به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ در نشست خبری مشترک با حضور علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان، ایوب فلاحی مدیرکل فرهنگی، اجتماعی استانداری کرمان، محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، جمعی از اصحاب رسانه و هنرمندان از پوستر ششمین جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) رونمایی شد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این نشست در خصوص ششمین جشنواره منطقهای تئاتر افراد دارای معلولیت (کویر) گفت: استفاده از هنر و بحث تئاتر در واقع یک ظرفیتی بوده که سازمان بهزیستی در چند سال گذشته سعی کرده از این ظرفیت استفاده کند و افرادی که در جامعه خود علاقهمند به شرکت هستند بتوانند از آن استفاده کنند
علیرضا وحیدزاده افزود : در همین راستا کشور به ۶ منطقه تقسیم شده که عبارتاند از: کاسپین، طلوع، آفتاب، خلیجفارس، کویر و زاگرس که در این مناطق جشنوارههایی بهصورت سالانه برای ابراز وجود افراد دارای معلولیت و علاقهمند به شرکت در فعالیتهای هنری و بهخصوص تئاتر فراهم میشود و این دوستان میتوانند از ظرفیتهای خود استفاده کنند و قطعا سازمان بهزیستی نیز در تمام مناطق به واسطه ساز و کاری که دارد شرایط را برای این عزیزان تسهیل میکند.
او بیان داشت : تصوری که در ذهن ما وجود دارد این است که کسی که دارای نقصعضو یا نقصی در اندام جسمی شد ویا دچار معلولیت ذهنی و روانی و… باشد احتمال اینکه بتواند آنطور که انتظار آحاد مردم جامعه است وجود اصلی خود را تحقق ببخشد، نیست درحالیکه این کلیشه ذهن ما است که معلولیت را با ناتوانی یکی بدانیم.
ایجاد ظرفیت های مناسب
وی افزود : اما سازمان بهزیستی در چند سال اخیر تمام تأکید خود را بر این گذاشته که بتواند ظرفیتهایی ایجاد کند و شرایطی را فراهم کند که امکان تحقق ابراز وجود برای تمام افراد جامعه بهخصوص افراد دارای معلولیت فراهم شود تا کسی معلولیت را با ناتوانی مساوی نداند.
مدیرکل بهزیستی استان اعلام کرد: افراد دارای معلولیت اگر چه ممکن است به لحاظ ذهنی، جسمی، بینایی و… دچار محدودیت باشند اما این محدودیت نباید مانعی برای حرکت روبهجلوی آنها باشد.
مدیرکل بهزیستی استان از ارسال ۹۶ اثر به این جشنواره خبر داد و گفت: پس از اعلام فراخوان از ۹۶ اثر ۷۱ اثر به مرحله بازبینی رفت که در نهایت ۱۶ اثر به مرحله نهایی راه یافتند.
وحیدزاده ادامه داد: ۱۶ اثر منتخب جشنواره از تاریخ ۲۰ تا ۲۳ آذر در چهار سالن در استان کرمان اجرا میشوند. که در نهایت آثار منتخب برای شرکت در جشنوارههای تئاتر فجر و تئاتر عروسکی مبارک معرفی خواهند شد.
سخنان مدیرکل فرهنگ و ارشاد
سپس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز گفت: ما بعد از کرونا یکی از دورانهای درخشان را مبنی بر استقبال مردم استان از تئاتر و تولید تئاتر داریم.
محسن روحی افزود: امسال در جشنواره تئاتری که به صورت استانی برگزار میکنیم رکورد سالهای قبل از کرونا نیز شکسته شده و با توجه به اجراهایی که امسال در استان داشتیم پیشبینی میکنیم بیشترین اجراها را حتی نسبت به سالهای قبل کرونا در کرمان داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به پر رونق بودن حوزه تئاتر استان گفت: ما امسال سال پر رونقی در حوزه تئاتر داشتیم، جشنواره استانی تئاتر که اکنون در رفسنجان در حال برگزاریست، جشنواره منطقهای افراد دارای معلولیت کویر، جشنواره تئاتر محلات و مساجد و جشنواره تئاتر مقاومت از جمله آنها بوده است.
وی همچنین از مردم کرمان خواست تا ضمن میزبانی از میهمانان جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت، در سالنهای نمایش این تئاترها حضوری پر رنگ داشته باشند.
ضرورت فرهنگسازی
در ادامه مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان نیز گفت: در بحث فرهنگسازی ما باید کاری انجام دهیم تا افراد دارای معلولیت بیشتر به جامعه معرفی شوند که نقش رسانه ها در این میان بسیار پررنگ است.
ایوب فلاحی افزود : افراد دارای معلولیت افرادی هستند که بیشتر دیده نمیشوند و نیاز است که ما این نادیدهها را معرفی کنیم.
فلاحی اعلام کرد : معلولیت درست است که محدودیت به وجود میآورد؛ اما خود این عزیزان توانسته اند این محدودیت را مهار کنند و ما بهعنوان مسئول نقشی مهمی در معرفی این افرابه جامعه داریم.
فلاحی افزود: در حال حاضر در استان خوشبختانه در عرصههای مختلف چه در صحنه تئاتر و هنر های مختلف و چه در عرصه ورزشی افراد دارای معلولیت درخشان ظاهر شده اند و از جایگاههای بسیارخوب در استان، کشور و حتی در عرصه بین الملل برخوردارند و نیاز است که ما بهعنوان هر فرد از هر ظرفیتی که داریم استفاده نموده و شرایطی را فراهم کنیم تا این افراد بتوانند توانمندیهایشان را بروز دهند.
نبود زیرساخت کافی برای افراد دارای معلولیت
سپس محسن میرزایی کارگردان، بازیگر و مشاور ارشد ششمین جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت نیز گفت: من در ۱۳ سالی که در حوزه تئاتر افراد دارای معلولیت فعالیت میکنم این اولین باری است که ما میزبان شدیم و دلیل آن این است که زیرساختهای لازم در استان برای، اجرای تئاتر دارای معلولیت محدود بود
وی افزود : من اولین شخصی هستم که در کرمان با افراد دارای معلولیت تئاتر کار کردم و آنها را به روی صحنه بردم و عمرم را در این عرصه گذاشتم
میرزایی افزود: در حال حاضر بزرگترین بحث ما آگاهسازی است و باید یک همت مدنی شکل بگیرد تا افراد دارای معلولیت را از خانه و از انزوا بیرون بیاوریم و تئاتر یکی از ابزاری است که میتوانیم به این مهم دست یابیم.
میرزایی در پایان درباره نبود زیرساخت کافی برای افراد دارای معلولیت گفت: چرا استان کرمان نباید زیرساخت کافی برای برگزاری چنین جشنوارهای داشته باشد؟ ما امسال که میزبان شدیم قرار بود در تالار فرهنگ و هنر اختتامیه برگزار شود؛ اما به دلیل نبود زیرساخت کافی مجبور به تغییر مکان اختتامیه شدیم به دلیل اینکه اگر فرد دارای معلولیت در این جشنواره جایزهای کسب کند نمیتواند به روی صحنه برود و جایزه خود را دریافت کند.
بختیاری مدرس تئاتر و یکی از داوران جشنواره نیز در این نشست خبری اظهار داشت : ما در بازبینی از زاهدان شروع کردیم و به کرمان، یزد، خراسان رضوی و خراسان جنوبی رفتیم و آنچه اتفاق میافتد جنبه احساسی این داستان نیست معلولیت در تمام دنیا وجود دارد و جزو زندگی ماست و صرفاً مبحث جسمی و حرکتی نیست؛ اتیسم، نابینایان، ناشنوایان و… هر کدام بسترهای خاص خودشان را میخواهند؛ ما بچههای بسیار توانایی داریم که در جشنواره های خارج کشور نیز میدرخشند.
بختیاری درباره آموزش افراد دارای معلولیت گفت: من و همکارانم ۷ سال است که به تمام استانها رفتیم و کارکردهای نمایش عروسکی در توانبخشی که ۹ تکنیک از اتاق تاریک است را به دوستان مختلف آموزش دادیم و متأسفانه در کرمان زمان کرونا شد و کلاس به صورت مجازی برگزار شد که با زحمات دوستان توانستیم تعداد کمی کلاس حضوری نیز داشته باشیم. تاکنون ۱۸۰۰ مرکز آموزشدادهشده و ۱۸۰۰ مرکز دارای اتاق هنر شدند و این آموزشها میتواند به ما کمک کند؛ زیرا افراد دارای معلولیت دارای توانمندی های بسیاری هستند فقط باید در جاهایی که حضور مفید دارند باشند.