وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ماموریت ویژه داد که بر کیفیت خدمات فیبرنوری نظارت کند.
به گزارش دیجیاتو، مراسم امضای تفاهمنامهها و قراردادهای شرکت مخابرات ایران با سازمان فناوری اطلاعات، چهار شرکت ارتباطی و ۱۶ شرکت Servco صبح امروز (سهشنبه، چهارم دیماه) با حضور «ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، برگزار شد. این تفاهمنامهها با هدف اشتراک منابع شرکت مخابرات ایران و سایر شرکتهای ارتباطی بهمنظور توسعه اتصال فیبرنوری منازل و کسبوکارها امضا میشود.
مخابرات درها را باز میکند
«محمد جعفرپور»، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در این مراسم گفت: «شرکت مخابرات ایران برقراری یک میلیون اتصال فیبرنوری را هدفگذاری کرده و به این ترتیب تا پایان سال ۱۴۰۴ باید به یک میلیون و ۲۰۰ هزار اتصال برسیم. به همین دلیل سعی کردیم از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کنیم.»
او با اشاره به اینکه شرکت مخابرات ایران منابع بسیاری در اختیار دارد که قصد دارد این منابع و تجهیزات را با سایر اپراتورها به اشتراک بگذارد، افزود: «مشارکت با دارندگان پروانه UNSP و Servco در مرحله اول مدنظر قرار گرفته که از این طریق قصد داریم در توسعه لستمایل با این شرکتها همکاری کنیم.»
جعفرپور ادامه داد: «با تمامی شرکتهای Servco که در زمینه فیبرنوری توانمندی داشتند مذاکره کردیم که امروز بین ۱۶ شرکت servco و شرکت مخابرات قرارداد همکاری امضا میشود. علاوه بر این پیمانکاران متعددی هم در این پروژه فعال میشوند.»
او در مورد تفاهمنامه شرکت مخابرات با سازمان فناوری اطلاعات نیز توضیح داد: «با کوچکسازی و تجمیع تجهیزات مخابراتی که نتیجه نوآوریهای فناوری بوده، ظرفیت و فضای سالنهای مخابراتی خالی مانده که به امکان میدهد این فضا را به مراکز داده اختصاص دهیم و در اختیار سازمان فناوری اطلاعات بگذاریم.»
جعفرپور در ادامه به معرفی ابر مخابرات ایران با نام «ابر ما» پرداخت و گفت که این سرویس ابری در آدرس cloudma.ir در دسترس خواهد بود.
او افزود: «رونمایی از ابر ما در راستای استفاده بهینه از منابع و مهاجرت شرکت مخابرات ایران از اپراتور تلکام به اپراتور سرویس صورت میگیرد.»
جعفرپور با بیان اینکه یکی از مزایای «ابر ما» توزیعشدگی قابلتوجه آن در مراکز مخابراتی کشور است، توضیح داد: «دو سرویسی که تاکنون در کشور عرضه نشده از طریق «ابر ما» در اختیار متقاضیان قرار میگیرد؛ سرویس اول GPUaaS است که بهصورت گسترده در اختیار مشترکین دانشگاهی، پژوهشی و دانشبنیان قرار میگیرد. سرویس بعدی نیز «کلاد گیمینگ» است که با تامین منابع پردازشی لازم به گیمرها امکان میدهد از طریق با یک کامپیوتر رایج یا تلویزیون هوشمند و اینترنت معمولی از بازیهای روز دنیا استفاده کنند و از انجام صدها میلیون تومان هزینه تجهیزات معاف شوند.»
او افزود: «رویکرد نهایی ما با توسعه فیبر نوری و زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطات در بستر ابر ما، حرکت به سوی هوش مصنوعی است.» به گفته جعفرپور محصول هوش مصنوعی مخابرات ایران به زودی رونمایی خواهد شد.
اپراتورها آماده همکاری با مخابرات
«بیژن عباسی آرند»، مدیرعامل ایرانسل، که در این مراسم به نمایندگی از اپراتورها صحبت میکرد، با بیان اینکه در سالهای گذشته در حوزه ارتباطات همراه اتفاقات خوبی افتاده که موجب افزایش پوشش و کیفیت سرویس شده است، گفت: «متاسفانه در بخش ارتباطات ثابت این اتفاق نیفتاده است.»
او با بیان اینکه دنیا، دنیای رقابت در کنار رفاقت است، افزود: «در سه چهار سال اخیر بین اپراتورهای موبایل فضای Coopetition شکل گرفته و فرهنگ انجام کارهای مشترک بین رقبا وجود دارد.» او توصیه کرد که شرکت مخابرات نیز
عباسی آرند گفت: «عقبماندگی تاریخی در حوزه ارتباطات ثابت به بخش موبایل نیز آسیب میزند. زیرا توسعه 5G نیاز به افزایش ظرفیت و سرمایهگذاری روی فیبر نوری دارد.»
او تاکید کرد: «مخابرات امکانات و ظرفیتهای زیادی دارد و حیف است در شهرها ببینیم که چند مجموعه همزمان مشغول حفاری و فیبرگذاری در یک منطقه هستند.»
عباسی آرند با قدردانی از سیاستهای جدید در شرکت مخابرات ایران گفت: «ما آمادگی داریم که همکاری با مخابرات را توسعه دهیم. مشروط بر اینکه گارد مخابرات هم باز شود و بدنه مخابرات نیز با سیاستهای کلان همراهی کند.»
سروکوها ۵۰۰ هزار اتصال تعهد میدهند
«علی ذاکر»، مدیرعامل «ماهان نت»، نیز به عنوان نماینده شرکتهای servco در این جلسه با بیان اینکه سروکوها گستردهترین شبکه وایفای را در کشور دارند، گفت: «این شرکتها پس از تغییر مفاد پروانه نتوانستند نقش خود را ایفا کنند. اما با درایت شرکت مخابرات ایران و وزارت ارتباطات، این همکاری میتواند کام مردم را شیرین کند و درآمد مخابرات را افزایش دهد.»
او با بیان اینکه با قراردادهای امروز شرکت مخابرات ایران صاحب دهها بازوی توانمند و سروکوها مجهز به شبکه فیبر سراسری میشوند، گفت: «شرکتهای سروکو تعهد ایجاد حداقل ۱۰۰ هزار اتصال را دادهاند و پیشبینی میکنیم در صورت توسعه فیبر، تا سال سوم ۵۰۰ هزار اتصال توسط سروکوها برقرار شود.»
او البته نامتوازن بودن قیمت دیتای موبایل و ثابت و ورود فناوریهای اینترنت ماهوارهای را دو مانع جدی بر سر تحقق این هدفگذاری دانست و خواستار اعمال حاکمیت در این زمینه شد.
ذاکر همچنین از دولت خواست که در مورد فیلترینگ هم اقدامات اصلاحی صورت بگیرد.
وزیر ارتباطات: کیفیت فدای سرعت نشود
وزیر ارتباطات در این مراسم استفاده مشترک از داراییهای ملی در اختیار شرکت مخابرات را نمونهای از تجلی شعار «وفاق» در دولت چهاردهم عنوان کرد.
ستار هاشمی تغییر رویکرد مخابرات از سیم و کابل به خدمت کیفی را تغییر نگاهی ارزشمند دانست و در عین حال تاکید کرد: «باید مراقبت کنید که در این مسیر، کیفیت فدای سرعت نشود و از طرف دیگر مردم دچار سردرگمی بین اپراتورها و شرکتهای ارائهکننده خدمت نشوند.»
او با تاکید بر تغییر نگاه وزارت ارتباطات از «پوشش» به «اتصال» در دوره کنونی افزود: «دلیل این نگاه این است که باید این خدمت حال مردم را خوب کند و صرف اینکه شعار دهیم یا تفاهمنامه امضا کنیم کافی نیست.»
ستار هاشمی تاکید کرد که به موازات توسعه خدمات باید زیرساختهای تعامل با مردم نیز بهبود یابد. او گفت: «باید سامانههایی مانند بیلینگ و سیآرام بهگونهای طراحی شود که در شان مردم باشد.»
وزیر ارتباطات، توجه به زیرساختهای ابری و فناوریهای نوین و توجه به «ظرفیت بیبدیل بخش خصوصی» را موضوعاتی عنوان کرد که باید به آن توجه داشت.
هاشمی همچنین به «حمید فتاحی»، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مأموریت داد که ضمن تسهیلگری امور با یک نگاه تعاملی، همافزا و البته با جدیت در نظارت، موضوع مهم ارائه خدمت به مردم را پیگیری کند.
در ادامه این مراسم نیز تفاهمنامههای شرکت مخابرات ایران با چهار اپراتور ارتباطی و قرارداد همکاری با ۱۶ شرکت سروکو برای توسعه اتصال فیبر نوری منازل و کسبوکارها و همچنین تفاهمنامه مخابرات با سازمان فناوری اطلاعات به منظور اختصاص فضای مراکز مخابراتی به دیتاسنترها به امضا رسید.