تیکاگو‌

دو مادربزرگ ایتالیایی چطور اینستاگرام را فتح کردند؟

به گزارش تیکاگو به نقل از کجارو

ماجرا با تصویری از دستان کارکشته‌ای آغاز می‌شود که درست پیش از آنکه گوجه‌فرنگی و سیر با روغن زیتون فراوان روی نان بنشینند و راهی تنور هیزمی شوند، انگشتان یک فرد تازه‌کار را هدایت می‌کنند تا با جسارت، خمیر نان «فوکاچیا» (Focaccia) را در سینی پهن کند. استاد این کار، «گراتزیلا اینکامپو» (Graziella Incampo) است. او در ۸۹ سالگی همراه با دوست قدیمی‌اش، «ترزا کالیا» (Teresa Calia) ۸۸ ساله، اینستاگرام را تسخیر کرده‌اند. این دو نفر با ویدیوهایشان توریست‌های را به قدیمی‌ترین نانوایی منطقه کشانده‌اند. (CNN)

ویدیوهای دو مادربزرگ ایتالیایی پر از لحظات شاد و عجیب است؛ از رقص با موسیقی الکترونیک و گیتار زدن گرفته تا درست کردن ساندویچ‌های غول‌پیکر با پنیر و ژامبون محلی. آن‌ها حتی در کلاس‌های آشپزی‌شان برای شوخی، کلاه ایمنی جنگی سرشان می‌گذارند، عینک محافظ می‌زنند و تخم‌مرغ‌ها را با دریل برقی هم می‌زنند!

همه این اتفاقات در حیاطی قدیمی با سقف طاقی، درست روبه‌روی یک نانوایی رخ می‌دهد. این نانوایی که در سال ۶۸۶ شمسی (۱۳۰۷ میلادی) در شهر «آلتامورا» (Altamura) تأسیس شده، تورهایی به نام «تجربه نان» (Bread Experience) برگزار می‌کند که ترکیبی از تاریخ، نانوایی و گیاهان دارویی است.

دو مادربزرگ در مقابل تنور هیزمی باستانی

عکاس: نامشخص / www.wetheitalians.com

صف نانوایی گاهی آن‌قدر شلوغ می‌شود که تا خیابان اصلی می‌رسد و وقتی انتظار طولانی می‌شود، مادربزرگ‌ها با سینی کراکر تازه به استقبال مردم منتظر می‌روند تا خستگی‌شان در برود.

بسیاری از گردشگران، این نانوایی را در اینستاگرام پیدا می‌کنند و فقط برای دیدن آن راهی سفر می‌شوند. بازدیدکنندگان با شور و شوق از دیدار با این مادربزرگ‌ها یا همان «نوناها» (Nonna)، حرف می‌زنند؛ مادربزرگ‌هایی که روی هم ۴۵ نوه دارند.

جالب اینجا است که همه این ماجراها در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳) و ابتدا به عنوان یک شوخی شروع شد. «جیاکومو باراتینی» (Giacomo Barattini)، برای اینکه نانوایی قدیمی شهر تعطیل نشود، آن را بازگشایی کرد و با گوشی آیفون خود شروع به فیلمبرداری از عمه‌بزرگش و دوست او کرد. مادربزرگ‌ها آن‌قدر از این کار خوششان آمد که حالا ویدیو ساختن به تفریح هر روزشان تبدیل شده است.

دو مادربزرگ ایتالیایی در حال تهیه پیتزا

عکاس: Giacomo Barattini / CNN

راز موفقیت این دو مادربزرگ در خنده‌های همیشگی و فلسفه ساده‌شان نهفته است: «چیزهای کوچک خوب هستند». او تصمیم گرفت همین نگاه شاد را با غذاهای سنتی ترکیب کند. حالا برنامه هر روزشان این است که جاکومو از آن‌ها می‌پرسد امروز دوست دارند چه کار کنند و همان تبدیل به ویدیو می‌شود؛ چه آشپزی باشد و چه پیام تبریک و تسلیت.

به لطف این ویدیوها، این دو نفر حالا سفیران غیررسمی شهر «آلتامورا» در منطقه «پولیا» (Puglia) شده‌اند. این دو ستاره که در روستا بزرگ شده‌اند، طعم واقعی مواد غذایی را خوب می‌شناسند.

گردشگران از تماشای تنورهای قدیمی و پنیرسازی لذت می‌بردند؛ اما برخی از آن‌ها در چالش اصلی یعنی درست کردن پاستای «اورکی‌یته» (Orecchiette) ناکام می‌مانند.

پاستا در یک بشقاب طوسی رنگ

عکاس: نامشخص / www.italpasta.com

شکل‌دادن به پاستاهای اورکی‌یته که به «گوش‌های کوچک» معروف‌اند، قلق خاصی دارد و مادربزرگ‌ها که روی کیفیت حساس هستند، با دیدن نتیجه ضعیف کارشان، با قاطعیت آن‌ها را از ادامه کار منصرف کردند. در نهایت، گشت‌وگذار آن‌ها با بازدید از بازار پرادویه و چشیدن پنیر مشهور محلی به پایان می‌رسد.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های بازار، غرفه مردی است که به صدای بلند و داروهای گیاهی‌اش معروف است، حلزون هم می‌فروشد. او آن‌قدر مهمان‌نواز است که وقتی توریست‌ها می‌پرسند حلزون را چطور باید پخت، خیلی ساده آن‌ها را برای شام و خوردن دستپخت همسرش به خانه دعوت می‌کند!

این صمیمیت، روح واقعی شهر آلتامورا است. عصرها همه مردم برای پیاده‌روی به خیابان می‌آیند. در این پیاده‌روی‌ها پیرمردها بحث‌های سیاسی می‌کنند و جوانان تفریح و هر کس به سبکی که دوست دارد، وقت می‌گذارند. شب که می‌شود، توریست‌ها می‌روند و شهر دوباره به حال‌وهوای بومی‌اش برمی‌گردد.

مادربزرگ ها در حال آشپزی

عکاس: نامشخص / www.index.hr

دستپخت مادربزرگ‌ها همیشه عطر و طعمی جادویی داره که هیچ جای دیگری پیدا نمی‌شود. شما کدام غذای مادربزرگتان را با دنیا عوض نمی‌کنید؟ نظراتتان را برای ما و مخاطبان دیگر کجارو بنویسید.

منبع

مطالب مشابه را ببینید!