فرهنگ > سینما

فیلمنامه «خدای جنگ» پنج سال توقبف بود

مهسا بهادری: فیلم سینمایی «خدای جنگ« به روایت یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین برهه‌های تاریخی ایران در دوران جنگ تحمیلی می‌پردازد. در این فیلم، لیبیایی‌ها تلاش می‌کنند قطعاتی از موشک‌های ایرانی را به سرقت برده و از استفاده آن‌ها در جنگ جلوگیری کنند. اما با تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای ایرانی تحت هدایت ابراهیم شریفی، این قطعات جایگزین می‌شوند.

در این مسیر، تیم شریفی با مشکلاتی مواجه می‌شود، از جمله یافتن پیچ‌هایی با آلیاژ خاص که برای ادامه کار ضروری است. در نهایت، تلاش‌های این گروه موفق به پرتاب موشک‌های مورد نیاز می‌شود. این داستان که به طور خاص به زندگی شهید حسن طهرانی‌مقدم، یکی از چهره‌های برجسته سپاه پاسداران، پرداخته است.

به بهانه اکران این فیلم در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به گفت‌وگو با حسین دارابی کارگردان پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

آیا این فیلم پرتره شهید طهرانی مقدم است؟

فیلم ما پرتره شهید حسن طهرانی مقدم نیست، بلکه برداشت آزادی از یک رویداد واقعی در کشورمان است که حسن طهرانی مقدم در آن نقش ویژه‌ای داشته است بنابراین ما قصه‌ای مهم و جذاب و در عین حال ملی را انتخاب کردیم و اقتباس آزادی از آن داشتیم و در نهایت فیلم را به شهید طهرانی مقدم تقدیم کردیم اما هیچ یک از اسم‌ها ما به ازای واقعی نداشته‌اند بخشی از قصه واقعی است و بخش‌هایی از آن خلق شده است. 

قصه «خدای جنگ» از برهه مهمی از تاریخ کشورمان برداشت شده است و خوشبختانه در سینماهای مختلف می‌بینم مردم نیز این وجهه ملی بودن فیلم را درک و دریافت می کنند.

ساخت «خدای جنگ» واقعا کار سختی بود. اما حتما ساخت چنین فیلمی محصول کار تیمی است. ما لوکیشن‌ها و تجهیزات خیلی سختی داشتیم و اگر این گروه همراه و حرفه‌ای نبود این فیلم ساخته نمی‌شد. همچنین پس تولید طولانی و شش ماهه‌ای برای این فیلم پشت سر گذاشتیم.

فیلمنامه «خدای جنگ» پنج سال توقبف بود

آیا ساعد سهیلی انتخاب اول او برای ایفای نقش ابراهیم شریفی بوده است؟

انتخاب اول نبود اما به قدری پر انرژی و خوش حس و حال بود و فیلمنامه را دوست داشتم که احساس کردم بهترین انتخاب است. وقت زیادی برای ایفای این نقش گذاشت و صبوری کرد. اساسا همه بازیگران مان چنین انرژی سر کار داشتند. ما در رج کار ۴۰ لوکیشن داشتیم. فقط این را بگویم که یکی از لوکیشن هایمان در تونل بود که برای رسیدن به آن باید ۲۰ دقیقه در جاده خاکی طی می‌کردیم.

 قصه موشکی «خدای جنگ» واقعی است و در مقطعی واقعا از لیبیایی‌ها برای موشک سازی کمک گرفته شده است. در سکانسی که گروه ابراهیم شریفی برای پس گرفتن تجهیزات به خانه لیبیایی ها می روند تمام تلاش‌مان این بود که صحنه‌ای نفس گیر خلق کنیم و تعقیب و گریزها هم می‌دیدم بین مخاطبان جواب داده است.

برای ساخت این فیلم دچار چالشی بودید؟

قصه «خدای جنگ» پنج سال پیش نگاشته شد اما این سال‌ها توقیف بود و بعد به همت سازمان اوج و هوا و فضا بالاخره ساخت آن میسر شد. از ابتدای کار به این فکر کردیم که نمایش موشک به تنهایی چقدر می‌تواند مخاطب را درگیر کند بنابراین در جایی که داستان وارد مناسبات انسانی بین کاراکترها می‌شود می‌توان درام خوبی را خلق کرد.

۲۴۵۲۴۵

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا