چهره ها

ضیافت موزاییک و آجر در خانه تماشایی آقای همیشه معمار

استاد حسین لرزاده( ۱۲۸۵ تهران_۱۳۸۳ تهران) معمار وهنرمند ایرانی بود که بسیاری از ساختمان‌های دوره معاصر از جمله آرامگاه فرودسی ومسجد اعظم قم با معماری وی ساخته شد خانه تاریخی استاد لرزاده نیز بیش از۵۰ سال قدمت دارد و در 24 آبان سال 1385 به ثبت ملی رسیده است. امروز در چیدانه تصاویر خانه این هنرمند فاخر را برای شما آماده کرده‌ایم.

در ادامه به زندگی‌نامه این معمار بزرگ می‌پردازیم:

تابلو فرش ریحان

استاد لرزاده

لرزاده در سن هفت سالگی به مکتبخانه «میرزا حسن» در نزدیکی چهارراه حاج رضا خیابان بلورسازی رفت. پدرش، محمد لرزاده، که از معماران دوره قاجار بود، او را به مدرسه‌ای در کوچه پشت گذر مهدیخان فرستاد که در آنجا هندسه و حساب و رسم فنی و نقاشی را در سطح عالی طی کند. پس از دوران ابتدایی، چند سالی به دبیرستان سلطانی واقع در پل امیربهادر فرستاده شد. از آنجا که این مدرسه، رشته فنی مورد علاقه‌اش را نداشت، مدرسه را ترک و به شعبه مجسمه‌سازی مدرسه «کمال الملک» فرستاده شد.

استاد لرزاده

پس از یکسال و نیم که قالبگیری و قالب‌سازی آموخت، به دلیل شبهه حرمت این شغل، او را نزد «سیدمحمد تقی نقاش‌باشی» که کار تابلوسازی می‌کرد، فرستادند. اما از طرف دیگر، پدرش او را به کارهای فنی و رشته‌های معماری نیز وا می‌داشت و در جلسات شبانه که معماران برای آموختن رموز معماری در خانه ایشان جمع بودند، لرزاده را نیز در کار آن‌ها شرکت می‌داد. او نیز نمونه‌ها را با گچ و مقوا اسکلت (اصطلاحی که قبلاً به آن ماکت‌سازی می‌گفتند) می‌کرد و به‌طور عملی معماری را فرا می‌گرفت.

استاد لرزاده

استاد لرزاده

استاد لرزاده

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا