ناگفته هایی از روز جمهوری اسلامی

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، نظام جمهوری اسلامی، نظام حاکم کشور ایران پس از انقلاب شکوهمند اسلامی است که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید.مردم مسلمان ایران با حضور آگاهانه و متعهدانه در اولین انتخابات آزاد، نظام مقدس جمهوری اسلامی را برای اداره کشور خود انتخاب کردند.

ناگفته هایی از روز جمهوری اسلامی

برگه رای‌گیری چه شکلی بود؟

بنابر روایت حوزه، برگه رای، دوقسمتی بود و شامل نیمه «آری» -به رنگ سبز- و نیمه «نه» -به رنگ قرمز- بود و روی آن چنین درج شده بود:

«بسمه تعالی
دولت موقّت انقلاب اسلامی
وزارت کشور
تعرفهٔ انتخابات رفراندم
تغییر رژیم سابق به جمهوری اسلامی
که قانون اساسی آن از تصویب ملت خواهد گذشت.»
رای‎دهندگان، می‌بایست بخش موردنظر خود را از برگه جدا می‎کردند و در صندوق رای می‎انداختند.

نحوه اجرای رفراندوم

رفراندوم جمهوری اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۱۰ فروردین ماه ۱۳۵۸ در داخل و خارج کشور آغاز و بنا به روایت صادق طباطبایی از روز اول انتخابات ازدحام جمعیت برای شرکت در همه پرسی به حدی بود که پیش از غروب ۱۰ فروردین ۵۸ امام خمینی (ره) دستور به تمدید زمان برگزاری انتخابات دادند.سرانجام علی‌رغم کارشکنی‌ها و مشکلات، رفراندوم جمهوری اسلامی با استقبال بی‌نظیر مردم که اولین انتخابات کاملاً آزاد را در طول حیات ایران را تجربه می‌کردند، برگزار شد و شامگاه ۱۱ فروردین ماه پس از دو روز به پایان رسید. بر طبق منابع شمارش آرا حدود ساعت ۲ بامداد ۱۲ فروردین ماه به پایان رسید.

استان ایلام با ۱۶۱ هزار و ۹۴۲ رأی “آری” و تنها ۱۶ رأی “نه” با کسب ۹۹ و ۹۹ صدم درصد آرا برای نظام جمهوری اسلامی بالاترین و استان تهران با ۳ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۴۴۹ رأی “آری” با کسب ۹۷ و ۹۴ صدم درصد آرا برای نظام جمهوری اسلامی پایین‌ترین رتبه را به خود اختصاص دادند.
همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور نیز برگزار شد که از مجموع ۱۳۰ هزار و ۵۱۳ رأی مأخوذه ۱۱۸ هزار و ۶۹ رأی “آری” و ۱۲ هزار و ۴۴۴ رأی “نه” ثبت شد.
این نظام سیاسی در همه‌پرسی روزهای ۱۰و ۱۱ فروردین سال ۱۳۵۸، با شرکت ۹۸.۲% کل واجدین شرایط رأی دادن‌، که بیش از ۹۷% آنان به جمهوری اسلامی رأی دادند، رسمیت یافت‌. در این همه‌پرسی‌، از مجموع ۴۳۸، ۴۲۲، ۲۰ رأی‌، ۸۳۴، ۰۵۴، ۲۰ رأی‌، موافق و ۶۰۴، ۳۶۷ رأی‌، مخالف بود. با پایان‌یافتن همه‌پرسی‌، امام خمینی در پیامی روز ۱۲ فروردین را روز حکومتِ‌الله خواند و رسماً استقرار جمهوری اسلامی را اعلام کرد.

روز جمهوری اسلامی در کلام امام خمینی (ره)

ملت ما باید این روز (دوازدهم فروردین) را زنده نگه دارند.
۱۲ فروردین روز غلبه جنودالله برجنود شیطان است.
صبحگاه ۱۲ فروردین – که روز نخستین حکومت ا… است، از بزرگترین اعیاد مذهبی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند وزنده نگه دارند.
۱۲ فروردین روزی است حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.
دوازدهم فروردین روز نخستین حکومت الله است.
۱۲ فروردین روزی که کنگره‌های قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فروریخت وسلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست.

امام خمینی (ره) در پیام خود به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران از حضور مردم در این همه پرسی تشکر کرده و چنین فرمودند: «من به دنیا اعلام می‌کنم که در تاریخ ایران چنین رفراندومی سابقه ندارد که سرتاسر مملکت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق‌ها هجوم آورده و رأی مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه در زباله دان تاریخ دفن کند. من از این هم بستگی بی مانند که جز مشتی ماجراجو و بی خبر از خدا، همه و همه به ندای آسمانی «و اعتصموا بحبل الله جمیعا» لبیک گفتند و با تقریبا اتفاق آرا، به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و رشد سیاسی خود را به شرق و غرب ثابت کردند، تقدیر می‌کنم.»

استاد شهید مطهری واژه «جمهوری اسلامی» را چنین تفسیر می‌کنند: «مسئله جمهوری مربوط است به شکل حکومت؛ یعنی این که مردم حق دارند سرنوشت خود را خودشان در دست بگیرند و کلمه «اسلامی» محتوای این حکومت را بیان می‌کند. به این ترتیب، جمهوری اسلامی؛ یعنی حکومتی که شکل آن انتخاب رئیس حکومت، از سوی عامه مردم است و محتوای آن هم اسلامی است و با اصول و مقررات اسلام اداره می‌شود.»

روز جمهوری اسلامی در کلام مقام معظم رهبری

روز جمهوری اسلامی جزء مهمترین و پربرکت‌ترین و تعیین‌کننده ترین روزهای تاریخ ما است.
انقلاب اسلامی ایران موجب ولادت مولود پربرکتی به نام جمهوری اسلامی شد.
دوازدهم فروردین روز زنده شدن اسلام و تحقق وعده حق تعالی است.
روز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی است که یکی از مهم‌ترین اعیاد امت ما در میان ایام الله و خاطره‌های انقلاب به حساب می‌آید.

منابع:

مرکز اسناد انقلاب اسلامی

بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

منبع خبر