میدانید سحابی که در تصویر روز ناسا مشاهده میکنید، چه نام دارد؟ این سحابی گسیلشی که با نام «سحابی آمریکای شمالی» یا NGC 7000 شناخته میشود، از قابلیت زایش ستارگان برخوردار است!
ساختار مرئی این سحابی بسیار شبیه قاره آمریکای شمالی است؛ به همین دلیل چنین نامی گرفته است. قسمت درخشان این سحابی که به نقشه ساحل شرقی قاره آمریکای شمالی روی زمین شباهت دارد، ناحیهای فعال و پرانرژی از گاز، غبار و ستارگان تازهمتولدشده است که با نام «دیوار ماکیان» (Cygnus Wall) شناخته میشود.
گازهای یونیزهشده در این ناحیه بر اثر تابش شدید ستارگان جوان درخشندگی بالایی دارند. در این ناحیه، ستارگان با فروپاشی گرانشی غبار و گازهای فشرده تشکیل میشوند. این فرایند با تولید بادهای ستارهای قدرتمند و تابشهای شدید محیط اطراف را تحتتأثیر قرار میدهند و با فشردهترکردن بخشهایی از ابر، زمینه را برای شکلگیری نسل جدیدی ستارگان فراهم میکند.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
تصویر روز ناسا دیوار ستارهزای ماکیان را نشان میدهد که با ستارگان جوان و درخشان روشن شده و تا حدی در غباری که این ستارگان ایجاد کردهاند، پوشیده شده است.
بخشی از سحابی آمریکای شمالی که در تصویر امروز میبینید، حدود ۵۰ سال نوری وسعت دارد و در فاصله حدود ۱۵۰۰ سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی ماکیان (Cygnus) قرار گرفته است.
صورت فلکی ماکیان شبیه قویی است که به جنوب کهکشان راه شیری پرواز میکند. ستاره «دنب» یا «آلفا ماکیان» پرنورترین ستاره این صورت فلکی است که بخشی از صورتواره مثلث تابستانی را میسازد.