علمی

تصویر روز ناسا: خوشه ستاره‌ای پروین یا هفت خواهر

آیا تابه‌حال خوشه ستاره‌ای پروین را دیده‌اید؟ حتی اگر دیده باشید، احتمالاً هرگز آن را با این وضوح مشاهده نکرده‌اید! خوشه پروین یا Pleiades، یکی از مشهورترین و درخشان‌ترین خوشه‌های باز ستاره‌ای، به‌دلیل زیبایی و موقعیت خاص خود در آسمان شب همیشه موردتوجه بوده است.

خوشه پروین صدها ستاره دارد اما به‌دلیل آلودگی نوری زمین، فقط تعدادی از آنها با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده‌اند. بااین‌حال، با نوردهی طولانی از مکانی تاریک، ابرهای غبارآلودی که این خوشه ستاره‌ای را احاطه کرده‌اند، به‌وضوح آشکار می‌شوند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر ناسا با نوردهی 23 ساعته از فاجانیا ایتالیا گرفته شده و جزئیات بیشتری از ابرهای غبارآلود پیرامون خوشه پروین را آشکار می‌کند. تحلیل‌های طیفی نشان داده‌اند غبارهای اطراف این خوشه بخشی از محیط میان‌ستاره‌ای هستند و با ستارگان آن ارتباط فیزیکی ندارند.

این تصویر منطقه‌ای از آسمان را به وسعت چند برابر ماه کامل پوشش می‌دهد.

خوشه پروین که با نام‌های «هفت خواهر» و M45 نیز شناخته می‌شود، در فاصله‌ای حدود 400 سال نوری در جهت صورت فلکی گاو (ثور) قرار دارد. ستارگان پروین عمدتاً ستارگان نوع B هستند. این ستارگان داغ و بسیار جوان‌اند و حدود 100 میلیون سال پیش شکل گرفته‌اند که در مقایسه با عمر کهکشان ما بسیار جوان محسوب می‌شوند.

افسانه‌ای رایج با برداشتی مدرن ادعا می‌کند یکی از ستارگان پرنور پروین از زمان نام‌گذاری خوشه کم‌نور شده است؛ به‌ همین‌ دلیل فقط 6 ستاره از این خواهران با چشم غیرمسلح دیده می‌شوند اما تعداد ستارگان قابل‌مشاهده در این خوشه بسته به تاریکی آسمان و بینایی ناظر متفاوت است و می‌تواند بیشتر یا کمتر از 7 ستاره باشد.

منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا