اخبار استان ها > هرمزگان

هفت بهله کرکس کوچک در خطر انقراض در قشم رهاسازی شدند

به گزارش خبرآنلاین؛ علیرضا هاشمی اظهار کرد: این پرندگان کمیاب فاصله یک‌هزار و ۴۰۰ هزار کیلومتری کلینیک حیات وحش پردیسان در تهران تا میانه آب های فیروزه ای خلیج فارس را طی کردند تا در یکی از مطلوب ترین زیستگاه های جهانی این گونه ها یعنی جزیره قشم آزادانه به پرواز درآیند.

وی ادامه داد: برای رهاسازی این گونه های نادر در حال انقراض بیش از یکسال در معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، دفتر حیات وحش و کلینیک حیات وحش پردیسان با گردآوری کرکس های کوچک در اسارت، صید و یا ضبط شده توسط متخلفین به تیمار، درمان و بازپروری آنها پرداختیم.

مدیر پروژه حفاظت مشارکتی از کرکس کوچک جزیره قشم توضیح داد: این هفت کرکس کوچک که بیشتر آنها کم سال بودند در طبیعت جزیره قشم رها شدند تا با پبوستن به جمعیت چندصدتایی از همنوعان خود در این جزیره، ادامه مسیر زندگی خویش را در طبیعت و نه در اسارت سپری کنند.

هاشمی اضافه کرد: بی گمان بازگشت این هفت کرکس کوچک در حال انقراض جهانی به طبیعت برای همه دوستداران حیات وحش و محیط زیست خبر مسرت بخشی است که امیدوارم در شرایط کنونی باعث شادی و امیدی دو چندان در دل های همه دوستداران این گونه از پرندگان باشد.

وی گفت: این رهاسازی در حقیقت شاید در کلام کار ساده ای باشد اما از تیمار و بازپروری طولانی مدت این پرندگان گرفته تا انتقال و ملاحظات تخصصی، آن هم در این مسیر طولانی، کار پردردسر و دشواری بود که با هماهنگی ها و تلاش معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تایید و موافقت، برای آماده سازی و انتقال دقیق پرندگان به همراه دامپزشک و کارشناسان مربوطه آن سازمان به بهترین نحو ممکن صورت گرفت.

این کارشناس ارشد محیط زیست تصریح کرد: از سوی دیگر، حمایت همه جانبه، برنامه ریزی، پیگیری ها و میزبانی مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم سبب شد این اقدام ارزنده به رغم همه دشواری ها میسر شود.

هاشمی اظهار کرد: کرکس کوچک بیش از یکسال است که از سوی سازمان منطقه آزاد قشم به عنوان نماد پرندگان و یکی از جاذبه های اکوتوریسمی این جزیره زیبا معرفی شده است.

مدیر موسسه پرنده‌ شناسی طرلان افزود: در پروژه حفاظت مشارکتی از این گونه ارزشمند نه تنها کرکس کوچک به عنوان یکی از جاذبه های زیستی این جزیره معرفی شده است که با برگزاری کارگاه هایی در مدارس منتخب، جلسات با فعالان گردشگری و همچنین طراحی و تولید بومی صنایع دستی مرتبط تلاش شده است حفاظتی مردمی و پایدار را برای این گونه رقم بزند.

عضو رسمی کارگروه تخصصی کرکس‌ ها در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (Vulture Specialist Group) یادآور شد: ایجاد پایگاه الکترونیک ثبت اطلاعات مکانی پرنده در جزیره قشم، پایش های مداوم برای یافتن لانه های فعال و بررسی تهدیدهای این پرنده تنها بخش هایی از این برنامه گسترده بوده است.

46

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا