به گزارش خبرآنلاین، ترکیه برای به خدمت گرفتن جنگنده یوروفایتر خیز برداشته است. در همین راستا، چهارشنبه ۲۸ آذر (۱۸ دسامبر) دو فروند یوروفایتر تایفون نیروی هوایی انگلیس در پایگاهی هوایی در نزدیکی آنکارا فرود آمدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، این جنگندهها برای بررسی توسط کارشناسان نظامی ترکیه به این کشور وارد شدهاند. این جنگندهها به تازگی و پیش از ورود به ترکیه برای شرکت در یک تمرین نظامی به قطر سفر کرده بودند.
ترکیه در پی خرید سیستم پدافند هوایی اس ۴۰۰ روسیه از پروژه جنگنده نسل پنجمی اف ۳۵ کنار گذاشته شد و از آن پس در پی پر کردن این خلاء در نیروی هوایی خود است. اکنون جنگندههای اف ۱۶ ستون فقرات نیروی هوایی ترکیه را تشکیل میدهند.
یوروفایتر تایفون
یوروفایتر تایفون یک جنگنده نسل چهارمی اروپایی است که توسط کنسرسیومی متشکل از برترین شرکتهای تسلیحاتی آلمان، انگلیس، ایتالیا و اسپانیا طراحی و ساخته شد. شرکای اصلی ساخت تایفون، ایرباس، بیآای سیستمز و لئوناردو هستند.
جنگنده چند منظوره یوروفایتر، به چالاکی و کارآمدی در داگفایت یا نبرد رو در روی هوایی مشهور است. سطح مقطع راداری پایین، آویونیک پیشرفته و قابلیت سوپرکروز یوروفایتر را به جنگندهای خطرناک تبدیل کرده است.
بخش عمده سازه بنده یوروفایتر از کامپوزیتی مقاوم و سبک شامل فیبر کربن ساخته شده است. بدنه این جنگنده تکنفره حدود ۱۶ متر طول دارد و پهنای باند آن به ۱۱ متر میرسد. پیشرانه توربوفن یوروجت ئیجی ۲۰۰ امکان پرواز این پرنده با بیشینه وزن ۲۳۰۰۰ کیلوگرم را فراهم میکند. موشکهای هوا به هوای سایدوایندر، آسرام و آمرام و موشکهای هوا به زمین هارپون، هارم و بریمستون برخی تسلیحات این جنگنده چالاک است.
ایرباس مدعی است که این جنگنده، کاراترین جنگنده چند منظوره جهان است و هیچ جنگنده دیگری در جهان انعطافپذیری یوروفایتر در حمل و استفاده از انواع سلاح را ندارد.
جنگندهای که اف ۲۲ را شکست داد
یوروفایتر که یک جنگنده نسل ۴.۵ است، حدود یک دهه پیش توانست در یک نبرد شبیهسازی شده هوایی جنگنده نسل پنجم اف ۲۲ رپتور آمریکا را مغلوب کند. این رویداد سال ۲۰۱۲ در جریان تمرینات مشترک هوایی «Red Flag» در آسمان آلاسکا به وقوع پیوست.
در این نبرد هوایی تمرینی آلمان با هشت جنگنده یوروفایتر حضور پیدا کرده بود و در تمرین نبرد هوایی از فاصله نزدیک در کمال تعجب یوروفایتر توانست مقابل اف ۲۲ به پیروزی برسد. یوروفایتر با بال دلتا و کانارد چهرهای متمایز از سایر جنگندهها دارد و محصول سه کمپانی بزرگ ایرباس، بیایئی سیستمز و لئوناردو است.
ترکیه دنبال به خدمت گرفتن ۴۰ فروند از این جنگنده در نیروی هوایی خود است. یکی از موانع اصلی در این راه، آلمان است که پیش از این با فروش تایفون به عربستان هم مخالفت کرده بود.
۵۸۵۸