دانشمندان بهتازگی فناوری جدیدی را توسعه دادهاند که به موشها کمک میکند با استفاده از عینکهای مخصوص محیط واقعیت مجازی را بهطور واقعیتر و جذابتر در آزمایشگاه تجربه کنند.
به گزارش گیزمودو، این عینک واقعیت مجازی توسط محققان دانشگاه کرنل توسعه یافته است و محققان آن را MouseGoggles نامیدهاند. در آزمایشهایی که روی موشها انجام شد، به نظر میرسید که این جوندگان هنگام استفاده از عینک، به محرکهای شبیهسازیشده واکنش نشان میدهند. این آزمایش استفاده از فناوری واقعیت مجازی در مطالعات حیوانی را آسانتر میکند. نتایج تحقیق این دانشمندان در مجله Nature Methods به چاپ رسیده است.
عینک واقعیت مجازی مخصوص برای موشها
درحالیکه استفاده از عینک واقعیت مجازی برای موشها شاید در نگاه اول خندهدار به نظر برسد، اما دانشمندان برنامههای کاربردی واقعی برای آن در نظر گرفتهاند. برای مثال، این فناوری به دانشمندان امکان میدهد تا محیطهای طبیعی را تحت شرایط کنترلشدهتری برای موشها شبیهسازی کنند.
تا پیش از این دانشمندان موشهای آزمایشگاهی را روی تردمیلهای خاص قرار میدادند و تصویر محیط مدنظر خود را روی نمایشگر میانداختند یا با پروژکتور بهنمایش در میآوردند. اما این روشها نمیتوانست تمام میدان دید موش را پوشش دهد و ممکن بود زمان زیادی طول بکشد تا موشها به محیط واکنش نشان دهند و حتی شاید اصلاً به آن واکنش نشان ندهند.
به عقیده دانشمندان دانشگاه کرنل، MouseGoggles قدمی روبهجلو نسبت به عینکهای واقعیت مجازی استاندارد برای موشها است. بهجای تلاش برای ساخت نسخه مینی عینک آکیلس ریفت، دانشمندان با استفاده از قطعات در دسترس و ارزانقیمتی که از ساعتهای هوشمند و سایر دستگاههای موجود برداشته بودند، اقدام به ساخت MouseGoggles کردند.
برای تأیید کارایی MouseGoggles، محققان در ابتدا موشها را در معرض محرکهای مختلف قرار دادند و درحالیکه فعالیت مغز آنها را اندازهگیری میکردند، رفتارشان را مشاهده کردند. در بخشی از این آزمایشها محققان دریافتند که موشها ظاهراً همانطور که انتظار میرفت فضای VR را میبینند و به آن پاسخ میدهند.
از دیگر کاربردهای این عینک واقعیت مجازی میتوان به نقشهبرداری و درک بهتر فعالیت مغز موشها در شرایط مختلف برای بررسی بیماری هایی مثل آلزایمر و بهبود مطالعات تحقیقاتی پایه برای آزمایش درمانهای بالقوه برای اختلالات مغزی اشاره کرد.