استارتاپ فرانسوی Lili for Life در نمایشگاه CES 2025 از مانیتوری بهینهسازیشده برای افراد مبتلا به خوانشپریشی (Dyslexia) رونمایی کرده است.
خوانشپریشی نوعی اختلال یادگیری است که در آن فرد مبتلا در درک زبان نوشتار با مشکل مواجه است. به گزارش Mashable، مانیتور رونماییشده توسط استارتاپ Lili for Life بهصورت اختصاصی برای این دست از افراد بهینهسازی شده. این مانیتور که Lili نام دارد، در سایز ۲۷ اینچ روانه بازار میشود.
مانیتور Lili برای کمک به افراد مبتلا به خوانشپریشی طراحی شده است
تیم توسعهدهنده این مانیتور که در نمایشگاه CES حضور یافته درباره این محصول گفت که صفحهنمایش Lili دارای قابلیت راهاندازی هوشمند است که بهطور خودکار حالت متناسب با خوانشپریشی را هنگام اتصال به رایانه شخصی سازگار فعال میکند.
همچنین صفحهنمایش Lili توسط فیزیکدانان فرانسوی «آلبرت لو فلوک» و «گای روپارس» توسعه داده شده است. تحقیق صورتگرفته توسط این فیزیکدانان نشان میدهد که برخلاف افراد عادی که تنها تصویر یک چشم آنها غالب است، در افراد درگیر با خوانشپریشی هر دو چشم غالباند. این عارضه باعث میشود تا تصاویر آینهای در مغز در حین خواندن رویهم قرار بگیرند.
اما صفحهنمایش Lili در هنگام کار فلاشهای نوری تقریباً نامحسوسی از خود ساطع میکند که میتواند این همپوشانی را با ایجاد تغییر در ادراک بصری اصلاح کند. به گفته استارتاپ Lili for Life، این نوآوری باعث میشود فرایند خواندن روانتر، سریعتر و کمتر خستهکننده باشد. همچنین این فناوری باعث افزایش درک متون توسط فرد و لذتبخشتر شدن خواندن میشود.
به گفته مؤسسه ملی بهداشت، اختلال خوانشپریشی ۵ تا ۱۰ درصد از جمعیت جهان را تحتتأثیر قرار میدهد. همچنین این اختلال اغلب چالشهایی مانند اعتمادبهنفس پایین و فشارهای شناختی را برای بسیاری از دانشآموزان در مدرسه و بزرگسالان شاغل ایجاد میکند. استارتاپ Lili for Life گفته که محصول آنها درمانی برای اختلال خوانشپریشی نیست، اما امیدوار است که بتواند راهحلی عملی برای این افراد ارائه دهد.