فیلم و سریال

بیوگرافی مجید یوسفی و معرفی فیلم‌ها و سریال‌های او

در بین چهره‌های تازه سینمای ایران نام «مجید یوسفی» به چشم می‌خورد که البته فعالیت او در جلوی دوربین نسبتاً تازه است اما در گذشته و طی دهه ۹۰ فعالیت‌های گسترده‌ای در تئاتر داشته و در نمایش‌های بسیاری حضور پیدا کرده است. این چهره را «سروش صحت» و در سریال «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» کشف و معرفی کرد.

در این مقاله قصد داریم که کمی به زندگی، بیوگرافی و کارنامه هنری آثار برتر مجید یوسفی بیندازیم.

بیوگرافی مجید یوسفی

نام: مجید
نام خانوادگی: یوسفی
تاریخ تولد: ۲۲ مرداد ۱۳۶۹
تحصیلات: کارشناسی رشته طراحی صحنه
زمینه فعالیت: بازیگری سینما و تئاتر، طراحی صحنه، صدابرداری، صداگذاری
وضعیت تأهل: مجرد

مجید یوسفی یک دهه شصتی و البته یک تئاتری کهنه‌کار است. مجید یوسفی سال‌‌ها خاک تئاتر را خورد و درهای بسیاری را زد تا در نهایت در اثر جذاب سروش صحت یعنی «مگه تموم عمر چندتا بهاره؟» درخشید. حالا هم مجید یوسفی با یک سریال جدی به بازگشته است: جان سخت، سریالی که در فیلم نت پخش می‌شود.

در ادامه این مقاله تعدادی از مهم‌ترین آثاری که مجید یوسفی در آن‌ها ایفای نقش کرده است را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

سریال مگه تموم عمر چند تا بهاره

کشور سازنده: ایران
تاریخ شروع و پخش: ۱۴۰۲
سازنده: سروش صحت
بازیگران اصلی: علی مصفا، قدرت‌الله ایزدی، کاظم سیاحی، آناهیتا افشار، مجید یوسفی، گیلدا ویشکی، بیژن بنفشه‌خواه، حسن نوری، اردشیر کاظمی، عین‌الله دریایی.
وضعیت پخش: تمام‌شده

سریال طنز اجتماعی «مگه تموم عمر چندتا بهاره» به‌کارگردانی سروش صحت نگاهی طنزآمیز به زندگی روزمره یک خانواده ایرانی دارد. این سریال که فیلمنامه آن را سروش صحت و ایمان صفایی به رشته تحریر درآورده‌اند با بازی بازیگرانی مانند علی مصفا، قدرت‌الله ایزدی، کاظم سیاحی و آناهیتا افشار و صدالبته مجید یوسقی توانسته نظر مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند. تهیه‌کنندگی این مجموعه بر عهده محمدرضا تخت‌کشیان بوده است.

داستان سریال مگه تموم عمر چندتا بهاره؟ حول محور خانواده ربانی می‌چرخد. زندگی آرام آن‌ها با رخداد عجیب ورود یک مار به خانه، پیدا شدن یک نسخه خطی ارزشمند و کشف یک حفره مرموز دگرگون می‌شود. موسیقی متن این سریال نیز به آهنگسازی پیمان یزدانیان و با صدای بهزاد عمرانی بر جذابیت‌های آن افزوده است. قطعات موسیقی که به‌صورت زنده در اپیزودهای مختلف اجرا می‌شوند، با تنظیم سردار سرمست، فضایی شاد و مفرح برای مخاطب ایجاد می‌کنند. تماشای سریال مگه تموم عمر چندتا بهاره؟ برای اوقات فراغت مناسب است.

با این حال، از نظر منتقدان، یکی از مشکلات اصلی این سریال، ریتم کند آن است. فیلمنامه علی‌رغم تلاش، نتوانسته یک خط داستانی قوی و جذاب ایجاد کند. دیالوگ‌ها اگرچه برای هر شخصیت به طور جداگانه طراحی شده‌اند، اما در خدمت پیشبرد داستان قرار نگرفته‌اند. در نتیجه، مخاطب پس از گذشت چندین قسمت همچنان منتظر شکل‌گیری یک داستان واحد و جذاب است. همچنین، تکیه بیش از حد بر شخصیت‌پردازی، باعث شده است که روایت اصلی سریال به حاشیه رانده شود و مخاطب نتواند با داستان به‌خوبی ارتباط برقرار کند.

اگر بخواهیم عملکرد مجید یوسفی را جداگانه نگاه کنیم، باید بگوییم که در این سریال خوب ظاهر شده و هنر تئاتری خود را به کار گرفته است تا نقش‌آفرینی‌اش باورپذیرتر باشد.

فیلم سینمایی صبحانه با زرافه‌ها

کشور سازنده: ایران
تاریخ شروع و پخش: ۱۴۰۳
سازنده: سروش صحت
بازیگران اصلی: بهرام رادان، پژمان جمشیدی، هوتن شکیبا، هادی حجازی‌فر، بیژن بنفشه‌خواه، مجید یوسفی

فیلم کمدی «صبحانه با زرافه‌ها» باز هم به کارگردانی سروش صحت اثری طنزآمیز و اجتماعی است که در سال ۱۴۰۳ به روی پرده سینماها آمد و مجید یوسفی در آن ایفای نقش داشته است. این فیلم که دومین تجربه سینمایی صحت پس از «جهان با من برقص» محسوب می‌شود، با حضور بازیگرانی مثل بهرام رادان، پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه‌خواه و هوتن شکیبا توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند. صبحانه با زرافه‌ها برای نخستین بار در چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و از ۹ آبان ۱۴۰۳ اکران عمومی آن آغاز شد.

در این فیلم، داستان حول محور چند دوست می‌چرخد که در شب عروسی یکی از دوستانشان با مصرف مواد مخدر به دنبال خوش‌گذرانی هستند. اما این خوش‌گذرانی کوتاه‌مدت با اتفاقی ناگوار و اوردوز یکی از آن‌ها، به شبی دشوار تبدیل می‌شود. صبحانه با زرافه‌ها با نگاهی طنزآمیز به موضوعاتی نظیر دوستی، مسئولیت‌پذیری و عواقب تصمیمات اشتباه مخاطب را به تفکر وامی‌دارد.

واقعیت این است که صبحانه با زرافه‌ها تلاش می‌کند تا فراتر از یک کمدی سطحی باشد و به مسائل عمیق‌تری مانند زندگی، مرگ و روابط انسانی اشاره کند. با این حال، منتقدان هم حق دارند اگر بگویند این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

فیلم با وجود ایجاد موقعیت‌های دراماتیک نتوانسته به عمق احساسات شخصیت‌ها نفوذ کند و دغدغه‌های جدی را مطرح کند. در واقع، این فیلم بیشتر به یک آینه از زندگی روزمره شباهت دارد که تمام جزئیات آن از اتفاقات کوچک و بی‌اهمیت تا مسائل بزرگ و جدی با هم آمیخته شده‌اند. این رویکرد اگرچه به واقع‌گرایی فیلم می‌افزاید، اما انسجام ساختاری آن را نیز متأثر می‌کند.

فیلم سینمایی تمارض

کشور سازنده: ایران
تاریخ شروع و پخش: ۱۳۹۵
سازنده: عبد آبست
بازیگران اصلی: عبد آبست، وحید راد، مجید یوسفی، دانیال خجسته، شهرزاد سیفی، اصغر پیران، جواد پورحیدری، جواد پولادی، علیرضا ساوه درودی، ایمان بسیم، حنانه شاهرخی، حسن جعفری، حسین جعفری

فیلم «تمارض» به کارگردانی عبد آبست یکی دیگر از آثاری است که مجید یوسفی در آن‌ها حضور داشته است. این فیلم، روایتی از مواجهه سه جوان با یک پیرمرد است که در فضایی مرموز و پر از ابهام رخ می‌دهد. تمارض، محصول سال ۱۳۹۵ با نویسندگی و کارگردانی عبد آبست و تهیه‌کنندگی مریم شفیعی است و بازیگرانی مانند عبد آبست، وحید راد، مجید یوسفی و شهرزاد سیفی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

فرم تصویری و روایی متفاوت تمارض با الهام از فیلم‌های تجربی مانند داگ‌ویل ساخته لارس فون‌تریه مخاطب را به تفکر و تعمق وا می‌دارد. در این فیلم، عناصر بصری مانند لباس، گریم و دکور به حداقل رسیده و بازیگران نقش‌های متفاوتی را ایفا می‌کنند. استفاده از پرده سبز در پس‌زمینه نیز بر این رویکرد تأکید دارد. این انتخاب‌های جسورانه شاید برای برخی مخاطبان گیج‌کننده باشد اما به فیلم تمارض هویتی منحصربه‌فرد بخشیده و آن را از سایر آثار سینمایی متمایز می‌کند.

نمایش تئاتر لانچر ۵

کشور سازنده: ایران
تاریخ شروع و پخش: ۱۳۹۸
سازنده: پویا سعیدی و مسعود صرامی
بازیگران اصلی: میلاد چنگی، مرتضی سلطان محمدی، فرشید روشنی، امیر نوروزی، صادق برقعی، محمد حق‌شناس، مجید یوسفی، علی چایچی، باسط رضایی، مجتبی یوسفی، پویا عربگری، امیرحسین احمدی، منصور نصیری

نمایش پلیسی‌معمایی لانچر ۵ به کارگردانی مشترک پویا سعیدی و مسعود صرامی و با بازی مجید یوسفی در سال ۱۳۹۸ روی صحنه رفت و با استقبال مخاطبان مواجه شد. این نمایش در تالارهای سایه تئاتر شهر، تئاتر مستقل تهران و تماشاخانه ایرانشهر اجرا شد و داستان جذابی را روایت می‌کرد. در این نمایش با وقوع سه قتل مرموز در فاصله یک ماه، سروان شایگان مأمور می‌شود تا راز این قتل‌ها را کشف کند.

لانچر ۵ با بازی هنرمندانی مثل میلاد چنگی، مجید یوسفی، مرتضی سلطان محمدی، فرشید روشنی و امیر نوروزی در مقام بازیگر نقش اصلی توانست فضایی پر از تعلیق و هیجان را برای مخاطبان ایجاد کند. این نمایش با داستانی جذاب و بازی‌های قوی بازیگران، به یکی از آثار موفق تئاتر در سال ۱۳۹۸ تبدیل شد و مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفت.

شاید بتوان گفت که نمایش لانچر ۵ تجربه‌ای متفاوت و به‌یادماندنی در تئاتر است. این نمایش که تماشای آن به‌شدت توصیه می‌شود، به‌دلیل ساختار سینمایی و درام قوی‌اش مخاطب را به دنیای خود می‌کشد. با وجود صحنه‌ای ساده که شامل چند میز، صندلی و قفسه است، بازیگران با اجرایی درخشان داستانی جذاب از زندگی سربازان یک پادگان را روایت می‌کنند.

در این نمایش، شاهد تعاملات پیچیده بین سربازانی هستیم که از طبقات اجتماعی مختلف آمده‌اند و در شرایط سخت پادگان با هم زندگی می‌کنند. کشته شدن سه سرباز، ماجرایی را آغاز می‌کند که به‌تدریج لایه‌های پنهان این محیط را آشکار می‌کند. سرهنگ که در واقع نمادی از قدرت است تلاش می‌کند تا این پرونده را به سرعت و بدون دردسر حل کند اما پیچیدگی روابط انسانی و شرایط اجتماعی او را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند.

فیلم سینمایی هجوم

کشور سازنده: ایران
تاریخ شروع و پخش: ۱۳۹۶
سازنده: شهرام مکری
بازیگران اصلی: بابک کریمی، عبد آبست، الهه بخشی، بهزاد دورانی، محمدعلی ساربان، پدرام شریفی، مهدی اعتمادسعید، لوون هفتوان، میلاد رحیمی، فراز مدیری، سجاد تابش، مجید یوسفی

فیلم «هجوم» به‌کارگردانی شهرام مکری از دیگر فیلم‌هایی است که مجید یوسفی در آن حضور داشته است. هجوم، یک اثر جنایی پیچیده است که در سال ۱۳۹۶ ساخته شد. این فیلم که در بخش پانورامای جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به نمایش درآمد، توانست توجه منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کند و نامزد جایزه تدی شد. داستان فیلم در یک ورزشگاه روایت می‌شود. جایی که در آن، یک قتل رخ داده است و چند مأمور پلیس برای کشف رازهای سر به مهر این اتفاق، به آنجا می‌روند.

شباهت ساختاری هجوم با فیلم‌هایی مانند نامه‌ای از یک زن ناشناس بسیار چشمگیر است. در هر دو فیلم روایت از نگاه یک راوی اول شخص ارائه می‌شود که دیدگاه او به‌دلیل عوامل روانی یا عاطفی احتمالاً مغشوش و ناقص است. این روایت‌های نامطمئن، مخاطب را به چالش می‌کشند تا فراتر از روایت‌های ظاهری برود و به‌دنبال حقیقت پنهان بگردند. این نوع روایتگری، به فیلمساز این امکان را می‌دهد تا پیچیدگی‌های روانشناسی شخصیت‌ها و ابهامات موجود در واقعیت را به تصویر بکشد و مخاطب را با خود همراه کند.

بیوگرافی کامل مجید یوسفی

مجید یوسفی بازیگری است که با نقش نیما در سریال مگه تموم عمر چند تا بهاره مورد توجه عموم قرار گرفت. او متولد ۲۲ مرداد سال ۱۳۶۹ است و در تهران متولد شده است. درباره خانواده مجید یوسفی اطلاعات چندانی در دست نیست و فقط در این حد می‌دانیم که مادر او از دنیا رفته و او یک خواهر به نام آناهیتا دارد.

مجید یوسفی در رشته طراحی صحنه در دانشگاه سوره تحصیل کرده است و مدرک کارشناسی دارد و سال‌ها در زمینه طراحی صحنه فیلم و تئاتر کار و فعالیت کرده است. از آن‌جایی که این فعالیت‌ها بیشتر معطوف به نمایش‌ها و پشت صحنه بوده است، مجید یوسفی پیش از نقش‌آفرینی در مگه تموم عمر چند تا بهاره؟ چندان شناخته نشده بود.

از آن جایی که اطلاعات دقیقی درباره وضعیت تأهل یا همسر مجید یوسفی اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، احتمالاً او مجرد است.

مجید یوسفی فعالیت‌های هنری خود را چگونه آغاز کرد؟

حالا که مجید یوسفی به چهره شناخته‌شده تبدیل شده است، طبیعتاً برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد می‌شود که او فعالیت‌های هنری‌اش را چگونه آغاز کرد و مسیر حرفه‌ای او چگونه شکل گرفت؟ خوب است بدانید که مجید یوسفی در نوجوانی و در سال ۱۳۸۳ بود که در مقام دستیار صداگذاری در فیلم سینمایی طبل بزرگ شروع به کار کرد و به این ترتیب نخستین تجربه خود را در دنیای هنر رقم زد.

او از ۱۴سالگی به‌همراه امیر نوروزی به کلاس تئاتر می‌رفت و در ۲۴سالگی نیز اولین تجربه سینمایی خود را در حیطه طراحی صحنه برای فیلم تمارض کسب کرد. طراحی صحنه فیلم زمستان هم در سال ۱۳۹۹ به‌عهده مجید یوسفی بود.

اما تغییر جایگاه او در دنیای هنر و قرار گرفتن او در روی صحنه حدودا ۱۰ سالی طول کشید. در سال ۱۳۹۳ بود که برای اولین بار بازیگری در تئاتر را تجربه کرد. این تئاتر جشن بی‌خودی نام داشت و ابوالفضل کاهانی کارگردان آن بود. به این ترتیب بود که مجید یوسفی توانست روی صحنه بایستد و استعداد خود را در عرصه بازیگری تئاتر به نمایش بگذارد. در سال‌های بعد در تئاترهای مختلفی ایفای نقش کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به نمایش‌های نسل آخر، بعد از اتفاق، فرق از وسط، پذیرایی و لانچر پنچ اشاره کرد.

اولین حضوری سینمایی مجید یوسفی

اولین حضور مجید یوسفی در سینما نیز به فیلم تمارض باز می‌گردد. در همین فیلم بود که از او خواسته شد در مقام بازیگر با فیلم عبد آبست همکاری داشته باشد. جالب است بدانید که پس از عقد قرارداد، کارگردان و سایر عوامل این فیلم متوجه شدند که مجید یوسفی در زمینه طراحی صحنه نیز تجربه‌های خوبی دارند و در نتیجه از او خواستند که در کنار بازیگری، طراحی صحنه این فیلم را هم بر عهده بگیرد. به این ترتیب، مجید یوسفی اتود فیلم را زد و ماکت آن را ساخت. پس از تمارض نیز برای بازی در فیلم هجوم به‌کارگردانی شهرام مکری به او درخواست همکاری داده شد و مجید یوسفی پذیرفت.

سرانجام، بازی او در سریال مگه تموم عمر چند تا بهاره بود که باعث شد بسیاری از افراد با او آشنا شوند. این هنرمند نقش نیما ربانی را در این سریال بر عهده داشت. نه‌تنها خود او به‌شخصه در نقش خود بسیار عالی ظاهر شد، بلکه در مجموع، سریال مگه تموم عمر چند تا بهاره؟ یکی از نمونه‌های موفق پخش‌شده از شبکه نمایش خانگی است. در واقع، از طریق نقش‌آفرینی در همین سریال بود که مجید یوسفی توانست نقش‌های بهتر و مهم‌تری را در سریال‌ها و فیلم‌های دیگر به دست آورد.

ماجرای همکاری مجید یوسفی و سروش صحت

یکی از ویژگی‌های سروش صحت این است که برای انتخاب بازیگران سریال‌ها و فیلم‌هایش به سراغ بازیگران تئاتری ناشناخته می‌رود و سعی می‌کند که از بین این افراد هنرپیشه‌های بااستعداد را انتخاب کند و از آن‌ها در آثار خودش استفاده کند. اما چطور شد که سروش صحت متوجه هنر و استعداد مجید یوسفی شد؟ در واقع، آشنایی این دو هنرمند در نمایشی به نام لانچر پنج اتفاق افتاد. مجید یوسفی اجرایی در نمایش لانچر پنج داشت و سروش صحت بارها به تماشای این اجرا نشسته بود. به این ترتیب بود که سروش صحت از کار مجید یوسفی خوشش آمد.

مجید یوسفی معتقد است که شانس یکی از عوامل تأثیرگذار بر دیده شدن بازیگران و موفقیت آن‌ها است. او معتقد است که بازیگران خوب و مستعد در تئاتر کم نیست اما بسیاری از آن‌ها شانس نیاورده‌اند. مجید یوسفی معتقد است خود او نیز اگر سروش صحت به‌طور اتفاقی او را کشف نمی‌کرد و نقش نیما را به او نمی‌داد به احتمال زیاد ناشناخته باقی می‌ماند.

یکی از نکات جالبی که مجید یوسفی به آن‌ها اشاره می‌کند این است که طی اجرای لانچر پنج به دلیل فوت مادرش حال‌وحوصله چندانی نداشت و ریش او نیز بلند بود. او معتقد است که حتی همین ریش بلند نیز در اینکه سروش صحت او را کشف کند، مؤثر بوده است. چرا که این شکل و شمایل به نظر صحت جالب آمده بود.

افتخارات و جوایز دریافتی مجید یوسفی

همان‌طور که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، مجید یوسفی علاوه بر اینکه در عرصه بازیگری و به‌ویژه در چند سال اخیر خوش درخشیده است، در حیطه‌های هنری دیگر نیز حرفه‌ای ظاهر شده است. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به صداگذاری، طراحی صحنه، طراحی پوستر و بروشور و صدابرداری اشاره کرد. در ادامه به تعدادی از جوایز و افتخارات او خواهیم پرداخت:

نامزد دریافت جایزه سرو زرین در جشنواره جام جم به دلیل صداگذاری مجموعه بچه‌های بهشت در سال ۱۳۹۲
نامزد دریافت جایزه یاس زرین برای بهترین صدابرداری در جشنواره ویدیویی تهران سال ۱۳۹۱
نامزد بهترین صداگذاری برای فیلم ۴ حرفی در جشنواره ویدیویی تهران سال ۱۳۹۱
برنده بهترین صداگذاری از جشنواره ابوموسی برای صدابرداری فیلم کورگره سال ۱۳۹۰

 

 

هشدار! محتوای این صفحه در چهارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران نوشته شده ‌است. سپاسگزار خواهیم بود اگر مغایرت احتمالی محتوا با قوانین و یا مشکلات دیگر در صحت و دقت محتوا را به ما گزارش کنید تا فورا اصلاح شود. اطلاعات بیشتر div:empty {display: none;}
]]>


اصول و روش‌هایی کاملا عملی برای یادگیری سریع و ماندگار هر زبان جدید




منبع خبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا