به گزارش کلیک بر این اساس انجمن فین تک با انتشار بیانیه ان نسبت به این اقدام اعتراض خود را اعلام کرد و همچنین کارزار اعتراض به این اقدامات غیر قانونی بانک مرکزی در رابطه با صرافی های ارز دیجیتال آغاز شده است.
در بیانیه انجمن فین تک تاکید شده که این اقدامات موجب تضعیف صنعت رمزارز در کشور میشود و ایران را از رقابت جهانی در این حوزه باز میدارد.
همچنین، این تصمیم حقوق بیش از ۱۵ میلیون کاربر ایرانی که از خدمات این پلتفرمها استفاده میکنند، تضییع میکند.
بر اساس این گزارش محدودیتهای بانک مرکزی باعث ایجاد چالشهای زیادی شده، فعالیت تمامی کسبوکارهای ارز دیجیتال را با مشکلاتی مواجه کرده و ضرر و زیان زیادی به این کسب و کارها وارد کرده است.
به گفته فعالان این حوزه ادامه این وضعیت علاوه بر این که باعث بیاعتمادی کاربران میشود، زمینهساز ایجاد و رشد کسبوکارهای زیرزمینی نیز خواهد شد.
این در حالی است که تصمیم اخیر بانک مرکزی عواقب دیگری هم داشته و به افزایش کلاهبرداریها از طریق پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین مانند دیوار منجر شده است.
گزارشها حاکی از آنند که پس از مسدود شدن درگاهها، برخی از سودجویان آگهیهایی در خصوص فروش تتر و سایر رمزارزها منتشر کردهاند که بررسیها نشان میدهند در اکثر موارد، هدف آنها کلاهبرداری بوده است. بنابراین، کاربران باید از تعامل با چنین آگهیهایی خودداری کنند.
ادامه تخلفات در حوزه رمزارزها
از سوی دیگر بر اساس گزارشهای جدید، این تصمیم بهدلیل نگرانیهای جدی درباره پولشویی و سفتهبازی در بازار ارزهای دیجیتال، بهویژه با استفاده از استیبلکوین تتر (USDT)، اتخاذ شده است.
تحقیقات نشان میدهند که برخی از صرافیها و پرداختیارها با ایجاد زیرساختهای غیرقانونی برای تسویه آنی، باعث نقض قوانین مالی و ارتکاب تخلفات شدهاند. این اقدامات علاوه بر پولشویی، زمینه را برای تقویت سفتهبازی در بازار فراهم کرده است.
طبق گزارشها، در ماههای اخیر، بانک مرکزی و نهادهای نظارتی بارها نسبت به تخلفات ریالی شرکتهای پرداختیار هشدار داده بودند. با این حال، بهنظر میرسد که این هشدارها جدی گرفته نشده و تخلفات ادامه یافته است.