اجتماعی

جیمی کارتر درگذشت – روزیاتو

جیمی کارتر، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت. او امروز پس از حدود دو سال تحت مراقبت بودن در آسایشگاه، از دنیا رفت. چیپ کارتر، پسرش، تأیید کرد که پدرش روز یکشنبه حدود ساعت ۳:۴۵ بعدازظهر به وقت محلی در خانه‌اش در جورجیا درگذشت. کارتر در آرامش کامل و در حالی که خانواده‌اش در کنار او بودند، چشم از دنیا بست.

بیوگرافی جیمی کارتر

کارتر از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ در کاخ سفید خدمت کرد.

پیش از ریاست جمهوری، او از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۷ به‌عنوان سناتور ایالتی جورجیا و از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۵ به‌عنوان هفتادوششمین فرماندار جورجیا فعالیت کرده بود.

کارتر زمانی که در دسامبر ۱۹۷۴ کمپین ریاست جمهوری خود را اعلام کرد، به‌عنوان یک نامزد دور از انتظار برای ریاست جمهوری شناخته می‌شد.

به‌عنوان یک نامزد ناشناخته، او خارج از ایالت زادگاهش، جورجیا، شهرت زیادی نداشت.

با این حال، کمپین دو ساله کارتر نتیجه داد و او توانست نامزدی حزب دموکرات را به دست آورد و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۷۶ به سختی رئیس‌جمهور وقت جمهوری‌خواه، جرالد فورد را شکست دهد.

کارتر در ژانویه ۱۹۷۷ که به ریاست جمهوری رسید، کشوری را تحویل گرفت که همچنان تحت تاثیر وقایع جنگ ویتنام بود که در آن حدود ۵۹,۰۰۰ سرباز آمریکایی در میدان جنگ جان خود را از دست دادند.

کارتر دو روز پس از سوگند خوردن به‌عنوان رئیس‌جمهور، همه کسانی که از خدمت نظامی در جنگ ویتنام فرار کرده بودند، مورد عفو قرار داد.

با این حال، دوران ریاست جمهوری او با افزایش هزینه‌های انرژی، افزایش تورم و ادامه تنش‌ها با دشمنان خارجی، از جمله تهدید جنگ هسته‌ای با اتحاد جماهیر شوروی، همراه بود.

امیدهای کارتر برای انتخاب مجدد به دلیل بحران گروگان‌گیری ایران در نهایت فروپاشید.

افکار عمومی آمریکا به دلیل رویکرد نرم کارتر نسبت به این اتفاق از او روی برگرداندند.

بحران گروگان‌گیری ریاست جمهوری او را فلج کرد و تلاش‌هایش برای دوره دوم را ناکام گذاشت.

کارتر در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۸۰ با اختلاف زیاد به نامزد جمهوری‌خواه، رونالد ریگان، باخت.

زندگی پس از کاخ سفید

کارتر پس از ترک دفتر ریاست جمهوری، زندگی خود را به دیپلماسی و فعالیت‌های حقوق بشری اختصاص داد.

او در سال ۱۹۸۲ مرکز کارتر را تأسیس کرد. سازمانی که بر اساس وب‌سایت آن، متعهد به حقوق بشر و کاهش رنج انسان‌ها است.

این سازمان غیرانتفاعی برای بهبود کیفیت زندگی مردم در کشورهای سراسر جهان تلاش کرده است.

در سال ۲۰۰۲، جیمی کارتر به دلیل تلاش‌هایش برای یافتن راه‌حل‌های صلح‌آمیز برای درگیری‌های جهانی، پیشبرد حقوق بشر و دموکراسی و ترویج توسعه اقتصادی و اجتماعی، برنده جایزه نوبل صلح شد.

کارتر در سال‌های اخیر عمدتاً از عرصه عمومی کناره‌گیری کرده بود، به‌ویژه پس از شیوع همه‌گیری کووید-۱۹ و تشخیص سرطان در سال ۲۰۱۵.

اگرچه کارتر در سال‌های آخر زندگی خود زندگی خصوصی‌تری داشت، اما در مخالفت با برخی اقدامات سیاسی روسای جمهور پس از خود، صریح بود.

او با نحوه مدیریت صلح در خاورمیانه توسط ریگان مخالفت کرد و به جنگ عراق در دوران جرج دبلیو بوش اعتراض داشت.

کارتر از دولت ترامپ انتقاد کرد، اما همچنین با رئیس‌جمهور دموکرات، باراک اوباما، در مورد استفاده از حملات پهپادی علیه مظنونان تروریستی اختلاف نظر داشت.

در نودوششمین سالگرد تولدش، رئیس‌جمهور سابق با رژه‌ای از گلف‌کارها و سایر وسایل نقلیه توسط ساکنان محلی مورد احترام قرار گرفت، در حالی که او و همسرش این مراسم را از محل اقامتشان مشاهده می‌کردند و به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ ماسک به چهره داشتند.

در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، کارتر در کنوانسیون ملی دموکرات‌ها از جو بایدن حمایت کرد و از طریق یک پیام ویدیویی گفت: «جو بایدن اولین و مؤثرترین حامی من در سنا بود … او دهه‌ها دوست وفادار و متعهد من بوده است.»

برای گرامیداشت ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری بایدن، او و بانوی اول، جیل بایدن، به دیدار جیمی و روزالین کارتر در خانه‌شان در پلینز، جورجیا رفتند.

بایدن پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: «ما نشستیم و درباره روزهای قدیم صحبت کردیم.»

جیمی کارتر مسن‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده بود و از جورج اچ دبلیو بوش که در زمان مرگ ۹۴ سال داشت، بیشتر عمر کرد.

چیپ در سخنانی احساسی، پدرش را یک قهرمان دانست و گفت او برای کسانی که به صلح، حقوق بشر و عشق بی‌قیدوشرط باور دارند، الهام‌بخش بوده است. چیپ افزود که او و خواهر و برادرانش، باورهای پدرشان را دارند و همین باعث شده که دنیا به خانواده‌ای بزرگ‌تر برای آن‌ها تبدیل شود. چیپ از مردم خواست با حفظ این باورهای مشترک، یاد پدرش را زنده نگه دارند. مرکز کارتر اعلام کرد که مراسم بزرگداشت عمومی برای او در آتلانتا و واشنگتن برگزار خواهد شد و یک مراسم تدفین رسمی نیز در نظر گرفته شده است.

کارتر تصمیم گرفته بود که باقی عمرش را در خانه خود در شهر پلینز در ایالت جورجیا سپری کند. این رئیس‌جمهور دموکرات که به دریافت جایزه صلح نوبل شهرت داشت، در سال‌های اخیر با مشکلات جدی سلامتی، از جمله گسترش ملانوما به کبد و مغزش، دست‌وپنجه نرم می‌کرد. کارتر به‌عنوان مسن‌ترین رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکا شناخته شد و اولین کسی بود که ۱۰۰ سالگی را تجربه کرد.

پیام‌های تسلیت از سوی بسیاری از چهره‌های سیاسی در سراسر جهان ارسال شد. دونالد ترامپ، ضمن یادآوری رهبری کارتر، از مردم آمریکا خواست که خانواده او را در دعاهای خود از یاد نبرند. ترامپ کارتر را به دلیل تلاش‌هایش برای بهبود زندگی مردم آمریکا در دوران دشوار ریاست‌جمهوری‌اش تحسین کرد. او در بیانیه‌ای دیگر با وجود اشاره به اختلاف نظرهای سیاسی، عشق کارتر به آمریکا را ستود و گفت او سخت تلاش کرد تا این کشور را جای بهتری برای زندگی کند. ترامپ کارتر را مردی شایسته و بسیار تأثیرگذار خواند و گفت که یاد او همواره گرامی خواهد بود.

جو بایدن و همسرش جیل، از کارتر به عنوان رهبری استثنایی، سیاستمداری برجسته و انسانی بشردوست یاد کردند. آن‌ها گفتند که در طول شش دهه دوستی‌شان، همیشه از دیدن جیمی و همسرش روزالین در کنار هم لذت برده‌اند. بایدن در سخنانی احساسی، به حمایتی که کارتر پس از فوت پسرش در سال ۲۰۱۵ از خانواده‌اش کرد، اشاره کرد و گفت همه باید از او الگوبرداری کنیم.

باراک و میشل اوباما نیز با یادآوری دستاوردهای کارتر، او را فردی دانستند که نه‌تنها در دوران ریاست‌جمهوری، بلکه پس از آن نیز تأثیرگذار بود. آن‌ها گفتند که کلیسای محل عبادت او دیگر مثل قبل نخواهد بود، اما یادش همواره الهام‌بخش خواهد ماند. بیل کلینتون و همسرش هیلاری نیز از تعهد کارتر به خدمت‌رسانی تمجید کردند و یاد او را گرامی داشتند.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا