تیکاگو‌

اکسیوس رسما زمان آغاز جنگ را اعلام کرد

به گزارش تیکاگو به نقل از اقتصاد آنلاین

به گزارش اقتصاد آنلاین، در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای مهار تنش‌ها ادامه دارد، گزارش تازه‌ای از وب‌سایت خبری اکسیوس مدعی شده آمریکا بیش از هر زمان دیگری به یک درگیری بزرگ با ایران نزدیک شده است. به نوشته این رسانه، در صورت شکست مذاکرات، عملیات احتمالی نه یک حمله محدود، بلکه کارزاری چند هفته‌ای و شبیه به یک جنگ تمام‌عیار خواهد بود.

باراک راوید، خبرنگار آکسیوس، به نقل از منابع آگاه مدعی شده است که دولت دونالد ترامپ بیش از آنچه افکار عمومی آمریکا تصور می‌کند به آغاز یک جنگ بزرگ در خاورمیانه نزدیک شده است.

به گفته این منابع، اگر تصمیم به اقدام نظامی گرفته شود، عملیات علیه ایران احتمالاً یک کارزار گسترده و چند هفته‌ای خواهد بود؛ عملیاتی که از نظر دامنه و شدت، بسیار فراتر از حمله نقطه‌زنی ماه گذشته آمریکا در ونزوئلا ارزیابی می‌شود.

این گزارش همچنین ادعا می‌کند چنین اقدامی می‌تواند به‌صورت مشترک میان آمریکا و اسرائیل انجام شود و از منظر تأثیرگذاری، بسیار حیاتی‌تر و گسترده‌تر از درگیری‌های محدود پیشین خواهد بود. راوید تأکید می‌کند که چنین جنگی نه‌تنها معادلات منطقه، بلکه سه سال باقی‌مانده از ریاست‌جمهوری ترامپ را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

در عین حال، به نوشته آکسیوس، با وجود اهمیت بالقوه این تحول، بحث عمومی گسترده‌ای در آمریکا درباره پیامد‌های چنین مداخله‌ای شکل نگرفته است.

دیپلماسی در سایه تردید

طبق این گزارش، ترامپ در اوایل ژانویه تا آستانه حمله پیش رفته بود، اما پس از آن، کاخ سفید رویکردی دوگانه را در پیش گرفت: ادامه مذاکرات هسته‌ای هم‌زمان با تقویت قابل‌توجه حضور نظامی در منطقه.

در همین چارچوب، گفت‌و‌گو‌هایی در ژنو میان نمایندگان آمریکا و ایران برگزار شد. منابع می‌گویند هرچند دو طرف از «پیشرفت‌هایی» سخن گفته‌اند، اما اختلاف‌ها همچنان جدی است. برخی مقام‌های آمریکایی نسبت به امکان پر کردن این شکاف‌ها خوش‌بین نیستند.

جی‌دی ونس در گفت‌و‌گو با شبکه فاکس‌نیوز اعلام کرده مذاکرات از برخی جنبه‌ها مثبت بوده، اما در عین حال تصریح کرده رئیس‌جمهور خطوط قرمزی تعیین کرده که طرف ایرانی هنوز حاضر به پذیرش آن نشده است. او همچنین تأکید کرده اگر دیپلماسی به نتیجه نرسد، ممکن است روند گفت‌و‌گو‌ها به «پایان طبیعی خود» برسد.

آرایش نظامی بی‌سابقه آمریکا در منطقه

بر اساس ادعای آکسیوس، هم‌زمان با مذاکرات، آرایش نظامی آمریکا در منطقه به شکل چشمگیری تقویت شده است. گفته می‌شود این آرایش شامل دو ناو هواپیمابر، حدود دوازده ناو جنگی، صد‌ها فروند جنگنده و چندین سامانه پدافند هوایی است.

علاوه بر این، بیش از ۱۵۰ پرواز باری نظامی تجهیزات و مهمات را به خاورمیانه منتقل کرده‌اند و تنها در ۲۴ ساعت گذشته ده‌ها جنگنده پیشرفته از جمله اف-۳۵، اف-۲۲ و اف-۱۶ راهی منطقه شده‌اند.

منابع نزدیک به دولت آمریکا به آکسیوس گفته‌اند این حجم از استقرار نظامی صرفاً یک نمایش یا «بلوف» نیست و در صورت شکست مذاکرات، می‌تواند به اقدام عملی منجر شود.

اختلاف بر سر زمان‌بندی آغاز جنگ

در حالی که برخی منابع اسرائیلی مدعی‌اند تل‌آویو خود را برای سناریوی جنگ در روز‌های آینده آماده می‌کند، برخی مقام‌های آمریکایی گفته‌اند واشنگتن ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. سناتور لیندزی گراهام نیز احتمال داده که هرگونه حمله احتمالی هنوز چند هفته فاصله داشته باشد.

با این حال، برخی مشاوران نزدیک به ترامپ ارزیابی متفاوتی دارند. یکی از آنها به آکسیوس گفته است رئیس‌جمهور از روند مذاکرات «کلافه» شده و اگر احساس کند مسیر دیپلماسی به بن‌بست رسیده، احتمال صدور دستور اقدام نظامی بسیار بالاست.

دو هفته سرنوشت‌ساز

مقام‌های آمریکایی پس از دور اخیر مذاکرات اعلام کرده‌اند ایران باید ظرف دو هفته با پیشنهاد مشخص و تفصیلی بازگردد. در گذشته نیز کاخ سفید بازه‌ای مشابه برای تصمیم‌گیری میان ادامه گفت‌و‌گو‌ها یا اقدام نظامی تعیین کرده بود.

در حال حاضر، نشانه روشنی از پیشرفت سریع دیپلماتیک دیده نمی‌شود؛ در مقابل، شواهد مربوط به تقویت نظامی و افزایش لفاظی‌ها پررنگ‌تر شده است.

منطقه در انتظار تصمیم نهایی آمریکا

گزارش آکسیوس تصویری از شرایطی ارائه می‌دهد که در آن دیپلماسی و گزینه نظامی به‌طور هم‌زمان پیش می‌روند. اگرچه هیچ تصمیم رسمی درباره آغاز جنگ اعلام نشده، اما فضای حاکم بر تحولات نشان می‌دهد منطقه وارد مرحله‌ای حساس شده است.

اکنون نگاه‌ها به نتیجه مذاکرات و تصمیم نهایی کاخ سفید دوخته شده است؛ تصمیمی که می‌تواند مسیر خاورمیانه را در ماه‌های آینده به‌طور اساسی تغییر دهد.

منبع

مطالب مشابه را ببینید!