اجتماعی

ساعت مرگ هوش مصنوعی؛ پیش ‌بینی زمان و علت مرگ

اگر می‌توانستید به‌طور دقیق بدانید که چه زمانی و چگونه خواهید مرد، آیا مایل بودید این اطلاعات را داشته باشید؟ یک «ساعت مرگ» جدید مبتنی بر هوش مصنوعی ادعا می‌کند که می‌تواند این کار را انجام دهد و نه‌تنها روش مرگ، بلکه سن و حتی لحظه دقیق آن را پیش‌بینی کند.

این وب‌سایت رایگان با استفاده از هوش مصنوعی داده‌هایی مانند سن، وزن و نگرش فرد به زندگی را تجزیه‌وتحلیل می‌کند تا تخمینی از مدت‌زمان باقی‌مانده عمر ارائه دهد. همچنین، از کاربران می‌خواهد اطلاعاتی درباره سبک زندگی‌شان، ازجمله میزان مصرف الکل، سیگار، رژیم غذایی و فعالیت بدنی وارد کنند.

این ساعت نه‌تنها سن دقیق مرگ را تعیین می‌کند، بلکه شمارش معکوس روزها، ساعت‌ها، دقیقه‌ها و ثانیه‌های باقی‌مانده را نیز نمایش می‌دهد. علاوه بر این، کاربران می‌توانند علت احتمالی مرگ خود را مشاهده کرده و ببینند که امید به زندگی آن‌ها در مقایسه با افراد هم‌جنس و دارای شاخص توده بدنی (BMI) مشابه چگونه است.

بااین‌حال، این ابزار عواملی مانند سابقه خانوادگی، بیماری‌های زمینه‌ای یا وضعیت سلامت روان را که می‌توانند در افزایش یا کاهش طول عمر نقش داشته باشند، در نظر نمی‌گیرد. پس از وارد کردن اطلاعات، وب‌سایت تصویری از سنگ قبر کاربر همراه با تاریخ پیش‌بینی‌شده مرگ نمایش می‌دهد.

یک خبرنگار آمریکایی به تازگی درباره تجربه خود از کار با این سایت گفته است:

برای من، این پیش‌بینی چندان خوشایند نبود؛ ساعت مرگ اعلام کرد که در ۶۸ سالگی از دنیا خواهم رفت، سنی که تقریباً ۱۰ سال کمتر از میانگین امید به زندگی در ایالات متحده است. به همین هم بسنده نکرد؛ پس از آن از من خواسته شد که روی گزینه‌ای کلیک کنم تا علت مرگم مشخص شود. وقتی این کار را انجام دادم، نتیجه این بود: «سرطان‌».

البته وب‌سایت در بخشی از توضیحاتش تأکید کرده که این ابزار صرفاً برای سرگرمی طراحی شده و نباید آن را جدی گرفت، زیرا احتمالاً قادر به پیش‌بینی دقیق زمان واقعی مرگ نیست. جالب اینجاست که وقتی تنها یکی از فاکتورهای سبک زندگی‌ام را تغییر دادم و رژیم غذایی خود را از «متوسط» به «خوب» ارتقا دادم، ناگهان ۱۰ سال به طول عمرم اضافه شد.

با این تغییر، پیش‌بینی زمان مرگم از ۶۸ به ۷۸ سالگی رسید و این بار مشخص شد که نه سرطان، بلکه بیماری‌های قلبی که علت اصلی مرگ در آمریکا هستند، عامل مرگ من خواهند بود. وقتی برای بار دوم دقیقاً همان اطلاعات اولیه را وارد کردم، نتیجه کاملاً مشابه بود، به‌جز این‌که این بار علت مرگم «بیماری‌های اسهالی» اعلام شد!

با توجه به اینکه اسهال یکی از علل اصلی مرگ در کشورهای درحال‌توسعه است اما سالانه تنها حدود ۳۰۰ نفر را در آمریکا می‌کشد، این پیش‌بینی کمی عجیب به نظر می‌رسید.

هنوز مشخص نیست که این هوش مصنوعی دقیقاً بر چه اساسی زمان مرگ را تعیین می‌کند. ابزارهای مشابه، مانند اپلیکیشن «ساعت مرگ»، معمولاً از داده‌های مربوط به امید به زندگی که توسط سازمان‌هایی مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) ارائه می‌شود، استفاده می‌کنند. این پیش‌بینی‌ها عمدتاً بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی درباره رایج‌ترین علل مرگ‌ومیر انجام می‌شود.

هر کاربر فقط می‌تواند در هر بار استفاده از این ابزار، یک علت مرگ را مشاهده کند و هیچ توضیحی ارائه نمی‌شود که چرا برای فردی بیماری قلبی و برای فردی دیگر یک بیماری گوارشی به‌عنوان علت مرگ در نظر گرفته می‌شود. بااین‌حال، این وب‌سایت فقط به پیش‌بینی‌های ناامیدکننده محدود نمی‌شود. این پلتفرم توصیه‌هایی هم برای افزایش طول عمر ارائه می‌دهد.

متخصصان پیشنهاد می‌کنند که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی، دیابت و سرطان، حداقل روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کنید. همچنین توصیه می‌شود که از سیگار کشیدن که مهم‌ترین عامل سرطان ریه بوده و مصرف الکل خودداری شود. این وب‌سایت علاوه بر سلامت جسمی، بر اهمیت روابط اجتماعی نیز تأکید دارد، زیرا تحقیقات نشان داده‌اند که تنهایی می‌تواند به تحلیل رفتن مغز منجر شده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل را افزایش دهد. اما اینکه این پیش‌بینی‌ها چقدر دقیق هستند، تنها در ۱۴ ژانویه ۲۰۶۴ مشخص خواهد شد!

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا