به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۸ دی ماه ۱۳۸۰ را بخوانید؛
دیشب باران خوبی بارید. تا ساعت یازده در دفترم کار کردم. سپس با هلیکوپتر به سوی اراک پرواز کردیم. ساعت دوازده در فرودگاه اراک به زمین نشستیم. پس از مراسم استقبال مسئولان و روحانیون، به خانه آیتالله [احمد] محسنی [گرکانی]، امام جمعه و پس از نماز به استانداری، برای ناهار و استراحت رفتیم.
معاون عمرانی استاندار گفت، اراک مرهون طرحهای مهم زیربنایی دوران سازندگی است. پالایشگاه، پتروشیمی و تصویب عوارض یک درصدی بر واحدهای بزرگ توسط دولت سازندگی، برکات زیادی داشته و هنوز هم ادامه دارد. از این رهگذر میلیاردها تومان جمع شده است. سد عظیمی به مرحله اجرا رسیده و جاده سلفچگان-اراک که قتلگاه بود، تبدیل به چهار خطه شده و امنیت آورده و تا سهراه بروجرد ادامه یافته و اکنون مشغول ساخت کمربندی هستیم و طرح آبیاری تحت فشار هم پیگیری میشود.
برای یادواره ۷۲ شهید روحانی استان [مرکزی] به مصلا رفتیم. ساختمان زیبایی با ۱۰ هزار متر زیربنا است. جمعیت زیادی جمع بودند و ابراز احساسات گرمی نمودند. آقایان [مجتبی] ذوالنوری، فرمانده تیپ امام صادق(ع) و آیتالله محسنی و [علی] جابریان، استاندار، خیر مقدم گفتند و از خدمات در جبهه و سازندگی و مجلس تجلیل کردند.
آقای ذوالنوری، خاطرات جالبی از حضور من در جبهه و به خصوص حلبچه و مجنون گفت. آقای پناهیان، مداحی کرد و من سخنرانی مفصلی در مورد استان [مرکزی] و روحانیت و ۱۹ دی و شهدای روحانیت ایراد کردم. غروب به سوی تهران پرواز کردیم.
ساعت ششونیم به دفتر رهبری رفتم. دربارۀ اوضاع سیاسی جاری و برنامههایی که مجلسیان علیه رئیس قوه قضائیه دارند، مذاکره کردیم. گزارش جلسه سران را دادم. ایشان گفت، حاضر نیست آقای [حسین] لقمانیان، [نماینده همدان] را عفو کند؛ اگر خودشان راه قانونی برای آزادی داشته باشد، مخالفت نخواهند کرد. از کارهای ضدانقلابی و توطئهآمیز مزورانه نمونههایی گفتند و ابراز تعجب کردند که بعضی از نمایندگان، منجمله [محسن] میردامادی، [نماینده تهران و رئیسکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی] از او دفاع میکنند.
از ضعف عملکرد دولت در مسئله افغانستان ناراضیاند و گفتند، جلسهای در حضورشان بوده و دستوراتی در مورد حضور در افغانستان و شرکت در بازسازی دادهاند، ولی هنوز عملی نشده است. گفتند، آمریکا تصمیم گرفته، هزار و ۲۰۰ نیروی نظامی به هرات افغانستان ببرد و ایران باید مخالفت نماید؛ چون نزدیک مرز ماست و توجیهی جز مقابله با سیاست ایران ندارد.
از اظهارات آقای [مهدی] کروبی، [رئیس مجلس]، در مورد ملیمذهبیها، ناراضیاند و گفتند، او سیاست راضیکردن همه را برای اهداف خاص دارد و این سیاست جواب نمیدهد و مخصوصاً او نمیتواند چنین سیاستی را اجرا کند. دربارۀ تأسیس دانشگاه جامع در قم مذاکره کردیم. با اصل کار موافقاند، ولی ملاحظاتی هم دارند. در مورد آقای [محمد] جعفریگیلانی، رئیس دفتر تبلیغات [اسلامی] قم گفتند، قصد تعویض ایشان را ندارند. در قم که بودم، بعضی از اعضای دفتر، نگران تعویض او بودند. گفتند، قصد تعویض امامجمعه شیراز را هم ندارند و از اقدام آقای [سیدرضا] تقوی، [رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه] که مسئله استفعای او را مطرح کرده است، ناراضیاند.
دربارۀ شیطنتهای اخیر اسرائیل مذاکره شد. احتمال اینکه قصد سوئی داشته باشد، وجود دارد و محتمل است که با آمریکا و روسها هماهنگ باشند که به اسم منافقین در برنامه نیروگاه اتمی بوشهر اختلال نمایند.
تونی بلر، [نخستوزیر انگلیس] که به هند و پاکستان و افغانستان سفر کرده گفته است، در مورد نزاع هند و پاکستان نتوانسته کاری بکند؛ به نظر میرسد آمریکا و انگلیس میخواهند، پاکستان را در حال تهدید جنگ نگه دارند که از آن امتیازات بیشتری بگیرند.
برف و سرما در غرب، تلفات و مشکلات زیادی حتی در مراسم کریسمس به بار آورده است. آتشسوزی بخشی از جنگلهای استرالیا بعد از ۱۴ روز با باران خاموش شد.
۲۷۲۱۹