محیط زیست

 دانشمندان ژاپنی پلاستیک سازگار با محیط‌زیست ساخته‌اند که در آب دریا حل می‌شود

دانشمندان مؤسسه تحقیقاتی Riken در ژاپن نوع جدیدی از پلاستیک را ساخته‌اند که در عین محکم‌بودن می‌تواند در محیط‌هایی مثل خاک و آب دریا تجزیه شود. این پلاستیک هیچ‌گونه میکروپلاستیکی را نیز از خود بجا نمی‌گذارد.

به گزارش بی‌بی‌سی، درحالی‌که پیش‌ازاین انواع مختلف پلاستیک‌های قابل‌بازیافت ساخته شده است، اما نگرانی اصلی این است که سرنوشت این پلاستیک‌ها پس از ورود به دریاچه خواهد شد، زیرا پلاستیک در آب تجزیه نمی‌شود. تجزیه برخی زباله‌های پلاستیکی ممکن است بیش از ۵۰۰ سال طول بکشد. اما راهکار جدید دانشمندان ژاپنی شاید بتواند این مشکل را برای همیشه حل کند.

این پلاستیک پس از ورود به آب دریا و خاک تجزیه می‌شود

پلاستیک قابل بازیافت

بر اساس نتایج آزمایش‎های انجام شده توسط محققان ژاپنی، این نوع جدید پلاستیک می‌تواند تنها چند ساعت پس از ورود به آب‌شور دریا شروع به تجزیه‌شدن کند. همچنین زمانی که این پلاستیک در خاک قرار داده می‌شود ظرف ۱۰ روز شروع به تجزیه‌شدن می‌کند و ماده شیمیایی مشابه کود را تأمین می‌سازد که به سالم ماندن خاک کمک می‌کند.

«تاکوزو آیدا» که رهبری این تحقیق را برعهده داشت در این باره گفت: «با این ماده جدید، ما خانواده جدیدی از پلاستیک‌ها را تولید کرده‌ایم که قوی، پایدار و قابل‌بازیافت هستند و می‌توانند عملکردهای متعددی داشته باشند و مهم‌تر از همه، میکروپلاستیک تولید نمی‌کنند.»

امروزه در بسته‌بندی و ساخت اغلب مواردی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم می‌توانیم استفاده از پلاستیک را مشاهده کنیم. این موضوع آسیب جبران‌ناپذیری به طبیعت و محیط‌زیست وارد می‌کند. سالیانه میلیون‌ها تن پلاستیک به دریا ریخته می‌شود که اغلب آن‌ها نیز تجزیه‌ناپذیر هستند، به این معنی که می‌توانند برای مدت‌هایی بسیار طولانی در محیط باقی بمانند.

دانشمندان و تولیدکنندگان از سال‌های دور تا به امروز به دنبال جایگزین‌های سازگار با محیط‌زیست برای پلاستیک‌های معمولی بوده‌اند. راه‌حل جدید پیشنهاد شده توسط دانشمندان ژاپنی شاید بتواند این مشکل را برای همیشه حل کند.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا