اینفوگرافی زیر با استفاده از دادههای دانشنامه بریتانیکا، رهبران آمریکا، روسیه و چین را از سال ۱۹۷۵ دنبال میکند. از میان این سه کشور، تنها در یکی از آنها دموکراسی، کارآمد است؛ هرچند هر سه کشور به نوعی انتخابات برگزار میکنند. بنابراین، این نمودار یک مقایسه نیست، بلکه مروری بر تاریخ است. در مورد تغییرات رهبری در آمریکا، روسیه و چین، از سال ۱۹۷۵، ایالات متحده هشت رئیسجمهور مختلف داشته است. در همین مدت، روسیه شش رهبر و چین چهار رهبر داشته است.
رهبران سه قدرت بزرگ جهان
با توجه به اینفوگرافی بالا میتوان دید که مقام ریاست جمهوری آمریکا به طور منظم بین دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در نوسان بوده است. برای اطلاع، رؤسای جمهور آمریکا نمیتوانند بیش از دو دوره انتخابی خدمت کنند.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بالاترین مقام کشور به ریاست جمهوری روسیه تبدیل شد. رئیسجمهور روسیه با رأی مردمی برای یک دوره ششساله انتخاب میشود و محدودیت آن دو دوره متوالی است. اصلاحات انجام شده در سال ۲۰۲۰ با مستثنی کردن دورههای قبلی ولادیمیر پوتین، او را از محدودیت دوره معاف کرده است.
در همین حال، در چین، دبیرکل حزب کمونیست چین (CCP) از اواخر دهه ۱۹۸۰ به عنوان قدرتمندترین مقام کشور عمل کرده است. دبیرکل که از طریق فرآیندهای داخلی حزب انتخاب میشود، یک دوره پنجساله خدمت میکند و محدودیتی برای انتخاب مجدد ندارد. فردی که این مقام را در اختیار دارد، همچنین رئیسجمهور چین (رئیس حکومت) نیز میشود، نقشی که زمانی بیشتر تشریفاتی تلقی میشد.
رئیسجمهور فعلی چین شی جینپینگ است که از سال ۲۰۱۳ این سمت را در اختیار دارد. او پس از تغییرات قانون اساسی در سال ۲۰۱۸ که محدودیتهای دوره ریاست جمهوری را حذف کرد، در حال گذراندن سومین دوره خود است. تحت ریاست جمهوری او، چین نفوذ جهانی، اقتصاد و حکمرانی متمرکز خود را در داخل کشور تقویت کرده است.