عربستان سعودی از هانس زیمر، آهنگساز مشهور و برنده جایزه اسکار درخواست کرده که نسخه جدیدی از سرود ملی این کشور تهیه کند. این اقدام بخشی از تلاشهای این کشور برای تغییر تصویر جهانی خود است.
ترکی آلالشیخ، رئیس اداره کل سرگرمی عربستان اعلام کرد زیمر که آثار ماندگاری مانند موسیقی متن «شیر شاه» (۱۹۹۴)، «تلماسه» و سهگانه «شوالیه تاریکی» را خلق کرده، با طرح اولیه این پروژه موافقت کرده است.
آلالشیخ در شبکه اجتماعی X گفت:
ما درباره پروژههای متعددی صحبت کردیم که امیدوارم به زودی اجرایی شوند. یکی از این پروژهها، بازتنظیم سرود ملی عربستان با سازهای مختلف است.
او همچنین اشاره کرد که زیمر به اجرای یک نمایش موزیکال با موضوع عربستان به نام «عربیا»، برگزاری یک کنسرت بزرگ و ساخت موسیقی متن فیلم تاریخی «نبرد یرموک» علاقه نشان داده است.
آلالشیخ افزود:
ما در مورد چارچوب کلی همه این پروژهها به توافق رسیدیم و امیدوارم در آینده نزدیک به توافق نهایی برسیم.
سرود ملی عربستان که «عاش الملیک» (به معنای زنده باد پادشاه) نام دارد، در سال ۱۹۴۷ توسط عبدالرحمن الخطیب، آهنگساز مصری، به سفارش ملک عبدالعزیز نوشته شد. این سرود در سبک «مارش عربی» ساخته شده که در آن زمان رایج بوده است.
عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان و میزبان مکانهای مقدس اسلامی نیز هست، تلاش میکند که با کاهش وابستگی به نفت، اقتصاد متنوعی داشته باشد.
این کشور در سالهای اخیر تغییرات زیادی داشته؛ از جمله بازگشایی سینماها، اجازه رانندگی به زنان و پذیرش اولین گردشگران غیرمسلمان. همچنین، پروژههای بزرگی مانند ساخت شهر آیندهنگر نئوم به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار در این برنامه گنجانده شده است.
ترکی آلالشیخ در فعالیتهای فرهنگی و ورزشی مختلفی، مانند برگزاری مسابقات بوکس سنگینوزن و کنسرتهای موسیقی بینالمللی مشارکت داشته است.
با این حال، برخی از فعالان حقوق بشر معتقدند که این تلاشها برای بهبود تصویر عربستان، سیاستهای سختگیرانه این کشور نظیر محدودیتهای حقوق زنان، نبود آزادی بیان و آمار بالای اعدامها را پنهان میکند.
بیشتر بخوانید
۱۱ ورزشگاه و بزرگترین فرودگاه جهان؛ چشمانداز جاهطلبانه عربستان برای جام جهانی ۲۰۳۴
عربستان سعودی اعتراف کرد که پروژه نئوم تا ۵۰ سال دیگر تکمیل نمی شود
آیا تغییرات فرهنگی شدید بن سلمان در عربستان او را به سرنوشت پهلوی دچار خواهد کرد؟
استادیومی در عربستان با الهام از بازی ماینکرفت برای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ + ویدیو
نگاهی به اولین کلوپ شبانهی عربستان سعودی که مشروبات الکلی در آن سرو نمیشود