علمی

فرود کاوشگر هویگنس بر سطح تیتان ∣ دیجیاتو

سال ۲۰۰۵، کاوشگر «هویگنس» آژانس فضایی اروپا روی مه‌آلودترین قمر منظومه شمسی، «تیتان»، فرود آمد. در تصویر روز ناسا، تصاویر ثبت‌شده از این فرود که به‌صورت ویدیوی تایم‌لپس بازسازی شده، به نمایش درآمده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

ویدیوی زیر فرود کاوشگر هویگنس بر سطح تیتان را نمایش می‌دهد. ابتدای فیلم، جدا شدن کاوشگر از فضاپیمای رباتیک کاسینی شبیه‌سازی شده است. در ادامه، کاوشگر وارد اتمسفر تیتان می‌شود. در اینجا تصاویر واقعی که هویگنس از تیتان تهیه کرده ، به‌صورت ویدیوی تایم‌لپس ارائه شده است.

Your browser does not support the video tag.

اواخر ۲۰۰۴، کاوشگر هویگنس همراه فضاپیمای کاسینی به مدار زحل رسید و پس از جدا شدن از فضاپیما، سفر خود را به‌سوی تیتان آغاز کرد. هویگنس طی ۲ ساعت به تیتان نزدیک شد و درنهایت به سطح این قمر سقوط کرد.

در این مأموریت، کاوشگر ابتدا تصاویری از جو ضخیم و غیرشفاف تیتان ثبت کرد. این جو مه‌آلود که بیشتر از نیتروژن و متان تشکیل شده، دید مستقیم را بسیار محدود می‌کرد اما هویگنس پس بازکردن چتر نجات خود و عبور از میان ابرهای غلیظ، تصاویری از سطحی بیگانه و ناشناخته ارسال کرد که تا آن زمان هرگز در نور مرئی دیده نشده بود! 

کاوشگر هویگنس درنهایت روی بستر دریایی خشک‌شده فرود آمد و توانست ۹۰ دقیقه داده‌ها و تصاویر شگفت‌انگیز ارسال کند. تصاویر سطحی پوشیده‌شده از خاک تیره و شن را نشان می‌دادند که سنگ‌های درخشانی به‌ اندازه مُشت، شبیه یخ‌های صیقلی، روی آن پراکنده بودند.

این مأموریت اطلاعات بی‌نظیری درباره سطح و جو تیتان ارائه داد. تیتان تنها قمر منظومه شمسی است که جو متراکم و مایعات سطحی مانند دریاچه‌ها و رودخانه‌های متشکل از متان و اتان دارد. این ویژگی‌ها تیتان را به یکی از جذاب‌ترین مکان‌ها برای مطالعه امکان وجود حیات و شرایط ابتدایی زمین تبدیل کرده است. 

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا