای استفاده از از این فناوری، به گونه‌ای که قادر به پرواز باشد را تاسیس کرد.

کمتر از یک دهه بعد، این شرکت، جت‌پک‌های خود را در بیش از ۳۰۰ رویداد و در ۵۰ کشور مختلف از جمله ویتنام در اواخر سال گذشته، به پرواز در آورد.

براونینگ در مورد این محصول پیشرفته می‌گوید: «جت‌ پوشیدنی می‌تواند تا ۱۴۴ کیلوگرم نیروی پرتاب یا رانش (مقدار نیرویی که برای حرکت یا پرتاب یک جسم به جلو تولید می‌شود) ایجاد کند؛ نسبت این نیرو به میزان وزن آن، از هر جت جنگنده‌ای که تا به حال می‌شناسیم، بیشتر است.

این دستگاه پیشرفته مجهز به پنج موتور توربینی است که در قسمت انتهایی آن قرار دارند و گازهای داغی را تولید می‌کنند که باعث پرتاب آن می‌شوند.

شرکت سازنده این محصول توضیح می‌دهد که وقتی گازهای داغ گسترش پیدا کرده و از نازل به پایین پرتاب می‌شوند، دستگاه به سمت بالا بلند شده و پرواز می‌کند. از آنجایی که بیشتر موتور‌ها در انتهای دستان شخص قرار گرفته‌اند، برای پرواز در جهت دلخواه کافی است تا او دست‌هایش را حرکت دهد.

این دستگاه مشابه با لباس جیمز باند در فیلم گلوله آتشین (تاندربال)، به‌طور عمودی بلند می‌شود و همزمان صفحه‌نمایش داخل کلاه به‌طور مداوم میزان مصرف سوخت را نمایش می‌دهد.

علاوه بر کاربردهای نظامی و امکان پرواز برای عموم مردم، این لباس پتانسیل بالایی برای استفاده در عملیات نجات کوهستانی و شرایط اضطراری دارد.

بنابراین، در موقعیت‌های خطرناکی مانند آتش‌سوزی جنگل یا کوهستان‌های دورافتاده، کارکنان حرفه‌ای که این لباس را به تن دارند می‌توانند عملیات نجات در شرایط بحرانی را انجام دهند.

در سال ۲۰۲۲، پرستار بخش اورژانس که این لباس را پوشیده بود، با وجود باران سنگین و بادی که با سرعت بیش از ۳۰ مایل بر ساعت (۴۸ کیلومتر بر ساعت) می‌وزید، به سمت بالای یک تپه پرواز کرد تا این ادعا به‌عنوان نمونه‌ای موفق از قابلیت‌های این محصول اثبات شود.

براونینگ، فارغ‌التحصیل دانشگاه کاردیف، که به مدت شش سال عضو نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا بوده، به روزنامه تایمز می‌گوید: «ما خدمات پزشکی اضطراری را به عنوان یک منبع درآمد در نظر نمی‌گیریم… با این حال، این مسئله برای ما بسیار مهم است و برنامه‌هایی داریم تا یک خیریه مستقل راه‌اندازی کرده و استفاده از کت پوشیدنی برای عملیات نجات و شرایط اضطراری را گسترش دهیم».

شرکت صنایع گرویتی که تعداد ۲۵ کارمند دارد، به‌تازگی مبلغ ۱۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده که باعث شده تا ارزش این شرکت به ۷۲ میلیون دلار (۵۸ میلیون پوند) برسد؛ در حالی که دو سال پیش، ارزش این شرکت ۳۶ میلیون دلار (۲۹ میلیون پوند) بود، که نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه آن است.

این شرکت در نوامبر ۲۰۱۹ توسط گینس، عنوان سریع‌ترین پرواز با لباس جت کنترل‌شده بوسیله بدن انسان را کسب کرد که سرعت آن به ۸۵ مایل بر ساعت (۱۳۵ کیلومتر در ساعت) می‌رسید.

در آن زمان، براونینگ این دستگاه را در شرایط آب‌وهوایی سخت و پیچیده به طول ۱,۶۴۰ فوت (حدود ۵۰۰ متر) در امتداد اسکله برایتون به پرواز در آورد.

براونینگ این دستگاه را در کنفرانس ارتش در فارنبورو (شهری در انگلستان) آزمایش کرد تا قابلیت‌های آن را برای استفاده توسط سربازان بریتانیایی نشان دهد.

افرادی که در دهه ۱۹۶۰ بزرگ شده‌اند، ممکن است کارتون کلاسیک هانا-باربرا به نام جتسون‌ها را به یاد بیاورند که در آن، آینده‌ای را به تصویر می‌کشید که ماشین‌های پرنده در آسمان‌ها پرسه می‌زنند.

اگرچه این اتفاق ممکن است در حد یک خیال و آرزوی محال به نظر برسد، اما کارشناسان در اتریش می‌گویند که وسیله جدید آن‌ها در سال ۲۰۲۵ به آسمان خواهد رفت و این امر، شروع یک گام جدید در حمل‌ونقل مسافری خواهد بود.

سایکلوتک، شرکت هوافضا مستقر در لینز (سومین شهر بزرگ اتریش)، یک تاکسی پرنده (بلک‌برد) را معرفی کرده که از یک سیستم پیشرانه تمام الکتریکی استفاده می‌کند و به گونه‌ای طراحی شده که به سیستم‌ قایق‌های پیشرفته شباهت دارد.

بلک‌برد به لطف برخورداری از روتورهایی که شبیه پروانه‌های خاص کشتی‌ها می‌چرخند، می‌تواند به‌ صورت ۳۶۰ درجه چرخیده و در هر جهتی حرکت کند.

این هواپیما با طول ۴.۹ متر و وزن حداکثر ۳۴۰ کیلوگرم، قادر است دو نفر را با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت در آسمان جابه‌جا کند.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا