به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری چهارمین جشن سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران با حضور سیدضیا هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان، مهدی کرمپور کارگردان سینما و سخنگوی جامعه صنفی و مجید کریمی دبیر چهارمین آکادمی سپاس تهیه کنندگان و جمعی از اصحاب رسانه در جامعه صنفی تهیهکنندگان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این جلسه سیدضیا هاشمی درباره چهارمین جشن سپاس گفت: جشن سپاس امسال به دلایلی به تعویق افتاد؛ تلاش میکنیم این جایزه قدم خوبی برای سینمای ایران باشد و اثرگذاری آن بیش از گذشته باشد.
وی درباره وجه تسمیه نشان سیفالله داد گفت : ما تندیس دیگری داشتیم که به شکلی که میخواستیم نشده بود. از آنجایی که ما باید الگوی رفتاری و منش سیف الله داد را معرفی میکردیم تصمیم گرفته شد تا نشان سیف الله داد برگرفته از شخصیت مومن، خیرخواه و نامی و کاردان است و به پاس خدمات ایشان فکر کردیم که این نشان را برای تهیه کنندگان برگزیده تقدیم کنیم تا الگوی برای آنها شود.
مشارکت مدنی تهیهکنندگان اهمیت دارد
کرمپور عضو هیات رئیسه آکادمی و سخنگوی جامعه صنفی تهیه کنندگان نیز درباره این جایزه گفت: جامعه صنفی تهیهکنندگان به عنوان قدیمیترین صنف کشور، چهارمین آیین سپاس را برگزار میکند تا از دستاندکاران سینما که در چرخه اقتصادی سینما فعال هستند، تجلیل کند.
وی افزود: جامعه صنفی تهیهکنندگان و جمع آکادمی امروز ۳۰۸ نفر عضو دارد که ۵۵ درصد آن تهیهکنندگان، ۱۵ درصد کارگردانان، ۱۰ درصد فیلمنامه نویسان، ۱۰ درصد روزنامه نگاران و منتقدان سینما، ۵ درصد اساتید دانشگاه در حوزه علوم انسانی و ۵ درصد طراحان هنری را شامل میشود.
کرم پور درباره بخشهای جوایز این دوره گفت: امسال از یک تهیهکننده خلاق و پیشرو، یک تهیهکننده و فعال صنفی، یک تهیه کننده مستقل سینمای ایران تقدیر میشود. این جوایز خارج از آکادمی هستند و هیات رئیسه آکادمی این افراد را انتخاب میکنند.
وی افزود: شبکه خانگی امسال به بخش تلویزیون اضافه شده که در آن از یک بازیگر زن و یک بازیگر مرد در شبکه خانگی، یک مجری، یک مدیر موفق در پلتفرم و یک شخصیت حقیقی که در توسعه صنعت سینمای ایران نقش داشته، تقدیر خواهیم کرد. امسال بزرگداشت یک شخصیت درگذشته را نیز ترتیب داده شد؛ همچون سال گذشته که بزرگداشت استاد داریوش مهرجویی برگزار شد. امسال به برگزیدگان آکادمی، نشان سیف الله داد اهدا میشود.
این عضو جامعه صنفی درباره تعداد آرا برای انتخاب برگزیدگان گفت: ۲۷۳ نفر از اعضا یعنی بیش از ۸۶ درصد از آنان رای دادهاند؛ این رای گیری طی ۵ روز اتفاق افتاد.
وی درباره تندیس سپاس گفت: تندیس سپاس در ۱۱ رشته بهترین تهیهکننده فیلمهای سینمای کمدی، درام، انیمیشن، مستند، کودک و نوجوان، بهترین تهیه کننده سریال نمایش خانگی در گونه کمدی و درام، بهترین تهیهکننده و برنامهساز برنامه ترکیبی و چند رسانهای تهیهکننده رئالیتیشوها، سریال کودک و نوجوان و برنامهساز کودک و نوجوان در تلویزیون اهدا میشود. امسال اکران آنلاین هم به رسمیت شناخته شده است.
کرم پور درباره اهمیت این جایزه گفت: جایزه دادن فقط به این دلیل نیست که ما مرجع اصلی هستیم. این هم شبی است که از تهیهکنندگان تقدیر شود. این مراسم در رقابت و نفی با جایی نیست. صد در صد در بخش خصوصی اتفاق میافتد. اهمیت این جایزه به مشارکت مدنی تهیهکنندگان است که در کنار هم به صورت تخصصی آثار را بررسی میکنند.
«برادران لیلا»، «تفریق» و «شب، داخلی، دیوار» هم داوری میشوند
مجید کریمی دبیر چهارمین آکادمی سپاس تهیه کنندگان درباره این دوره گفت: جایزه امسال در دو بخش جایزه جامعه صنفی تهیه کنندگان و جایزه آکادمی سپاس؛ در بخش جامعه صنفی نشان سیف الله داد و در بخش آکادمی سپاس، تندیس سپاس اهدا میشود. هیات رییسه این دو جایزه را سمیرا برادری، مصطفی رستگاری، سجاد نوروزی، مهدی کرمپور، مجید مجیدی، بنده و سیدضیا هاشمی تشکیل میدهند.
وی افزود: اعضای آکادمی مجموعا ۳۰۸ نفر در این دوره هستند که با شاخصهایی مثل فعالیت فیلمسازی یا پیشکسوتان این سه عرصه با این شاخص انتخاب شدند؛ کسانی که جایگاه آکادمیک داشتند، کسانی که جایزه بینالمللی داشتند و فعالیت صنفی مستمر و اثرگذار به عضویت آکادمی درآمدند.
کریمی ادامه داد: در این دوره ۱۴۰ اثر سینمایی، تلویزیونی و نمایش خانگی را در آکادمی داوری کردیم؛ ملاک داوری، نمایش و پخش هست آثاری که از اول بهمن ۱۴۰۱ تا پایان بهمن ۱۴۰۲ به اکران در آمده یا پخش شده باشند در آکادمی مورد داوری قرار میگیرند.
کریمی با اشاره به اینکه تلاش جامعه صنفی بر نهادسازی است، گفت: آقای هاشمی مصر بودند در میان مدعوین هم از میان مدیران دولتی کسی حضور نداشته باشد؛ چون این جشن کاملا مستقل است. با همه احترام به بخش خصوصی، اخد حمایت دولتی انتظاراتی را ایجاد میکند و برای صیانت از آرا و اهداف، ترجیح میدهیم استقلال نظر، اجرا و رای را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: همچنین در این دوره سه فیلم «برادران لیلا»، «تفریق» و «شب، داخلی، دیوار» که اکران عمومی نشدند اما مردم آنها را تماشا کردند، هم در داوریها قرار دارد.
دبیر اجرایی جایزه سپاس گفت: از آنجایی که اعضا سینماگر و دستاندرکار سینما هستند، بخشی از آثار را دیدهاند اما برای سهولت بیشتر در پلتفرمها، حسابهایی را در اختیار اعضا قرار میدهیم تا به آثار دسترسی داشته باشند.
وی خبر داد: سه شنبه ۳۰ بهمن جشن سپاس با اجرای فرزاد حسنی روی دو بستر اینترنتی خواهد رفت. کسانی که تندیس سپاس را اخد کنند به صورت مستقیم به عضویت آکادمی تهیهکنندگان درخواهند آمد.
۲۴۴۵۷