اگر شما هم مجردید و دلتان میخواهد تا پایان سال یا آغاز سال جدید عشق زندگیتان را پیدا کنید، با این مطلب چطور همراه شوید. در این مطلب مهمترین بایدها و نبایدهای قرار عاشقانه موفق را مرور میکنید. پیش از هر چیز هدفتان را مشخص کنید، اشتیاقتان را مدیریت کنید و بدانید چه میخواهید. در ادامه، سه باید و نباید مهم برای یک قرار عاشقانه موفق را مرور میکنیم.
۱. بگذارید همه چیز بهطور طبیعی پیش برود
احتمال دارد برای رسیدن به یک رابطه عاشقانه تحت فشار باشید. اما مراقب باشید که این امیدها به فشار بیش از حد تبدیل نشوند. شور و اشتیاق بیاندازه گاهی ما را ناخواسته به سمت قبول رابطهای سوق میدهد که هنوز شکل درستی به خود نگرفته است.
در مطالعهای که سال ۲۰۲۴ در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی، چاپ شد ۲۲۶۸ نفر بین ۱۶ تا ۹۰ را در طول دو دهه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد رضایت از رابطه معمولاً در اوایل شروع رابطه، در اوج است و سپس در طی زمان کاهش پیدا میکند. این یعنی نباید انتظارات غیرواقعبینانه داشته باشیم و باید اجازه دهیم روابط مسیر طبیعی خود را طی کنند.
یک سناریوی آشنا:
تصور کنید اولین قرار عاشقانه پیش روی خود را با کسی میگذارید که از طریق فضای مجازی با او آشنا شدهاید. در ذهن خود کلی رؤیا و تصویر عاشقانه ساختید. ولی در همان ملاقات اول، میبینید طرف مقابل مشغول مرور خاطرات تلخ رابطه قبلیاش است. با خودتان میگویید شاید گذرا باشد و به زمان نیاز دارد. اما در قرار دوم یا سوم هم تغییری نمیبینید. متوجه میشوید او هنوز به لحاظ احساسی آمادهی یک رابطه تازه نیست، اما شما آنقدر برای این رابطه رؤیا بافتهاید که دل کندن از آن برایتان سخت شده است.
این همان دام انتظارات فزاینده است. وقتی از همان ابتدا تصویر ذهنی ایدهآلی میسازید، احتمال دارد علامتهای هشداردهنده را نادیده بگیرید. شاید حتی واقعیت را طوری تفسیر کنید که با رؤیاهایتان همخوان شود. به جای این کار هر قرار را فرصتی برای کشف و شناخت بدانید. بهجای اینکه بخواهید رابطه را کنترل یا اصلاح کنید، اجازه دهید همه چیز روند طبیعی خود را طی کند. این طوری، امکان ارتباط واقعیتری خواهید داشت که همسو با نیازهایتان باشد.
۲. از تکرار الگوهای گذشته دوری کنید
هر رابطه مثل یک صفحه سفید است؛ میتوان تمام اشتباهات گذشته را پشت سر گذاشت مسیری تازه را آغاز کرد. بااینحال، اگر به الگوهای قدیمی رفتاریتان دقت نکنید، ناخواسته دوباره وارد همان چرخه روابط ناسالم قبلی میشوید.
در پژوهشی که در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی دربارهی پدیدهی «میکلانژل» چاپ شد، محققان توضیح دادند چگونه شرکای عاطفی میتوانند خصوصیات ایدهآل یکدیگر را تشویق و تقویت کنند. البته گاهی این کشش به شباهت باعث میشود افراد، خواسته یا ناخواسته، همان ویژگیهای منفی روابط قبلی را تکرار کنند.
یک سناریوی دیگر:
با فردی آشنا میشوید که از همان لحظهی اول با او حس فوقالعادهای دارید. مکالمهها روان پیش میروند و به نظرتان همه چیز عالی است. اما کمکم نشانههای آشنایی از او سر میزند که شما را به یاد رابطه شکستخورده قبلیتان میاندازد. ممکن است این هشدارها را نادیده بگیرید و خودتان را گول بزنید که «اینبار فرق دارد»، اما در اعماق وجودتان حس میکنید الگوی شکستخورده دوباره در حال تکرار گذشتهاید.
برای جلوگیری از این تله:
روابط گذشته را مرور کنید: ببینید در روابط قدیمی چه ویژگیهایی دردسرساز بودند و آنها را زود تشخیص دهید.
ایدهآلهایتان را مشخص کنید: ببینید چه صفات و ویژگیهایی در شریک عاطفی برایتان مهم است و واقعاً به رشد و خوشحالی شما کمک میکند.
دنبال شباهتهای سازنده باشید: انتخاب شریک عاطفی فقط بر اساس حس «آشنایی» ممکن است شما را درگیر اشتباهات قدیمی کند. بهتر است دنبال ویژگیهایی باشید که به رشد دوطرفه بیانجامد.
اگر میبینید چیزی درست نیست، از آن فاصله بگیرید. رها کردن عادتهای قدیمی فضایی میسازد برای رابطهای که واقعاً شایستهی شماست.
۳. شفاف بگویید چه میخواهید
مشخص بودنِ هدف و انتظارات، هم به شما کمک میکند الگوهای بد گذشته را تکرار نکنید و هم اجازه میدهد به طور هدفمند افراد را فیلتر کنید. وقتی ارزشها و خواستههایتان شفاف است، سریعتر میفهمید چه کسی به دردتان میخورد و چه کسی نه.
در یک مطالعهی سال ۲۰۲۵ در مجله بینالمللی روانشناسی مثبت کاربردی، ۳۰۰ زوج را در طول ۱۰ سال بررسی کردند. نتیجه نشان داد زوجهایی که سطح بالایی از رضایت در رابطه داشتند، چند رفتار مشترک داشتند:
به طور باز و شفاف با هم ارتباط برقرار میکردند.
اهداف مشترک را جدی میگرفتند.
به طور منظم «رفتارهای مثبت حفظ رابطه» انجام میدادند؛ مثل ابراز قدردانی، شوخیهای دلنشین، برنامهریزی برای وقتگذرانی باهم و حمایت متقابل در روزهای سخت.
این عادات رابطه را مستحکمتر و سلامت روانی هر دو نفر را بهتر میکند. اما رسیدن به چنین وضعیتی نیازمند آن است که بدانید چه میخواهید و چه نمیخواهید.
سوالاتی که قبل تعد بلند مدت در رابطه باید از خود بپرسید
بنابراین، قبل از اینکه تصمیم به تعهد بلندمدت بگیرید، از خود بپرسید:
واقعاً چه ارزشهایی در یک شریک برایم مهم است؟
به صفات و ارزشهایی فکر کنید که برایتان اساسی هستند، مانند صداقت، همدلی یا بلندپروازی.
چه موارد غیرقابل مذاکرهای دارم؟
آیا رفتارها یا صفاتی وجود دارند — مانند ارتباط ضعیف یا عدم احترام — که نمیتوانید بپذیرید؟ آیا مرزهایی وجود دارد که باید در رابطه با آنها موضعگیری کنید؟
آیا این رابطه با اهداف بلندمدت من همراستا است؟
بررسی کنید که آیا اولویتها، سبک زندگی و چشمانداز شریک شما برای آینده با شما سازگار است یا خیر.
آیا برای اینکه این رابطه کار کند، مجبور شدهام از نیازهای خود چشمپوشی کنم؟
ارزیابی کنید که آیا در امید به تغییر، از آنچه واقعاً برایتان مهم است، چشمپوشی کردهاید یا خیر.
با پرسیدن این سوالات از خود، درک عمیقتری از آنچه در یک رابطه میخواهید به دست میآورید و بررسی میکنید که آیا ارتباط مورد نظر با دیدگاه و اهداف شما همخوانی دارد یا نه.
سال جدید فرصتی است برای ایجاد روابطی که شما را پرورش داده و حمایت کنند. وقتی دقیق بدانید چه میخواهید، کمتر احتمال دارد برای کمتر از آنچه لیاقتش را دارید قانع شوید و بیشتر شانس جذب عشقی را دارید که واقعاً مناسب شما باشد.
رابطه معنادار شتابزده شکل نمیگیرد
روابط معنادار بر پایهی شتابزده رفتار کردن یا اجبار بنا نمیشوند؛ بلکه با خودآگاهی و آمادگی برای رشد پرورش مییابند. عشق چیست جز همین روند آرامش بخش؟ چه امسال سالی باشد که «کسی خاص» را ملاقات کنید و چه صرفاً گامهای سالمتری برای ایجاد ارتباطات عمیقتر بردارید، سال ۲۰۲۵ میتواند سالی برای رشد و انتخاب رفاه و بهبود روابط شما باشد.
منبع: Forbes
div:empty {display: none;}.chetor__product__box>.row>.col-md-4{text-align: center}]]>
اگر میخواهید دلیل بسیاری از رفتارهای شریک عاطفی، یا حتی خودتان را در رابطه متوجه شوید، حتما این کتاب را بخوانید.