
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در ماه مبارک رمضان، هنگامی که دلها به سوی معنویت گشوده میشوند، فرصتی فراهم آمده تا با سخنان استاد سیدمحسن میرباقری، بار دیگر در زلال تعالیم اخلاقی قرآن تأمل کنیم. مجموعه «اخلاق در قرآن» سفری است در ژرفای آموزههای وحیانی که با بیانی شیوا و مستند، اصول اخلاقی قرآن را واکاوی میکند.
بنابر روایت ایکنا، استاد سیدمحسن میرباقری، مدرس معارف قرآنی در قسمت دوازدهم مجموعه «اخلاق در قرآن» میگوید: ما باید درباره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، که یک وظیفه فطری انسانی است، تبلیغ و فرهنگسازی کنیم. چرا برخی افراد در جامعه در برابر این مسئله مقاومت نشان میدهند؟ چرا در میان برخی افراد، تذکر دادن به نیکی و نهی از بدی امری نامطلوب تلقی میشود. متأسفانه، در جامعه فرهنگی ایجاد شده است که تذکر دادن درباره مسائل دینی، حلال و حرام الهی، امری منفی تلقی میشود. این مسئله نتیجه تبلیغات گستردهای است که برای بد جلوه دادن این فریضه دینی انجام شده است.
در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) خطاب به سلمان فارسی آمده است که: «زمانی خواهد آمد که مردم امر به معروف و نهی از منکر را ترک خواهند کرد.» سلمان با تعجب پرسید: «ای رسول خدا، مگر چنین چیزی ممکن است؟» پیامبر فرمودند: «بله، و بدتر از آن نیز خواهد آمد.» سلمان پرسید: «بدتر از آن چیست؟» فرمودند: «زمانی خواهد آمد که مردم به منکر امر کنند و از معروف نهی نمایند.» امروز، در سطح جهانی شاهد این وضعیت هستیم. ارزشهای دینی و اخلاقی در برخی جوامع مورد تمسخر قرار میگیرند و اعمال ناپسند تشویق و ترویج میشوند.